Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpřísnění trestu za fyzické napadení

Od: h4ever® odpovědí: 21 změna:

V poslední době slýcháme z médií o skupinových fyzických napadeních. Obvykle napadení jednoho muže skupinou, kde se neštítí dávat kopance do hlavy, do břicha nebo páteře. Napadlo mě, že by bylo dobré zavést zpřísnění trestů.

Tady je můj návrh.

V návrhu nejdříve píšu řadu čísel, kde 0 - znamená, že nedojde ke kontaktu s tělem, ale útok byl vedený proti této části. Oběť se například vyhne úderu. 1 - znamená, že došlo ke kontaktu o menší síle, 2 - o větší síle, 3 - o velmi velké síle např. u lidí, kteří jsou silní a trénovaní v úderech. Hodnocení provádím v letech, které by měl dostat za příslušný útok, ale hodnotilo by se to odděleně a pak se to sečetlo:

Trest podle síly úderu a lokace:

kop do hlavy

0 - 1 - 2 - 3 (síla)

2- 5 - 10- 15 (let)

kop do břicha

0 - 1 - 2 - 3 (síla)

2 - 4 - 8 - 12 (let)

kop do páteře

0 - 1 - 2 - 3

2 - 3 - 6 - 9

Trest podle ztranění:

kop do hlavy, břicha, nebo páteře podle závažnosti zranění (0 bez zranění, 3 fatální následky)

0 - 1 - 2 - 3 (závažnost)

0 - 2 - 5 - 10 (let)

Trest podle míry radikality, nenávisti nebo fyzické zdatnosti

0 - 1 - 2 - 3

0 - 1 - 2 - 3 (let)

Trest podle občanství

české - 0 let

cizí - 3 roky navíc

Trest podle počtu útočníků podílejících se na útoku

osoby - - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

činitel let: 1.0,1.1,1.2,1.3.1.4,1.5,1.6

Útoku do hlavy myšleno hlavně proti obličeji, nebo jinak záleží na vyhodnocení taky jestli není použita zbraň jako tyč, baseballová pálka, kámen, aj.

Když byste sečetli ty nejtěžší útoky tak pro jednoho útočníka dostanete max. 31 let. Ale v počtu 6 ti útočníků by za tento jeden kop dotyčný dostal 49,6 let. S tím ale, že každý kop by byl vyhodnocený samostatně a pak by se to sečetl. Ještě u těch delších trestů bych jim dal možnost, že by jim mohla být půlka trestu odpuštěna pokud by dobrovolně podstoupili trest ve stylu oko za oko. Udělali by mu to samé, co on udělal oběti. Občanství podle mě hraje roli, protože kdo je host, by se měl chovat slušně.

Souhlasili byste se zpřísněním trestů?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

4x
Možnost, že současné tresty jsou dostačující vidím reálnou do doby, než vas někdo nakope do kebule :-D

hodnocení

4x

Individuální provinění nelze trestat paušálně. Takže váš návrh je sice hoden obdivu - já bych tolik času podobné *** nevěnovala ;) - ale v podstatě k ničemu.

hodnocení

3x

Ty se asi hodně nudíš, že?! To už je kolikátá nesmyslná otázka? Co se děje? Ležíš nemocný v posteli s noťasem na peřině? Neber to zle, ale nějak jsem se musela zamyslet, nedalo mi to. *ticho*

doplněno 10.06.18 15:52:

;) *vtip* *mir*

hodnocení

Ano, bez vyjímky

To patřilo vám: V sobotu obvykle odpočívám.

ben®
hodnocení

1x

Současné tresty jsou dostačující

Dobrý den, doufám, že sám víte, že je to hloupost. Soud posuzuje každý zločin samostatně a přihlíží k různým skutečnostem a podmínkám. Takto by ten trest mohl vypočítat vrátný u soudu a soudci by mohli dopadnout jako ti skláři ve filmu Pelíšky. Zdravím!

doplněno 10.06.18 12:27:

h4ever - díky za nevyžádané info. Vaše tělo odpočívá, ale hlava si odpočinek nedopřává .

hodnocení

Ano, bez vyjímky

V sobotu obvykle odpočívám.

achjo
hodnocení

0x

Achjo, dočkám se od tazatele normální otázky nebo odpovědi? Napřed se přehrabuje v náboženství, pak v politice a teď v této čurině. Ale takovou capovinu je hoooodně těžké vymyslet, to by každý nezvládl. Buď si dělá šoufky a nebo je hoden politování.

hodnocení

0x

Nebylo by jednodušší využívat do důsledků paragraf o nutné obraně?

hodnocení

Ano, bez vyjímky

Ti lidi jsou většinou neozbrojení, žena se známým nebo dva napadení číšníci. Pamatuju ještě skopání bezdomovce(?) dvěma muži před nákupním centrem. Vše jsou to situace, kdy lidi jsou neozbrojení. Nebo jsou napadeni v takové situaci, kdy třeba sedí a nené lehké se bránit. Ve Francii teď byli napadeni dva řidiči skupinou sedmi přistěhovalců. Myslím, že zákony by v těchto případěch měli být nemilosrdně přísné, vzhledem k tomu co si dovolují v přesile často 7:1. Nejhorší na tom je, pokud zústane trvalé zranění, třeba zohyzděný obličej, o psychické újmě ani nemluvě. Ta může přetrvávat desítky let, záleží jak kdo umí odpouštět a vyrovat se s osudem.

Jestli je člověk ozbrojený nebo ne, je jeho vlastní rozhodnutí. Nicméně nutná obrana a zbraně spolu souvisí jen okrajově.

hodnocení

Ano, bez vyjímky

Jak byste se chtěl ubránit proti 5ti útočníkům? Jednomu dáte ránu, a dostanete jich zpátky deset *poctar* Nemluvě o tom, že takový střet vás může vyřadit z práce na pěkně dlouho.

1) v prvé řadě prevencí. Vyhýbat se místům, kde by taková situace vůbec mohla nastat. Například raději si zajdu pět minut, než abych šel v noci sám kolem sokolovny, když je tam cikánská diskotéka.

2) jsem netrestaný, spolehlivý a zdravotně způsobilý. Takže prostředek k obraně před pěti grázly mám (a občas i nosím). Ale ještě jsem ji nepotřeboval a pevně doufám, že ani v budoucnosti ji nikdy nebudu doopravdy potřebovat.

hodnocení

Ano, bez vyjímky

Takže vlastně doporučujete aby lidé v noci nechodili ven do míst kde je prázdno (což je v noci obvykle na většině místech).

Doporučuju, aby lidi používali rozum.

btw místa, kde je opravdu prázdno, jsou z povahy věci zcela bezpečná *frajer*

fram
hodnocení

0x

Žádná zbraň? Má báječná zbraň, to se vám "rozdvojí": maxarmy.cz/...

Častěji se střílí, zdá se mi ze zpráv, a tam je výsledek fatální rovnou. Nějak se mi ta bitka nezdá, kvůli "babě"se prý perou chalané už jenom na jižní Moravě. ;)

hodnocení

Ano, bez vyjímky

nebylo to kvůli babě

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Já bych šel dále, dáme lidem do hlavy čipy a zlý mozek odřízneme od zlé reality, vše bude řídit umělá globální inteligence, takto skončí doba kdy lidi dělali chyby.

*klik*

Dokažte mi, že "umělá globální inteligence" chyby dělat nebude.

gurubhagavan*

Pomocí simulace se chyby umělé inteligence eliminují preventivně takže umělá inteligence nebude chybovat.

*poctar*

Dokažte to! ;)

Když nebudeme dělat chyby, budeme ještě lidmi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]