Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otok nohy po úrazu-operaci

Od: karlosdos* odpovědí: 9 změna:

Potřebuji poradit,jaké máte zkušenosti s otokem nohy. Já jsem po úrazu levé nohy-operace -šrouby,stalo se mi 10.3.od 24.4. mám sundanou sádru.Teď už 3 týdny jezdím na rehabilitaci.Nevím co s tím otokem? Otéká mi nárt a lýtko,nohu nedostanu di jiné boty,než do sandálu. Tak nevím.- vázat nohu obynadlem,nebo ,né? lékaři i sestry,říkají,nevázat,přejde to časem samo. Beru ještě AESCIN.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karhan*
hodnocení

1x

Karlosi, úplně Vám rozumím a jsem s Vámi. Když jsem na tom byl jako Vy, také jsem byl zoufalý, ale věřte, chce to jen čas a trpělivost a postupovat dle rady rehabilitačních. Také mě to otékalo, ale bylo to v létě, byly 30. Teď za to může určitě teplé počasí. Pokud mohu poradit, raději si zaplaťte rehabilitaci navíc, ty co nedělají na pojišťovnu se Vám budou daleko víc věnovat, nejste u nich jenom kus hadru. Mluvím z vlastní zkušenosti. Věřte, do půl roku budete FIT.

otok
hodnocení

1x

Karlosi, zadal jste ohledně vašeho úrazu nespočet dotazů a dle mne se neřídil ani jedním. Přesto vám dám radu, začněte odvodňovat tělo + řiďte se radami lékaře.

Jaký čaj si dáte? tajemstvizdravi.cz/...

sebod*
hodnocení

0x

Je možné, že už se toho otoku nikdy nezbavíš. Já mám zlomený kotík cca 6 let a občas mám tu nohu jako slon *ee*. Pomáhá mi plavání, sprchování studenou vodou, lymfodrenáže. Když už je jo zle, tak prášek na odvodnění

hodnocení

0x

@karlosdos - Tak nevím.- vázat nohu obynadlem,nebo ,né? lékaři i sestry,říkají,nevázat,přejde to časem samo.
Jistě - proč poslouchat odborníky, když si můžete "lepší radu"najít na netu. Kdyby se to zhoršilo, oni vám ti "lékaři i sestry" zase pomohou - vždyť přece máte pojištění.

karlosdos*
hodnocení

Já nevím,proč jste tak rýpavá? Já mám zkušenosti se současným zdravotnictvím jen špatné! Jse jen kus,né pacient! Proč bych se nemohl poradit s lidmi ,kteří už něco takového prodělali? A někdy jsou dobré i babské rady.Od urgentu až po odd.operaci ,všechno jako na páse,nic osobního.Ještě vynadáno za sanitku a musel jsem i při úrazu zaplatit 90Kč. aby na mém úrazu náhodou neschudli. Tak se do toho laskavě nepleťte jedubabičko!Vy máte asi jenom ty nejlepší zkušenosti-budiž Vám přáno.

Proč? Protože něco vím o těch, co si díky "babským radám" - bez ohledu na rady lékaře - přivodí potíže a potom si stěžují, že jim "doktoři nepomůžou".

karlosdos*
hodnocení

No,,tak jste ze zdravotnictví,nebo jste dříve pracovala ve zdravotnictví.Ono to totiž všude není stejné,myslím tím nemocnici a personál.

iz*
hodnocení

0x

Karlosi i já mám zkušenosti s tím, že na rady laiků někdo ošklivě doplatil → nejen zdravím.

Ale jednu radu Vám dám: Rehabilitace je běh na dlouhou trať, trvá měsíce i roky, než se člověk dá zase do pořádku. Chce to trpělivost a nevzdávat se, když něco nejde podle Vašich představ.

A přidám ještě varování: Hledáním rad od laiků v internetu ztrácíte čas, který jste měl venovat tomu, co Vás naučili na rehabilitaci. Jestli se budete řídit radami od laiků, místo abyste naslouchal odborníkům, můžete se dopracovat k nepohyblivému kotníku. Stojí Vám to za to riziko?

karlosdos*
hodnocení

Děkuji,to je odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]