Nejste přihlášen/a.
Růženko, je to možné a netýká se to jen Ježíše, ale prostě víry v uzdravení se. Víra v uzdravení léčí. Asi chcete slyšet, že víra v Ježíše uzdravuje.
Záleží v jakého Boha věříte. Třeba muslimové ani neví že Bůh může uzdravovat. Modlí se k tomu svému Aláhovi a furt nic. Jsou sice hodně pobožní, ale uzdravování prostě nemají v programu. Islám je o tom, že se musí smířit s osudem. V nejhorším si mohou vzít život (bráno z jejich úhlu pohledu myšlení).
Nejspíš by se uzdravila i bez pána Boha ale psychika dokáže opravdu divy a když někdo věří, i bez Boha, že to výjde má skoro vyhrané, no a když věří v Boha nic mu nebrání se modlit za uzdravení. Nemyslím si ale, že by pomohlo kdyby se modlil celý kostel a ten nemocný tu víru v uzdravení neměl.V podstatě je to jak napsala Mona, Ivzez a i další rádcové.
"ruzenka", čtěte si Písmo svaté, tam se dozvíte, jak to je. K uzdravení není podmínkou víra nemocného. Apoštolové uzdravovali nemocné i nevěřící. V Písmu je psáno, "...Boží Království není v řeči, ale v moci..." aby nevěřící padli na tvář a řekli, mezi vámi je Bůh..." Jsou to zázraky uzdravení. Písmo říká "...přijmete moc Ducha svatého...", "...budete mluvit v jazycích, prorokovat, uzdravovat, křísit mrtvé, vymítat démony..." Kdo je pokřtěný Duchem svatým, přijme moc Ducha svatého a ve jménu Ježíše Krista přikáže a stane se...
Okolo nás jsou tzv. andělé,kteří k nám přistoupí a mohou nám jakkoukoli nemoc vyléčit.Běžte sem - esoterikweb.cz/... - a zde máte plno příkladů.Vy např. věříte v Krista,tak se budete modlit k němu,ale ve skutečnosti k Vám přijde anděl a ten Vás vyléčí.Nebo můžete poprosit o léčbu stromy nebo duchy přírody.
Nemluvil bych o moci víry, ale o Boží milosti. Skrze pokládání rukou působí Duch Svatý. Jisté je že Bůh nám nedá všechno hned, ale chce, aby naše důvěra v něho rostla. Protože máme problém mu věřit, proto se to děje pomalu. Ale kdo má velkou víru může být uzdraven hned. V poslední době uvažuju, že to záleží i na okolnostech. Člověk musí být na správném místě ve správnou dobu. Třeba člověk, který nikdy nevěřil v Boha nebo dokonce bojoval proti křesťanům či židům, může být uzdraven z velkých zdravotních problémů během krátkého času a tak se uzdravení stane příčinou jeho obrácení. Není to tedy dáno jen vírou, ale do velké míry nebo především Boží milostí a Boží prozřetelností.
"h4ever", i V Bibli je to tak, jak to říkáte. Vzpoměňme apoštola Pavla, měl nějakou nemoc v nouhou a mnohkrát se modlil a prosil Pána o uzdravení. Odpovědí mu bylo "už máš dost na mé milosti...". A k Pánu Ježíši nosili nemocné a nebyli všichni věřící, jen toužili po uzdravení. Písmo říká "Boží království není v řeči, ale v moci...", v moci Ducha svatého se dějí zázraky, aby nevěřící viděli, padli na tvář a řekli "mezi vámi je Bůh..."
@Pt, »v moci Ducha svatého se dějí zázraky, aby nevěřící viděli, padli na tvář a řekli "mezi vámi je Bůh..."« → to zní dost vypočítavě...
"ivzez", ale nelze vše soudit podle sebe. Písmo říká "...myšlení má nejsou, jako myšlení vaše...". Vy máte jen své myšlení a Boží vám uniká, zatím...
@Pt, teď jste "se chytla". Dělat něco, aby člověk něčeho dosáhl je vypočítavost. Smutné, že jste ji ocitovala právě z Bible...
Víte, co by mne zajímalo? Kdo Vás pověřil hodnocením cizího myšlení a posuzováním, jestli někomu něco uniká.
Jestli někomu uniká Boží myšlení, je to ten, kdo se neřídí Božími přikázáními, ten, kdo soudí druhé, a ten kdo jiným podsouvá své vlastní černé myšlenky.
Pavel z Tarsu se obrátil díky tomu, že ho Kristus zastavil a zjevil se mu, nicméně jeho uzdravení ze slepoty by vlastně ani nepřišlo, pokud by nečilil pokání ze svých skutků - pronásledování křesťanů. Častokrát slyšíme že kdyby Bůh existoval, nedopustil by zlo. Ale tady vidíme, že oběť věřících, tedy i oběť Ježíš měla nějaký smysl. Totiž že se i tak zatvrzelý člověk jako Pavel z Tarsu dokázal obrátit, ale musel potkat Krista osobně a musel činit pokání. A následně taky mnoho vytrpěl. Takže vlastně to utrpění, které způsobil křesťanům se mu vrátilo. Další rozměr pronásledování je v tom, že my se radujeme z toho, že nás lidi pronásledují, že proti nám mluví vše lživé, protože se tím naplňuje Boží vůle, abychom ho následovali. Pavla ztloukly a usadili do vězení, aniž by ho postavili před soud. Jenže Pavel si prozpěvoval, protože byl tak blízko Bohu. To že byl pronásledovaný ho postavovalo do stejné pozice v jaké byl Kristus, když ho bili a posmívali se mu. A díky tomu Ježíš přišel a byl s ním. Proto ho Pavel chválí a raduje se. A pak nastalo zemětřesení a vězni byly propuštěni. A jak to bylo s tou jeho nohou, to nevím o tom jsem nic nečetl. Myslím že nevíme co to bylo. Podstatné je že mít nedostatek nemusí nutně znamenat zlo. Kdyby lidi měli všechno, tak by ani nehledali Boha a nevzdali by mu chválu, protože by zpychli.
@ivzez: ale za doby Ježíše se děli zázraky a mnoho lidí neuvěřilo, především farizejové, saducejové, hodnostáři, boháči - neuvěřili protože páchaly hřích a nechtěli ho opustit. Šlo jim o kontrolu nad lidma, kontrolu nad vším, o to mít moc, cítit se vznešeně, ale potají okrádat lidi. Člověk nemusí uvěřit, i když vidí zázrak. Nikdo je nenutí. Kdo nechce ke Světlu, bude dál páchat zlo. Bude dál zůstávat ve svém smýšlení a odmítat Boha, aby jeho sobecké skutky nebyly zjeveny. Strach z toho, že nběkdo odhalí mé slabosti, nedostatky je velký. Vlastně i to, že lidi se nechtějí vzdát svých věcí a odevzdat život Bohu, aby nemuseli změnit sebe a svůj život. Nechtějí se vzdát svých milenců a milenek... A svých aut...
"ivzez", dělat zázraky, tím, že je člověk zázračně uzdravený, že vidí mocné skutky Ducha svatého, není "vypočítavost". Je to důkaz pro nevěřící, aby poznali moc Boží a padli před Bohem na tvář, aby řekli "s vámi je Bůh" a vzdali Bohu čest a slávu za jeho mocné skutky, kterými se projevuje. Aby uvěřili a došli tak záchrany spasení, skrze krev Ježíše Krista. Pokud chcete porozumět víc, začtěte se do Písma svatého, nemohu sem přece kopírovat celé pasáže z Bible. Dám sem vždy jen text z Bible, ale ostatní souvislosti si přečtěte. Zrovna u Vás mně mrzí, že vynášíte rychlé soudy aniž byste znala souvislosti. Mimo jiné V Bibli je psáno "Duch je pravda", proto Vás do pravdy uvede Duch svatý, až budete číst Písmo, které je psáno pod vlivem Ducha svatého. K tomu je třeba přistoupit s otevřeným srdcem a pokorou mysli, neboť je psáno "Bůh se pyšným protiví, ale pokorným dává milost...". Možná Vám chybí pokorný přístup, možná Vám chybí víra, možná nemáte otevřené srdce pro Boží pravdy, možná ještě nepřišel Váš čas, to já fakt nevím, to si musíte sama sobě dát odpověď.
Ne, Pt, dělat zázraky samo o sobě vypočítavost není. Vypočítavost je dělat cokoliv (včetně zázraků!), aby z toho konající měl nějaký prospěch.
Nevěřící nepotřebují nic prokazovat nějakými zázraky, nestojí o ně. Tím, kdo potřebuje něco "dokazovat", je ten, kdo dokazuje. A pokud někdo koná zázraky, aby někoho o něčem přesvědčil, jedná vypočítavě a navíc se snaží manipulovat lidmi.
Pt, nejste hloupá, nepřekrucujte má slova (ani nikoho jiného). Reagovala jsem jenom na to, co jste napsala Vy. Možná jste měla lépe vážit svá slova.
"ivzez", Bůh konal zázraky skrze lidi vždy. Když vezmu Mojžíše, který předstoupil před Faraona, aby propustil Izraelity z Egypta, také Mojžíš dělal zázraky. Svoji hůl proměnil v hada, jenže totéž učinili čarodějníci Faraona, ano také udělali totéž s pomocí ďábla. Jenže Mojžíšův had pozřel hady čarodějníků. Boží moc je nejvyšší a nikdo se mu nevyrovná.
Ano, Bůh dělá zázraky, aby nevěřící padli na tvář a viděli moc Boží, aby uvěřili a došli spásy. Ale máte pravdu jsou lidé kterým neřeknou Boží zázraky vůbec nic, totiž v nevěrných. Ale tím pádem budou takoví lidé před Bohem již bez výmluvy.
Já píšu, co říká Písmo svaté a je úplně jedno, zda se Vám to líbí nebo k tomu máte výhrady, předkládám slovo Boží, nebudu říkat to, "...co lidem lechtá jejich uši...". Není jiné cesty než uvěřit, vyznat své hříchy, dělat pokání a dojít spásy, nebo se zatvrdit a odvrátit se od Boha a jít do zatracení. Každý má svobodnou vůli, jak se rozhodne i s jejími následky, a Bůh tu svobodnou vůli garantuje i Vám...přeji Vám, abyste si vybrala život, který je v Kristu Ježíši...
Pt, neste Bůh, nejste Písmo svaté, nejste ani Bible a Bůh Vás nepověřil souzením ostatních lidí ani šířením bludů. To, co si osobujete, je prachsprostá pýcha. Ostatně i sama o sobě jste napsala, že "něco" děláte proto, abyste se zalíbila Bohu... Ujišťuji Vás, že pýchou jej neohromíte.
Pt, je mi jedno, že se Vám nelíbí, že Vám dokonce vadí, že jsem Vás prokoukla. Trochu pokory a úcty k lidem by to chtělo. Skutečnost, že jste přečetla Bibli Vám nedává právo se nad kohokoliv povyšovat!
"ivzez", já nikde netvrdím, že jsem Písmo svaté, ani že jsem Bible. Nešířím bludy, i když Vy Boží pravdy za bludy považujete, ale s tím se musíte vyrovnat jedině Vy sama. Já se pouze můžu modlit aby se Vás Bůh mocně dotknul, pokud máte dobré srdce. Říkáte, že nevěřící nepřesvědčí ani zázraky, a co by tedy přesvědčilo Vás?
Toto všechno, je v Písmu předpovězeno, takže mně to ani nepřekvapuje. Já mám duchovní věci v srdci a protože z hojnosti srdce mluví ústa, tak mluvím a píšu o duchovních věcech. Apoštol Pavel říká "...běda by mně bylo, kdybych nekázal..." Ano, já chci dělat Bohu radost, jsem jeho dítě a jsem mu za to, co pro mně udělal vděčna. Chápu, že Vás to asi dráždí, zrovna tak, jako to dráždilo v době Ježíše Krista Farizee a Zákoníky, s tím musím počítat, s tím nic nenadělám. O Božím synu také tvrdili, že je pyšný, když citoval proroky v místech, která se na něj vztahovala a usilovali jej zabít, sám Ježíš Kristus říká "...ve světě protivenství mít budete...", no a je to tady.
Z Vašeho úhlu pohledu se Vám zdá, že když jsem četla Bibli, tak se povyšuju? Ale to je omyl, je to dostupná kniha a číst si ji může naprosto každý i Vy. Pokud Vás to nějakým způsobem provokuje, tak na mně nemusíte reagovat.
Možná, že v psané formě nemůžeme najít společnou řeč, že osobní rozhovor by vypadal jinak. Možná potkáte v životě člověka, s kterým si o duchovních věcech popovídáte se zájmem a porozuměním...
Pt, jednáte, jako kdybyste se považovala za jedinou spravedlivou, jedinou, kdo přečetl Bibli a za toho nejpovolanějšího, kdo má šířit Boží pravdu.
Ve své pýše nevidíte, jak víře i věřícím škodíte.
Pt, mne by převědčilo, kdyby Vás osvítil Duch svatý, kdyby Vám dovolil nahlédnout do vlastního srdce a dal Vám poznat, co děláte špatně. Kdybych se u Vás setkala s toutéž pokorou a úctou, s jakou se setkávám u většiny věřících, které znám.
To by pro mne byl skutečný zázrak.
"ivzez", z duchovních věcí se nedělá legrace, pokud to myslíte vážně, jak můžete něco takového psát, když mně neznáte, nežijete se mnou desítky let. Máte jen domněnky. Každý, kdo uvěří, tak o své víře mluví, někdo méně, jiný více. Písmo říká "jedni jsou za apoštoly, druzí za evengalisty, další za učitele..." Ale, nemá to cenu, dál Vám něco psát. Prostě až budete mít touhu si se mnou o věcech z Písma povídat, víte kde mně psát, ale prosím bez osobních invektiv...
Tvá víra Tě uzdravuje...Je to o víře jednotlivce nebo kolektivní modlení...
Tak uz ze samotne te vety plyne, ze
1. nejde o modleni ale o viru
2. ze jde o Tvou viru a Tve uzdraveni, nikoliv o neci viru a Tve uzdraveni.
Kazdy, kdo rozumi cesky musi mit v tom porekadle jasno. A je pritom jedno, zda je verici, modli se a chodi do kostela.
Nemusí uzdravovat jen víra v boha. Může uzdravovat víra v sebe, v dobrý konec, pozitivní myšlení. Na tom je postaveno působení placeba. Tělo je skvěle koncipováno, že je samočisticí, samo opravitelné. A když je zle a pomohou lékaři, je to jen dobře.
Nikc, já bych se asi i přela s tou vírou v lidi. Asi je rozdíl mezi vírou a důvěrou. Když jsem cca půl roku docházela a střídavě polehávala na onkologii na ozářkách a chemoterapii a bylo mi zle jak psovi, lidi mi byli ukradení. Musela jsem přežít!
Paní, která ležela stále bez hnutí na zádech a tekly jí slzy z očí, už není. A to měla menší nález z nás všech, které jsme se tam setkávaly.
Ještě víra v ostatní lidi může uzdravovat. Pokud někdo nevěří ostatním lidem, tak moc šťastný není. Důvěra v sebe a ostatní je pozitivní.
@pt - Z Vašeho úhlu pohledu se Vám zdá, že když jsem četla Bibli, tak se povyšuju?
Otázka sice byla položena @ivzez - a nechci odpovídat za ni. Jenže se mi zdá něco podobného a napadá mě rčení o smítku a břevně - a hlavně o hříchu pýchy.
Hříchu ve vztahu k ostatním, kteří Bibli buď nečetli, nebo se to o nich domníváte, nebo jim aspoň vnucujete, že ji špatně chápou. Pýchou jako pocitem převahy nad ostatními, nadřazováním se, odsuzováním bližních - a hlavně zapomínáním, že že schopnosti všem - tedy i vám - byly darovány Bohem, kterému svým nekompromisním postojem radost neděláte - byť si to - a zase ve své slepé pýše - myslíte.
milá "jedubabicka", chápu Vás, zrovna jako "ivzez", vy řešíte mně a ne to, co sděluji a tak to bylo i za dob JK a apoštolů. Kdo chce psa bít, hůl si najde a tak soudíte člověka jen podle sebe. Možná by bylo lepší povídat si o tom, co sděluje Bible, protože to je důležíté pro záchranu člověka. Mám dojem, že to mnohé nezajímá, a to je škoda. Dohadování není a nevede k ničemu. Co je v Bibli psáno jsem mnohokrát zmínila, pokud se mně někdo chce na něco upřímně zeptat, může ve vnitřní poště. Jinak již debata ztrácí smysl a hádat se nemíním...přeji hezký večer...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.