Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věštba budoucnosti z karet

Od: lubro® odpovědí: 21 změna:

No, přiznám se, že tomu doposud moc nevěřím...především nějakému výkladu online přes internet, na dálku, apod. Nicméně to úplně nezavrhuji...Existují třeba tzv. ověřené kartářky v rámci osobního kontaktu, které možná mohou člověku předpovědět něco z budoucnosti, osudu, kariéry, financí, atd. Ale já žádnou takovou osobně neznám a chtěl bych to vyzkoušet...a nikoliv jen vyhodit peníze "z okna" jak určitě mnozí dodají. Může někdo doporučit někoho takového, s kterým má vlastní zkušenost a co mu bylo předpovězeno, to se mu z větší míry i splnilo? Nemusí to být věštění budoucnosti nutně z karet, ale třeba čtení z ruky nebo jiné metody. Idelálně v Jižních Čechách, případně v Plzeňském či Středočeském kraji. Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chosefinka
hodnocení

3x

Dobrý den,

já přidám svoji zkušenost - v roce 2014 jsem byla poprvé u první kartářky a zjišťovala jsem informace ohledně mého studia. Bylo mi řečeno A, já jsem se těšila, šla si za svým a skončilo to B. Tak mi to nedalo a šla jsem se po čase zeptat k někomu jinému a opět se opakovala ta stejná situace. Na konci května 2018 jsem byla opět u jiné paní a ta mi zopakovala, co ty předchozí, tak jsem se jí ptala, jak je možné, že 4 roky poslouchám stále A a nakonec je to B... Podotýkám, že opravdu makám, ale mám pocit, že jakmile jsem se začala o tuto problematiku zajímat, že je mi řečeno něco a výsledkem je přesný opak*smich**nevi*

gurubhagavan*
hodnocení

1x

Proč z karet neumí předpovědět počasí?

*vtip*

72mona3*

To neumí ani z Aladinu :-P

iz*
hodnocení

0x

Já Vám předpovím i bez karet a zadarmo: Půjdete-li k nějaké kartářce, vyhodíte peníze z okna. (Žádná kartářka nemůže být a není spolehlivá.)

klariska*

Dobrý den a mohu se zeptat odkud jste? :)

iz*

@Klariska: K čemu by Vám tato informace byla?

janm*
hodnocení

0x

Ohledně karet bych nebyl až tak skeptický, ovšem, u "kartářek" je třeba tak jako u každé jiné činnosti rozlišovat mezi těmi co to opravdu dobře "umí" a těmi co jim to "příliš nejde" tam pak jsou výsledky pochopitelně "chabé" a týká se to i jiných metod ať je to chiromantie, hydromantie či cokoli jiného...V každém případě je vždy nejlepší sehnat si "recenze" (poptat se kdo a jak byl kde spokojen) a osobně uznávám jen osobní kontakt (ne v televizi, ne přez net tomu opravdu nevěřím) Příkladem z praxe může být např. moje matka, která byla u kartářky ohledně jisté záležitosti ovšem při té příležitosti spolu probrali i jiná témata a to co se od ní dozvěděla mně doslova šokovalo, neboť věci například o mně které málokdo ví i v mém blízkém okolí, znala velmi přesně a byla to naprosto cizí žena ze vzdáleného města, prostě pokud vám kartářka či nějaký věštec řekne naprosto přesně jisté věci z vašeho současného i minulého života případně vašich dětí apod., které neví ani vaši kolikrát nejlepší přátelé pak klobouk dolů opravdu umí, podotýkám přesně žádné "mlžení" a hromada řečí která se dá vztáhnout na každého, takže ty tři stovky co za to tehdy máti dala nebyly vyhozené peníze ta ženská prostě "uměla" a "věděla" to se nedá nějak okecat...Pozor na to že v této oblasti se pohybuje nemálo lidí jejichž hlavním motivem je čirá "komerce" snad je to ani ve skutečnosti nebaví a je to vskutku znát tam pak se setkáte s takovými "planými zamlženými řečmi" o všem možném a v podstatě o ničem nic se nedozvíte tam je pak i stokoruna vyhozený peníz...

janm*

Tohle jsem sice už také psal, přesto, i moje babička byla v tomto směru velmi nadaná ale nevěnovala se tomu, brala to jen jako kratochvíli taktéž za to nebrala peníze, jednou vyložila karty své známé brali to spíše "z legrace" vyložila jí budoucnost tj. kam bude cestovat, koho kde potká apod., vše se do puntíku vyplnilo a babička když to zjistila se toho "zalekla" a od té doby se tomu již nechtěla věnovat ani jako "kratochvíli", není vždy příjemné znát budoucnost svých blízkých...

iz*

Ano, @JanM, některá prostě "umí". Dokáže být natolik přesvědčivá, že jí uvěří téměř každý... Karty význam nemají, ten jim připisují lidé. I kartářkám slouží jen jako kulisa či berlička...

janm*

Ivzez

Když vám zkrátka někdo řekne něco z vašeho života, co prostě není možné nějakým způsobem zjistit, když vám řekne přesně co se vám třeba před lety stalo, a to navíc i na osobu která tam není takže vlastně ona nemá ani žádnou zpětnou vazbu nemůže si ji nijak "otipovat", to zkrátka nelze vysvětlit přesvědčivostí nebo okecáním, a jak pak třeba vysvětlit to, co z karet přečetla moje babička (viz. výše) a té její známé se vše přesně vyplnilo jak řekla, že by to byla náhoda?, nebo se ta paní řídila přesně dle výkladu?

iz*

@JanM,

v tom to právě je → v té přesvědčivosti.

Žádná Vám neřekne nic z Vašeho života. Jenom za ty roky nasbírala tolik zkušeností s lidmi, aby říkala věci, kterými se "trefí". Žádná kartářka nikdy nic nevyčetla z karet, to je jen "divadlo pro klienta". (Je to i logické, v kartách není ničí život.)

Každý má v životě někoho, komu se stalo něco podobného, co řadě dalších lidí. Pro kartářku je prakticky nemožné se u někoho do takové osoby "netrefit".

Podle mne to spočívá v jakémsi "naladění zákazníka", kdy člověk něco takového (podobného) očekává. Pak má kartářka velice snadnou práci. Kdyby si každý po čase (s odstupem minimálně pár týdnů) rozebral, co mu ta kartářka vlastně řekla, uvědomil by si, že to nebylo nic konkrétního. Jenom proto, že očekával, že kartářka něco "v kartách vidí", byl schopen a ochoten to, co říkala, přiřadit určitým skutečnostem.

Ten, kdo si nechává "vyložit z karet", je už předem "nějak nastaven" na to, co se dozví. A ten, kdo je "nastaven", se do budoucna (někdy/většinou podvědomě) řídí tím, co mu bylo předpovězeno. A pak si pochvaluje, jaká to byla dobrá kartářka. Nebyla, byla to jenom dobrá komediantka.

___

Rozum jsme nedostali k tomu, abychom věřili kartám a podvodníkům. Je jen a jen na nás, jak jej budeme používat...

&ivzez
Zlatá slova.
Nejlépe vytesat do kamene, na věčnou památku pozlatit a ukazovat všem, co se neřídí svoji hlavou, nýbrž hlavou cizí.
Bohužel, pořád budou lidé, co budou vyhledávat šarlatánství a ještě za to s úsměvem platit.
janm*

ivzez

V tomto se neshodnem, podle takové logiky bych totiž mohl tvrdit že například 1+1=2 je také pouhá "náhoda", jen se někdo "trefil" příště to může být jinak...

iz*

Máte pravdu, neshodneme. A ten příklad jste nezvolil dobře.

hodnocení

0x

Při výkladu karet si vykládá karty ten, kdo se ptá, svojí rukou. karty, které vytáhne, jsou dané. každá karta má svůj neměnný význam, je to jako abeceda. Z karet, které jsou taženy, skládá kartářka příběh vaší budoucnosti. Co muže upravovat a obalit či naopak vypíchnout varování, to je jen umění mluvit a vidět souvislosti, které pak spojujete. Pokud ví něco málo o člověku, kterému vykládá, lze to pak postavit na souvislostech, které již proběhly. Je tam i hodně psychologie.Takže to, co vytáhnem,hlavní význam kret měnit nelze měnit nelze, povídání o vytažených kartách lze upravovat podle situace a vkládat je do určitého rámu, který je pro daného člověka vhodný- třeba tak, aby se pak člověk nezhroutil a tak.

hodnocení

0x

Jde to, ale otázka musí být postavená tak, aby to karty uměly říci. Třeba se neptáme kolik bude stupňů,protože stupnice čísel na kartách není, ale např bude 25 oC? A karty na to odpoví. Zda bude 10 oC nebo 50oC, to karetní obrázky neobsahují a neumí.Ale můžeme zjistit zda se počasí zlepší, nebo zhorší atd...Jde o správně postavení otázky.

Takže, jak by měla znít správně postavená otázka na počasí na tento víkend? Řekněme v Krkonoších. Umí to karty říci?

hodnocení

0x

Bude o tomto víkendu v Krkonoších slunečno?, Bude o tomto víkendu v Krkonoších deštivo? Bude v krkonoších o tomto víkendu takové počasí, jaké si přeju? atd, dle toho co chci vědět. Pak se to dá dále rozvíjet, třeba jestli budou překážky , jestli budu spokojená atd. karty mluví symboly. třeba karta Věž, pokud padne při otázce, jestli bude tak, jak si přeju, dá se odpovědět, že ne, že se moje sny a představy zřítí a že to nebude dle mého gusta. Je to obecné tvrzení a záleží na otázce a dalších kartách, které se k tomu vyloží buď současně nebo později.

Takže se zeptám.
Bude o tomto víkendu v Krkonoších deštivo?

Co se podívat na předpověď počasí? vyjde to nastejno.

Takže je vlastně výklad karet na draka.
Já si to myslel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]