Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě, jestli jste je podstoupili? Ptám se proto, protože bych je chtěl podstoupit a to přímo u psychologa. Zajímá mě, jak jsou nárožné a dlouhé? Kolik to stojí?
Já jsem v minulosti už něco dělal, ale byla to jen publikace a měl jsem IQ 95-na netu to bylo různé. Zajímalo by mě, jestli ta hodnota bude u těch profesionálních testů zcela odlišná (ten test z oné publikace byl od psychologa a byl dost náročný!), nebo podobná? Na netu to vychází člověku různé asi podle kvality či nekvality testu a ty rozdíly jsou i desítky bodů?
Jaké IQ máte vy, jestli to není tajemství, tak napište kolik? Já na tom asi moc dobře nejsem, ale s tím už jsem se smířil.
Myslím že mezi testy od Mensy a těmi u psychologa je rozdíl právě v té komplexnosti a zároveň i ceně.
Je pravda, že nové úkoly mi dělají zpočátku problém a mám strach, abych je neprovedl špatně, takže se raději více krát zeptám. I různé logické úlohy mi trvají déle a pokud je řeším, tak obvykle na to potřebuji více času, takže např. různé testy OSP a TSP nebyly nikdy pro mě. Matematika mi dělala velké potíže a v cizích jazycích jsem byl nic moc! Ve škole jsem byl průměr až podprůměr, pokud jsem se málo učil, pokud jsem dřel, bylo to lepší! Co se týče prací, tak mi jdou určitě lépe ty manuální, ale jak které-kancelář není pro mě! Nevím jaký je život s vysokým IQ? asi různý-člověk od člověka se totiž liší.
I já jsem něco podobného před více léty absolvoval (kresba stromu, postav i ty dlouhé testy), výsledky jsem se však nedozvěděl-nakonec to ani pro mě nebylo! Ale pamatuji se, že my ty testy docela dělaly problémy, kdoví, jak to dopadlo. Jinak máte pravdu, slabé a silné stránky u sebe vidím, ale jde mi spíše o zvědavost a hlavně ujištění, že to tak opravdu je (asi ano). Ani se nedivím, že takto komplexní a dlouhé testování tolik stojí, ale určitě jsou i levnější. Jinak máte pravdu, co člověk, to jiný názor na vás, pro někoho jste takový, pro jiného makový a skutečně záleží na tom, aby člověk sám sebe přijal takového, jaký je, protože určité věci se jen velmi těžko mění-někdy to není možné!
Jinak jsem se více za to styděl spíše v minulosti, protože mi ta hodnota mého IQ přišla v porovnání s druhými dost malá. Možná že u psychologa, by to bylo ještě méně, tak spíše počítám +-90, ale jestli je to 95, nebo trochu více, či méně, už je asi jedno.
Někdo to považuje za nízký průměr a jiný už za podprůměr, ale máte pravdu, člověk to musí přijat. Nakonec mě už ani nevadí, že jsem dál nestudoval, stejně by to nemělo cenu-a ty nervy navíc, už opravdu nechci! Jsou důležitější věci v životě, ale mě toto dlouho trápilo a až teď se s tím vyrovnávám, dříve jsem si něco nalhával, leč nebyla to pravda.
Vychází mi vždy "mírný nadprůměr". A to jak v pedagogicko-psychologické poradně, kde test trval 4 hodiny, dal zabrat a byl pro dítka končící devítku, tak v testech typu celysvet.cz/...
Teď asi někoho naštvu, hodně čtu, zajímám se o politické i společenské dění, luštím křížovky, mám slušné zeměpisné i dějepisné znalosti, nedělám gramatické chyby, vyšlo mi několik povídek a přesto v těch testech většinou neudělám ta matematická a geometrická doplňování a přesto se nepovažuji za blbce s nízkým IQ. Zrovna tak někdo, kdo to umí, nemusí zase dobře odpovědět něco ze zeměpisu a taky to nebude žádný blbec.
Právě to je ten rozdíl, mezi IQ a znalostmi, mnoho lidí inteligenci zaměňuje za vzdělanost, či moudrost. Já jsem se v gramatice zlepšil a to hodně, ale stále dělám chyby! V matematice jsem netalentovaný a vše jsem musel vydřít! I přes své nižší IQ jsem ale stření zvládl, ovšem je pravda, že to byla lehčí škola, těžší bych nedal!
IQ test je o tom jak a kudy vám to "zapaluje", jak běhají propojení v šedé kůře, i jak rychle. Matematické znalosti pomůžou (sláva maturitě), ale někdo je v matematice / technice dobrý aniž ji vystudoval s červeným diplomem (často leváci např.). Otázka testu se ptá na "něco", ale sleduje tím něco jiného. Strašně mne psychologie bavívala, otázky psychologa jsou hravé, jenže bývala ideologii podřízená...teď není, ale k placenému soukromiči na test - jedině na doporučení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.