Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekreacni stredisko

Od: sklar® odpovědí: 9 změna:

dobry den jako deti jsme jezdily s nove hutě do lublic na rekreacni stredisko viz foto, chtel bych se zeptat jestli to tam jeste je, na googlu mape jsem to nemohl najit.dekuji

Rekreacni stredisko

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Napište stejný dotaz na Státní archiv Opava. Taky mne to zajímá. Hledala jsem v Kružberku tu hospodu po pravé straně, když se sešlo dolů z Nových Lublic, a nic tam nestálo. Naproti byl obchod a zastávka autobusu a za ní louka až k zátočině Moravice. Tam se dalo stanovat. Scházeli se tam u piva ti, co přijeli lézt na skálu u Kružberské přehrady. Zmizelo to někdy v 80. letech. Mohlo to být ono?. Nebo to bylo výš v Nových Lublicích u některé z těch serpentin?

doplněno 12.06.18 21:00:

Nedalo mi to a napsala jsem na obec do Lublic. Slečna se zeptala pamětníků a odpověděli mi, že rekreační středisko je v katastru obce Kružberk / tenkrát Staré Lublice/, prý ještě stojí, ale několik desítek let chátrá.

hodnocení

ta hospoda se jmenovala proletař

liska5

Jo, jo, Proletář! Díky! A že tam taky dlouho není? Byla trochu zasunutá v té řadě a nebylo daleko k mostu přes Moravici. A že Vám doporučuji St. archiv. Měli jsme vilu v sev. Čechách. Zmizela, a jedině v archivu jsem našla o ní materiály.

liska5
hodnocení

0x

Zadala jsem Kružberk- mapy a je to tam! Asi 200m pod tou serpentinou nebo, chcete-li, asi 200 m nahoru od místa, kde stál Proletář. Kousek od silnice, vlevo. Když změníte mapu na leteckou, tak je tam ta střecha i s tou propojovačkou k vedlejší budově jako písmeno H. I ten oblouk v přízemí, co je na fotce, tam je vidět.

hodnocení

0x

Budova na fotce se mi zdála nějaká povědomá. A když jsem se dočetla, že má být v Kružberku, docvaklo mi to. V roce 2007 (plus mínus rok) jsme byli s přáteli na dovolené v tom kraji, nocovali jsme v penzionu Motýlek. Téměř přes silnici mě zaujala velká prázdná budova, prý bývalé rekreační středisko. Tehdy se mi příliš zpustlá nezdála. Jen smutná.

hodnocení

tak jsem to nasel, je to zdevastovane a prázdné..takova to bylo krasne rekreacni stredisko,,

Rekreacni stredisko #2

irena
hodnocení

0x
Prožila jsem tam nejkrásnější chvíle svého života, svého dospívání, přímo na rekreačním středisku dlouhých 7 let, moje maminka tam pracovala jako servírka. Krásná příroda nedá se na to zapomenou vzpomínky v srdci. Škoda že rekreační středisko chátrá a že se nevyužije velká škoda! a tak dlouho se s tím nic neděje?

hodnocení

0x

Ráda bych se přidala k otázce a zeptala se na něco podobného. Hlavní silnice Vysoké Mýto - Litomyšl. Pár km za V. Mýtem stál pěkný motorest se zvláštním názvem - KUJEBÁK. Dobře tam vařili. Asi před 40 lety jsme neprojeli okolo, aniž bychom se stavili na nějaké dobré jídlo.

Nyní hledám na netu, všude, i na mapách, ale Kujebák nějak asi zmizel z povrchu zemského. Víte, prosím, někdo, do kdy fungoval a co je tam z něj nebo místo něj teď? Děkuji - Jaga.

hodnocení

0x

Což si to dát do vyhledávače. Vyhořelo to a není

muzeu.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]