Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je v našem případě možné?

Od: ragnar odpovědí: 12 změna:

Rád bych se vás zeptal, na jednu otázku. Rovnou se prosím vyhněte negativních odpovědí :)

Je mi 15 let, a velmi rád bych chodil s holkou které je 22 let a má dítě. Ona sama o tom ví, taky mě chce, bohužel bydlíme od sebe velký kus cesty .

Tím že mě je 15 let, tak bych si ji i klidně vzal, jenže to v 15 není možné, nebo je nějaká možnost se vzít i když mi není 18?

Rodiče by nám v tom určitě bránili, ale prostě každý se dívá na věk, bohužel ne na lásku ..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Já to trošku proberu, ano. Takže je Ti 15, přítelkyni 22 a má dítě. Moc si rozumíte. To znamená buď a) že Ty jsi hóóódně moc vyspělý (fyzicky a psychicky), nebo za b) že slečna je kapánek "nedozrálá". Jestliže Ty jsi opravdu vyspělý natolik, že budeš schopen se starat (nebo alespoň pomáhat) o svoji partnerku a dítě, tak do toho jdi. Ale podle toho, že píšeš, že jsi měl již mnoho vztahů a žádný nevyšel, tak asi budeš normální dospívající kluk, hledající svoje místo v životě. Asi nebudeš TÁTA od rodiny.

Takže tu máme druhou možnost - nevyzrálou partnerku. Duševně nevyzrálou, protože jinak by od patnactiletého kluka utíkala. Budete spolu - ona bude stále nezodpovědnou "pubertačkou" zatímco Ty možná dospěješ do normálního chlapa. Bude Ti potom taková zastydlá puberta stačit? Nebudeš chtít spíš holku trošku více vyspělejší?

Kdyby tu nebylo to malé dítě a Tvůj dotaz na svatbu, tak Ti napíšu: "Užij si života". Takhle Ti ale napíšu: "Dej od toho ruce pryč"

Nakonec píšeš, že od sebe bydlíte velký kus cesty. Troufnu si říct, že za měsíc už tou cestou chodit (jezdit) nebudeš.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, velká láska odolá i času, chodit spolu (na dálku) můžete, tak si počkejte na svatbu ty tři roky. Souhlas rodičů už nebudete potřebovat a vaše láska bude více prověřená. Zdravím!

hodnocení

1x

@ragnar - je nějaká možnost se vzít i když mi není 18?
Není

NOZ § 672

(1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý, který není plně svéprávný.
(2) Soud může ve výjimečných případech povolit uzavření manželství nezletilému, který není plně svéprávný a dovršil šestnácti let věku, jsou-li pro to důležité důvody.

§ 857

(2) Dokud se dítě nestane svéprávným, mají rodiče právo usměrňovat své dítě výchovnými opatřeními, jak to odpovídá jeho rozvíjejícím se schopnostem, včetně omezení sledujících ochranu morálky, zdraví a práv dítěte, jakož i práv jiných osob a veřejného pořádku. Dítě je povinno se těmto opatřením podřídit.

Podotýkám, že soudu stačit nebude, když jako "důležité důvody" uvedete, že se máte rádi - a bez vědomí rodičů taky nic nezmůžete.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Začni tím, že si napíšeš na jednu stranu papíru co všechno taková matka od partnera potřebuje a očekává. Na druhou stranu napiš, co všechno jí právě ty můžeš poskytnout. Pak to vlož sem a můžeme se začít bavit o tom, nakolik jsou tvoje představy a plány reálné.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ach, ta mladá, naivní láska :)

Ale nic není nemožné. A rada do budoucna. Ženských je na světě dost. ;)

ragnar
hodnocení

To vím že je, ale bohužel jsem se už hodně krát spálil, a u ní aspoň vím, že nebude jako ty ostatní co mě poslali pryč kvůli jiným .

hodnocení

0x

Takže chceš vlastně slyšet jen pozitivní odpovědi.

Tudíž, když chodíš do školy, živila by tě ona? Nejen děcko, ale i tebe. Dobrý, no. *zed**zed*

Hele, zkus to rozchodit, rozběhat. Za pár týdnů, či měsíců se na to budeš dívat úplně jinak, než teď. Vzpomeň si na to.

ragnar
hodnocení

Měl jsem rovnou napsat odpovědi typu : 15 letý chce chodit s dospělou a dítětem, hmm hodně štěstí ..

Prostě něco ve smyslu, co by nám moc nepomohlo ..

ragnar
hodnocení

Po pravdě. Se mi čekat nechce.

To byla ta původní a hlavní otázka :) Co je v našem případě možné ..

iz*
29.05.18 00:27

Nic.

vz
hodnocení

0x

Ty s tou maminkou ještě ani nechodíš a už uvažuješ o svatbě. Rada: napiš později, až se vztah rozvine.

lidus*
hodnocení

0x

Vyhnu-li se negativní odpovědi, bude papír prázdný.

Je vám 15 už jste aspoň ukončil ZŠ? Co umíte, jak děcko a ženu uživíte, jak zajistíte bydlení a td.? Láska je krásná věc ale jsem si jistá, že v momentě kdy příjde život budete to vy kdo uteče. Nechte to jak to je a čas ukáže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]