Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyžádané maily

Od: aja1946® odpovědí: 17 změna:

To je fakt děs, denně mám jak v poště tak i ve spamech různé maily od půjček od cihzích odesilatelů, nabídky na seznámení od žen, ani nevím, komu píší, začíná to můj drahý, pozvánky na rande, na linkedin a twitter, kam jsem se nikdy neregistrovala. Když jsem byla vloni týden na dovče, musel jsem smazat podobných 121 mailů a už mám předem hrůzu z letoška, jak kbudu mezi nimi hledat ty, co mi patří. Máme tu GPDR, ale tento nešvar bují veele čím dál víc dále.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Já se s dovolením "přiživím".

Asi pět let mi na Seznam nechodil téměř žádný spam, jenom pár jednotek za celou dobu. Ovšem od účinnost GDPR už jsem dostala tři → od dívek a od teplých dívek »z vašeho města«.

Ájo, zkuste se obrátit na podporu (na té stránce je potřeba ještě kliknout na tlačítko "Přejít na technickou podporu"), minimálně s těmi erotickými by mohli Seznamáci něco udělat. Podpora funguje ve všední dny od 8.00 do 18.00 hodin.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, často to je následek našeho chování na internetu - hromadné přeposílání mailů kamarádům, nákup na málo důvěryhodných e-shopech či zveřejnění své adresy např. někde v diskuzi. Nereagovat a tyto adresy si "hodit" do blokovaných. Zdravím!

doplněno 02.06.18 21:50:

aja1946 - to, že mažete posloupnost adres, je fajn, ale nikoliv pro Vás. To by musel mazat i ten, který přeposílá tu poštu od Vás (a kde je vidět ta Vaše adresa).

hodnocení

To bohuže nejde, po každé je to z jiné adresy a u hromadných mailů mažu vždy posloupnost adres, když to pošlu dál.

hodnocení

3x

Dobrý den.

Seznam- kliknete vpravo nahoře na Vaši adresu a z roletky vyberete nastavení. Dále vlevo kliknete na spam- nastavení filtrování spamu.

G- mail- vpravo nahoře kliknete na ozubené kolečko a dále na nastavení- filtr a zablokované adresy.

Atlas +Centrum- vpravo nahoře kliknete na nastavení- dále na kartu zabezpečení a blokování adres a vyjímky- blokování adresy.

mraf
hodnocení

0x

Pokud nemáte možnost opatření od vašeho firemního IT nebo znalého kolegy/kolegyně (IT-střediska), tak návod na filtr třeba: support.google.com/... Dá se s tím něco udělat...*jasne*

hodnocení

a to jde i na jincýh mailech než gmail?

Jistě, zrovna před chvílí jsem nastavoval filtr u účtu na seznamu. Je to velice jednoduché.

hodnocení

asi jsem natvrdlá, ale nikde nevídím to vytvoření filtru, dík

Kliknete na svůj mailový účet - stejně, jako když se chcete odhlásit - no a nad Odhlásit je Nastavení. Tam pak kliknete na Spam a zvolíte si filtr - viz obr

Nevyžádané maily

hodnocení

0x

ivzez - tento stejný problém mám na Centrumu také, od 26.5. za 9 dnů platnosti, obden spam s "holkama", dříve jeden za měsíc.

hodnocení

Tak jak koukám, to bych mohla sedět a filtrovat spamy pořád, zatímco co jsem to udělala, přišlo mi dalších 5, nevím, kdo to píše, jsou to takovéto adresy, pokaždé jiné jméno a vždy s s 4místným číslem a různě z atlasu, z gmailu, atd. např. veronikahavličkova7524@atlas.cz a text čekám na tebe, chci se líbat a spoustu jiých kravin

Ano, taky jsem na to docela koukal - asi jsem natvrdlý, ale nějak nechápu, proč chodí chlapovi nabídka začínající ,,Jen teplé dívky´´ Ne že by mě vadily lesby... *smich*

iz*
hodnocení

0x

Ájo, tak si několik těch e-mailů otevřete, vyberte nejčastěji se objevující slova a nastavte filtry na ně.

Např. filtr Obsahuje-li předmět nebo tělo zprávy "líbat" > > > a jako akci vyberte "smazat" * * * * Totéž pro další slova "rande", LinkedIn, Twitter ...

Zabere to trochu času, ale za následný klid to myslím stojí.

Poznámka: Mně na ten Seznam chodil ± jeden spam za čtvrt roku a žádné erotické, rande apod.

Tak jsem rovněž "v klubu". Za poslední týden +/- jeden mail denně, předtím nevím o žádném. Naštěstí padají rovnou do spamu. Ovšem filtrovat podle textu bych to nechtěl. Titilek je v 90% případů naprosto nevinný "Lepší ve tmě", tak nevím. Jedině dát do filtru celý řetězec. Zajímavá je souvislost nárůstu spamu v souvislosti s nástupem GDPR. Mě, narozdíl od doby před dvěma týdny to tentokrát nenapadlo. Respektive jsem to přičítal možnému úniku e-mailové adresy při registraci pluginů nutných pro splnění podmínek provozu webu dle GDPR (což je sám o sobě paradox)

fuska
hodnocení

0x

Ajo, dá vám to fušku než PC dáte do takové kondice, aby vás spam neobtěžoval. Už alespoň víte, že nemáte přijímat ani odesílat různé hromadné srandamejlíky a podobné blbosti. Upozorněte vaše známé, že si tohle nepřejete přijímat a také takové ptákoviny nikomu neposílejte nebo se podobných nepříjemností nezbavíte nikdy.

hodnocení

Tak mám dojem, že to to slavné GPDR to spíš zhoršilo, dnes jsem dostala spoustu nabídek na půjčky, zprávy z Twitru, kde jsem nikdy nebyla registrovaná, stejně tak z Linkedinu a j., to fakt nejde filktrovat.

iz*

Ájo, pokud jste nebyla na Twitteru ani LinkedInu nikdy zaregistrována, mohou Vám zprávy chodit "díky" lidem, kteří se tam zaregistrovali a povolili přístup ke svým kontaktům. (Tyto služby mívají ve zvyku nabízet "obeslání" kontaktů z e-mailové schránky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]