Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placené členství ve FB skupině

Od: aknelka® odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny rádce a táži se: setkali jste se s tím, že za členství v nějaké FB skupině je požadován poplatek? Čumím jako blázen - požadavek je 500,- Kč. Asi vstupní poplatek.

Vím, že se skupiny nesmí prodávat a se to i nějak obchází, ale tohle?

Co si o tom myslíte? Je to vůbec legální?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Hmmm, asi to budu muset také zavést. Skupina má 4000 členů krát 500.. to máme... to máme...to máme na pěknou dovolenou *smich*

No, vím že se skupinky neustále přeprodávají. Vím, že se docela slušně kšeftuje se starými, ověřenými profily. Ale o vstupním poplatku jsem neslyšela. Ježkovy voči, aknelko, smázni to, nebo si to přečte admin *zed*

pt®

"sebod",...*palec*...:-D...*smich2*

hodnocení

Je to ještě horší *smich*: v jedné "své" skupině jsem narazila na konverzaci, kde si právě holky stěžovaly, že ač zaplatily ten poplatek, byly na čas umlčeny nebo i definitivně vyhozeny.

A ještě by mě zajímalo, jestli to pak správkyně skupiny zdaní *smich2*

sebod*

Tak to by mě zajímalo, co by se v té skupině muselo probírat, abych byla ochotna zaplatit vstupní poplatek.

Jak najít co nejvíc ochotných plátců :-D

iz*
hodnocení

0x

Aknelko, pravidla Facebooku jste si přečetla? Podle mne to legální není.

hodnocení

Taky si myslím, že to není v pořádku. Dámy to ovšem obcházejí patrně tak, že za to dostanete? něco (zboží, střihy, nevím...), ale vlastně to asi nepotřebujete. Otázku jsem myslela spíš tak, jestli jste se s tím někdo už setkal.

iz*

Nedávno jsem se setkala s jakousi "loterií". Některé maminky touto formou přeprodávaly drahé značkové oblečení. Vypsaly jakési "losy" např. po 200 Kč a když jich prodaly tolik, že jim příjem pokryl nákupní cenu + cenu za dopravu (nebo poštu), vylosovaly jednu výherkyni.

Ani to samozřejmě není v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]