Jestli můžete, tak mi nějak vysvětlete, že to co dělám není ztráta času... Příklad: Dneska jsem si četla aspoň tak 3 hod. něco z dějepisu a víc dopodrobna o světových válkách atd. Jenže pak mě vždycky popadne myšlenka, že to co dělám je strašná ztráta času! K čemu mi to do budoucna bude, když se stejně historií věnovat nebudu. A co když se to znovu stejně budu učit na střední? (Teď končím devitku) A takhle to mám u všeho, co se začnu učit. Naučím se jen tak že srandy něco na piano a hned jestli to nebyla ztráta času... Přečtu si nějakou encyklopedii a hned si říkám, že jestli mi to k něčemu bude atd... Ale třeba, když jdu s kamarády ven a nic neděláme, tak to jako za ztrátu času nepovažuju... K čemu mi tedy bude třeba čtení knih o historii? Nebo učení se na hudební nástroj atd?
Jednou jsem mezi dveřmi zaslavila malou cyganku, podala jí dopis a řekla jsem čí to je, že nemám brýle a nevidím. Ona pravila, že číst neumí, protože nepotřebuje. Chodila do 3.třídy. Podle tvé teorie je ona v pořádku. Dívenka se naučila podepsat, naučí se počítat. Víc nepotřebuje. Je to ztráta času, zvláště, když jde v telce "taki fajny serial".
@zamecek - K čemu mi tedy bude třeba čtení knih o historii? Nebo učení se na hudební nástroj atd? Teď se vám to zdá k ničemu - ale věřte, že jsou situace, kdy s "naprosto zbytečnou" znalostí můžete zazářit.
Dobrý den, ano, je to ztráta času, ale určitě někdy v budocnosti tuto ztrátu oceníte - i naše ztráty se nám mohou hodit (a nikdy nevíte, kdy to bude). Takže, tato současná ztráta bude jednou vhodnou a použitelnou znalostí. A "ztrátujte" takto šikovně dál. Zdravím!
Je otázka, co je užitečné a co ne. Pokud nepovažujete životní moudrost za ztrátovou záležitost, pak pro ni je historie ze všech oborů nejpřínosnější ..
Všechno má nějaký význam a nic není ztráta času, jenomže to se nedozvíš hned ted. K čemu jsme se naučili různé věci a jak to zužitkujeme, to se dozvíme až během života.
Mozek potřebuje podněty, aby se rozvíjel. Čím víc podnětů mu dáváš a čím pestřejší jsou, tím lépe ti bude fungovat. I znalosti, které teď pokládáš za zbytečné, se můžou ukázat později jako důležité. Dějepis ti třeba pomůže utvářet si názor na svět. Zvládnutí hudebního nástroje ti dá třeba později možnost příjemné relaxace. A samozřejmě jsou důležité i vztahy s lidmy různého věku, neboť člověk žije mezi lidmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.