Zkráceně dodělávám si střední na denním studiu,jsem už dospělá, jsem v prváku. Bohužel budu mít nejspíš několik neklasifikací. Známek mám ve všech předmětech hodně,ale neklasifikace jen z důvodu vysoké absence. (což by se mělo zrušit,neklasifikovat když je z čeho a známek dostatek) Ještě nevím z čeho všeho,ale kdyby to mělo být ze všech,kde mám nad 30% tak jich teda bude dost. Někteří učitelé to ale myslim moc neresi,nekteri ano,takze zalezi. Já si to vždycky uvedomuju až zpětně,co zbytecne zpusobim,za tohle se nesnasim. Jinak mam zameskano 170hodin. Tak krasne jsem si opravila matiku,ucitelka me normalne chtela klasifikovat,jenze ted jsem zase na 3 hodinach nebyla(byť tam ona ted neni) a ona rikala ze uz mam chodit.Z toho mam nejvetsi bobky-zase uplne zbytecne jsem to udelala. Byť jsem chodila cely rok na konzultace a snazila se,tak k tomu snad taky prihledne,to nejak poresim. Ani nevim,proc tam moc nechodim,celkove me to dost stve mezi tema patnactiletyma pubertakama,byt si jich ja snazim nevsimat,je to opruz,co si budem.Alibi kdyztak mam i jine. Jde o to,ze bych chtela prestoupit do druhaku na dalkove studium,na stejny obor,ale jinou skolu,tahle to nenabizi. Tak z toho mam bobky,z tech neklasifikaci,kdyz se budu ucit tak to jako dam v pohode,ale...Hlavou mi blikaji i desivy scenare jako co kdyz budu mit hodne neklasifikaci , tak me rovnou vyhodi. Řád školy jsme nikde nenasla. Mate s tim nekdo zkušenost a co si o tom myslíte? Vůbec nevím co teď.Ja proste hlavne v zadnym pripade nemuzu ztratit z jistych duvodu tenhle rok,to by bylo uplne v prd...
S tímto přístupem ke škole se ani nedivím, že Vám hrozí neklasifikace. Se školním řádem jste byla seznámena na začátku školního roku, je k dispozici v sekretariátu a u vedení školy, pravděpodobně jej budete mí spolu s klasifikačním řádem k dispozici i na webu školy.
Základní povinností žáků středních škol je docházet do školy, pokud do školy nedocházíte, nesmějí Vás učitelé klasifikovat → v takovém případě bude potřeba složit dodatečné zkoušky.
»Někteří učitelé to ale myslim moc neresi...« To se mýlíte, všichni učitelé musí postupovat podle platných předpisů. Ani v případě, že máte dostatek známek není možné Vás po překročení určitého množství zameškaných hodin klasifikovat. (Učitel výslednou známku jenom navrhuje, schvaluje ji pedagogická rada.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.