Nejste přihlášen/a.
dobry den jako deti jsme jezdily s nove hutě do lublic na rekreacni stredisko viz foto, chtel bych se zeptat jestli to tam jeste je, na googlu mape jsem to nemohl najit.dekuji
Napište stejný dotaz na Státní archiv Opava. Taky mne to zajímá. Hledala jsem v Kružberku tu hospodu po pravé straně, když se sešlo dolů z Nových Lublic, a nic tam nestálo. Naproti byl obchod a zastávka autobusu a za ní louka až k zátočině Moravice. Tam se dalo stanovat. Scházeli se tam u piva ti, co přijeli lézt na skálu u Kružberské přehrady. Zmizelo to někdy v 80. letech. Mohlo to být ono?. Nebo to bylo výš v Nových Lublicích u některé z těch serpentin?
Nedalo mi to a napsala jsem na obec do Lublic. Slečna se zeptala pamětníků a odpověděli mi, že rekreační středisko je v katastru obce Kružberk / tenkrát Staré Lublice/, prý ještě stojí, ale několik desítek let chátrá.
Zadala jsem Kružberk- mapy a je to tam! Asi 200m pod tou serpentinou nebo, chcete-li, asi 200 m nahoru od místa, kde stál Proletář. Kousek od silnice, vlevo. Když změníte mapu na leteckou, tak je tam ta střecha i s tou propojovačkou k vedlejší budově jako písmeno H. I ten oblouk v přízemí, co je na fotce, tam je vidět.
Budova na fotce se mi zdála nějaká povědomá. A když jsem se dočetla, že má být v Kružberku, docvaklo mi to. V roce 2007 (plus mínus rok) jsme byli s přáteli na dovolené v tom kraji, nocovali jsme v penzionu Motýlek. Téměř přes silnici mě zaujala velká prázdná budova, prý bývalé rekreační středisko. Tehdy se mi příliš zpustlá nezdála. Jen smutná.
Ráda bych se přidala k otázce a zeptala se na něco podobného. Hlavní silnice Vysoké Mýto - Litomyšl. Pár km za V. Mýtem stál pěkný motorest se zvláštním názvem - KUJEBÁK. Dobře tam vařili. Asi před 40 lety jsme neprojeli okolo, aniž bychom se stavili na nějaké dobré jídlo.
Nyní hledám na netu, všude, i na mapách, ale Kujebák nějak asi zmizel z povrchu zemského. Víte, prosím, někdo, do kdy fungoval a co je tam z něj nebo místo něj teď? Děkuji - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.