Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci lidem co si neváží dobré rady?

Od: gurubhagavan* odpovědí: 7 změna:

*klik*Komu není rady tomu není pomoci, setkávám se s tím neustále už mnoho let, lidi dělají pořád stejné chyby, a tak mají problémy ekonomické a psychické, přitom v lidové moudrosti a přírodě, je mnoho dobrých jednoduchých rad, co by jim mnoho pomohli, ale oni jsou uzavření dobrým radám, a tak nakonec skončí v nemocnici nebo jako bezdomovci.

Lidem škodí; kouření, slivovice, lakomost, pyšnost, kariérismus, spěch, naivismus, přejídání, lenost, atd. slyším to je můj život a ty mi do něj nebudeš zasahovat. *zed*

Jak pomoci lidem co si neváží dobré rady?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

7x

Víte jaká rada je nejhorší? Nevyžádaná.

culdabulda1*

no - pokud se člověk topí, je dobrá i nevyžádaná rada !

hodnocení

2x

Nevidím jediný důvod proč pomáhat lidem, kteří o to nestojí.

hodnocení

2x

@gurubhagavan - slyším to je můj život a ty mi do něj nebudeš zasahovat
Z jakého titulu se cítíte k něčemu takovému oprávněn?

"Všichni chtějí naše dobro. Nedejte si je vzít!" - Stanisław Jerzy Lec

iz*
hodnocení

2x

Z Vaší formulace vyplývá, že ti lidé o Vaši "radu" nestojí. To znamená, že nejde o dobrou radu, ale o špatnou. Každá nevyžádaná rada je špatná.

Nejvíc lidem škodí povyšování se nad jiné. Nemáte právo nikomu mluvit do života.

hodnocení

1x

doplněno 28.05.18 11:18:

Je třeba dodat, že za život je zodpovědný každý sám.*hej* A když chce někdo poradit, nikdy neřekne úplně všechno. Někdy to ani říci nejde, protože jsou věci, za které se člověk stydí nebo to ani slovy říci nelze. A to ovlivňuje přístup tazetele k radám. A velice často tazatel ví, co by měl udělat, ale z nějakého důvodu se mu do toho nechce.

Jak pomoci lidem co si neváží dobré rady? #2

hodnocení

0x

Takovému člověku nikdy není možné pomoci, protože on o pomoc nežádá. Vlastně když mu pomáháte, jednáte proti jeho svobodné vůli a to se nedělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]