Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladam praci a nic

Od: frenk* odpovědí: 14 změna:
Vse co.tu pišete je zajimave ale ja jsem.vyuceny opravař elekro spotřebicu a praci nesezenu. Myslim.ze cizinci takove v udelani nemaji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud hledáte práci jako opravář elektrospotřebičů, tak ji nenajdete - většina drobných elektrospotřebičů se dnes neopravuje, ale kupuje nové. Stejně jako nenajdete práci jako opravář mechanických psacích strojů nebo něčeho podobného.

V naší firmě je aktuálně několik volných míst elektromechaniků. Akorát byste neopravoval domácí spotřebiče, ale podílel se na výrobě o něco větších a komplikovanějších zařízení. A když se podívám na internet, o kvalifikované elektromechaniky je zájem prakticky všude (jaký paragraf vyhl. 50 máte?).

Nenapadlo vás udělat si živnosťák? Elektrikář - řemeslník je dnes dost vzácné zboží.

pb®

Bodeť by se opravovalo, když spotřebiče se vyrábějí tak, aby opravit nešly a stejně se to nevyplatí. Navíc opravář je dnes jen vyměňovač dílů. Vlastní zkušenost, po 8letech odešla myčka. Oprava by stála přes 5tis. Tak jsem si za 9tis. koupila novou, která je zas o krok dál než ta stávající, spotřebuje míň vody a hlavně umyje mi 14sad na 65°C za hodinu a ne za 2hod20min. O ložisku u pračky jsem se tu už zmiňovala. Díl za pár stovek, ale vana je svařená, takže vyměnit to nelze a odchází to jako první.

Takových zaměstnání, které vlivem technického pokroku zmizely, je ale celá řada. Jen tak namátkově lampář, ledař, opravářka dámských punčoch, spojovatelka na ústředně, vorař, kartáčník, liftboy, průvodčí v tramvaji... a jiná mají na kahánku: hradlař, výhybkář, taxikář...

hodnocení

4x

Existuje taková pěkná věta - kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Já mám takovou teorii, vzít první práci, která se namane, nemusí tam člověk dělat do smrti a třeba potká někoho, kdo ho posune dál. Dnes už nějaké vyučení někoho nezajímá, situace v nabídce míst je úplně jinde, prostě začít dělat i něco blbého, ale doufat v lepší. Pokud budete do vesmíru roztrubovat, že práci neseženete, tak ji opravdu neseženete. Ona je taková pěkná věta, jejíž pravda mi došla až na stará kolena - jak se říká, tak to je. Zamyslete se nad tím.

instalater*
hodnocení

3x

Zdravím, já jsem vyučený kolem aut . V době kdy jsem neměl práci jsem chtěl zkusit dělat sám na sebe. Peníze na dílnu a zařízení jsem neměl tak jsem si řekl, že zkusím dělat instalatérskou. Jelikož tim nejsem vyučený, tak jsem potřeboval někoho kdo by se za mne zaručil. U nás jsem nikoho nesehnal, ale zjistil jsem, že na druhé straně republiky to jde. Tak jsem se přestěhoval fiktivně tam , zajistil si živnostenský list a za měsíc převedl firmu na moravu. Sehnal si staré učebnice instalatéra a pomaličku se učil. Začal vyměňovat baterky a opravovat protíkající wc. kamarád byl obkladač, tak jsem mu řekl , že mu půjdu dělat na měsíc helfra zadarmo, když mne to naučí. A tak jsem začínal. Dnes dělám vodu, topení , plyn, klimatizaci, obkládám a mám tolik zakázek, že nestíhám a víc jak 60% odmítám. ...Co tim chci říci? Když se chce tak to jde , ale musí se chtít.

hodnocení

1x

Musíte dělat zrovna a jenom to, co jste vyučený? Nic jiného nedovedete?

pohanka*
hodnocení

0x

navazuji na jethra - nebo dělat hodinového manžela

doplněno 04.06.18 20:09:

Pokud byste chtěl změnit obor, tak jsem v nějaké diskuzi četla, že hotel v Krkonoších nemůže sehnat recepního ani za 35 000 Kč čistého.

iz*
hodnocení

0x

Asi máte pravdu, cizinci nejspíš nebudou mít stejné vzdělání jako Vy. Ale jsou ochotni se přizpůsobit, klidně nastoupí do práce, kvůli které se budou muset něco přiučit, složit nějakou zkoušku, ...

hodnocení

0x

A Vy jste cizinec? Jinak jine prace mimo obor je azaz...nekde zacnete a pak muzete pokukovat po lepsim z oboru...

id
hodnocení

0x

Proč nemůžete vzít práci jako prodavač v elektru? To nezvládnete?

liska5
hodnocení

0x

A což školník, údržbář na horské chatě, hotelu, správce sportovní haly nebo hřiště. Co takové znám, jsou vesměs vyučení jen v jednom úzkém oboru.

fram
hodnocení

0x

Dnešní nabídka na jediném portálu práce.cz činí přes 200 míst prace.cz/...

Není problém jinde?*poctar*(místo, kde hledáte práci, váš věk, ...?)

sebod*
hodnocení

0x

Frenky, když jsi šikovný, tak nemusíš hledat práci. Ona si sama najde Tebe. Zrovna dnes dopoledne jsem seděla s několika majiteli zdejších restaurací. Chybí jim lidi. Přitom plat kuchaře - 40.000 čistá ruka, servírka 25.000 (pozor - barová servírka, žádná dřina). Synovec - opravář zemědělských strojů, má nabídek na zaměstnání mraky. Nevolil tu nejvyšší, ale bral kompromis mezi výdělkem a "dřinou". Je na silu jako dispečer (?). 30.000 čistého za normální hodiny. Při práci se nenadře, 3-4 hodinky jen sedí a kouká na světýlka. Ale je pravda, že když nastane jakýkoliv problém - mechanický, elektrický :-D musí si umět poradit. Jo a ty 3- 4 hodinky většinou nelelkuje, ale maličko si přivydělává na internetu.

lee*
hodnocení

0x
No vidíte a přítel nemůže do firmy sehnat technicky vzdělané chlapy. Ještě k lopatě někoho seženou, ale na práce kvalifikované v oboru elektro (a to počítají s tím, že si člověka vychovají, vyškolí) hledají marně. A to nejsou zrovna škrti na peníze.
Z jaké jste lokality? A pokud u vás opravdu není, co zkusit něco jiného? Můj známý byl v rámci restrukturalizace firmy odejit pár let před důchodem z manažerského postu. Po pár pohovorech se naštval, šel na dopravní podniky, ihned jej vzali jako řidiče tramvaje, pak mu nabídli dodělat papíry na autobus a je z něj nakonec docela spokojený zaměstnanec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]