Nejste přihlášen/a.
V CR je obecne stanovani ve volne prirode dovoleno. Nesmi se stanovat v mistech, kde je to vysovne zakazano a samozrejme na soukromych pozemcich je dobre mit svoleni majitele, zvlaste, le-li to nejak na rane.
Jinak muzete stanovat kdekoliv. U rybniku, na paloucku v lese...
Dobrý den, já jen doplním, že ke stanování většinou patří i rozdělávání otevřeného ohně - a to je často ve volné přírodě zakázané (v lese je to snad jasné). Takže, pozor na pojem stanování (přespání) a pojem táboření (delší čas a třeba i s tím ohništěm). Také je dobrým zvykem potom po sobě vše uklidit, odpadky donést k prvnímu koši nebo popelnici a v přírodě nerušit (zvěř) hlukem. Zdravím!
aneta - tak to je dobře. Když jsem jako mladík jezdil do přírody na tramp (pod širák), tak jsem ctil zásadu, že co si do přírody přinesu, tak si zase odnesu.
Také se někde zašijeme na večer a ráno honem pryč. Dnes máte moc malou možnost zjistit čí je to pozemek. Každý kus země někomu patří. Soukromník by asi nebyl nadšen vás ráno objevit na jeho louce.Zuřivý soukromník vám pokutu nedá, maximálně vám zboří stan, objeví-li vás lesní stráž, tak je to jasný flastr.
Dnes jsou kempy dosti členité, že se dá vybrat zákoutí pro vaši spokojnost, ale platit se musí.
Jen k tomu úklidu po sobě. Po nás vždycky zůstalo naprosté čisto. Uklízeli jsme i odpadky po předchozích návštěvnících místa. A to jen pro to, aby to nebylo na nás. Po našem odjezdu, by jsme těžko vysvětlovali, že to není náš nepořádek. A příště by mohl nastat "problém". Tímhle jsme se mu vyhnuli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.