Nejste přihlášen/a.
0x
Napište stejný dotaz na Státní archiv Opava. Taky mne to zajímá. Hledala jsem v Kružberku tu hospodu po pravé straně, když se sešlo dolů z Nových Lublic, a nic tam nestálo. Naproti byl obchod a zastávka autobusu a za ní louka až k zátočině Moravice. Tam se dalo stanovat. Scházeli se tam u piva ti, co přijeli lézt na skálu u Kružberské přehrady. Zmizelo to někdy v 80. letech. Mohlo to být ono?. Nebo to bylo výš v Nových Lublicích u některé z těch serpentin?
doplněno 12.06.18 21:00:
Nedalo mi to a napsala jsem na obec do Lublic. Slečna se zeptala pamětníků a odpověděli mi, že rekreační středisko je v katastru obce Kružberk / tenkrát Staré Lublice/, prý ještě stojí, ale několik desítek let chátrá.
0x
Zadala jsem Kružberk- mapy a je to tam! Asi 200m pod tou serpentinou nebo, chcete-li, asi 200 m nahoru od místa, kde stál Proletář. Kousek od silnice, vlevo. Když změníte mapu na leteckou, tak je tam ta střecha i s tou propojovačkou k vedlejší budově jako písmeno H. I ten oblouk v přízemí, co je na fotce, tam je vidět.
0x
Budova na fotce se mi zdála nějaká povědomá. A když jsem se dočetla, že má být v Kružberku, docvaklo mi to. V roce 2007 (plus mínus rok) jsme byli s přáteli na dovolené v tom kraji, nocovali jsme v penzionu Motýlek. Téměř přes silnici mě zaujala velká prázdná budova, prý bývalé rekreační středisko. Tehdy se mi příliš zpustlá nezdála. Jen smutná.
0x
0x
Ráda bych se přidala k otázce a zeptala se na něco podobného. Hlavní silnice Vysoké Mýto - Litomyšl. Pár km za V. Mýtem stál pěkný motorest se zvláštním názvem - KUJEBÁK. Dobře tam vařili. Asi před 40 lety jsme neprojeli okolo, aniž bychom se stavili na nějaké dobré jídlo.
Nyní hledám na netu, všude, i na mapách, ale Kujebák nějak asi zmizel z povrchu zemského. Víte, prosím, někdo, do kdy fungoval a co je tam z něj nebo místo něj teď? Děkuji - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.