Nejste přihlášen/a.
Právě jsem se pokusil odeslat e-mail z webového rozhraní Centrum.cz. Všemu vévodí hláška: Kontakty nejsou momentálně k dispozici! Copak všechno nejde a co nepůjde zítra ráno?
Za všechno může Kalousek a za co nemůže Kalousek, může Evropská unie. Ale jasný chápu, že Evropská unie je hrozné zlo, když se snaží, aby nadnárodní korporace nezneužívali naše soukromé údaje, neposílaly je všem podvodníkům co nám nabízí slevu na elektriku a na plyn, nebo skvělý výrobek jen za 100 klacků. Také mi vadí, že už Facebook a další organizace nebudou moci obchodovat s informacemi o mě a dalších. To už mi teď nebude jako nikdo 2x denně volat kvůli všem možným nabídkám? To je na pytel. A co se týče toho centrum.cz, tak to nemá s tím nic společného, jde čistě jen o výpadek jejich serverů, GDPR platí od zítra, takže by k tomu muselo dojít zítra, aby za to mohla EU.
Nadnárodní korporace si samosebou budou dělat dál, co jim libo. Bude to jen další klacík k likvidaci konkurence. Můžete udat jakoukoli firmu a nepochybně požadavky nesplňuje.
Opravdu si někdo myslí, že GDPR je pro naše dobro? Informace se budou shromažďovat i nadále, jenom přístup k nim získá menší okruh lidí. A ti budou rozhodovat o tom, u koho provedou "jakousi" kontrolu za účelem zjištění, zda neshromažďuje jakákoliv data. A při té kontrole mohou naprosto vše...
A výsledky těchto kontrol se opět budou soustřeďovat v jedné jediné skupině lidí. To je velice nebezpečné!
Netvrdím, že to tak není, ale jak jste přišel na to, že momentální nedostupnost souvisí s GDPR a s EU? Ona je to jediná možnost, proč to právě teď nefunguje? Taky EU moc nemusím, ale svádět na ní všechno, co se zrovna podělá...?
Asi budu nějak hloupá, ale já jsem to opatření uvítala. Už se mi ozvaly tři obchody s tím, podle nového zákona už mi nebudou moci posílat všelijaké "výhodné" nabídky a informovat mne o "slevách", pokud si to nebudu přát. No tak já si to teda nepřeji. A odklikla jsem, že to nechci. Měla jsem těma všelijakýma "upoutávkama" za...ný počítač. Ještě mi mozekl slouží natolik, abych si dokázala vyhledat to, co potřebuji, sama, bez toho lákání a upozorňování, které mne obtěžuje. A to předávání emailových adres obchodníkům, o jejichž zboží zájem nemám, považuji za dobré opatření. Tisíckrát mi z ničeho nic přišel email od osoby kterou vůbec neznám, nikdy jsem s ní neměla co do činění a ta mi klidně tykala a psala mi, že je nesmírně šťastná, že už konečně vyřešila můj problém s obezitou, nebo nějakýma pupínkama, nebo jinou koninou, o které jsem neměla ani zájem, ani "páru". Tak jestli tohle díky tomuto novému nařízení skončí, tak jim gratuluji. Jinak jsem vůbec nezaznamenala žádný problém, který by mi vadil v mé normální komunikaci po internetu.
A tady přidávám, co mi jeden takový obchod napsal. Takže i když nechci, aby mne bombardovali nabídkami, tak i když jim to napíši, tak asi stejně budou ještě 15 let.
"S Vašimi osobními údaji budeme nakládat zodpovědně v souladu s platnou českou legislativou a budeme je zpracovávat po dobu, kdy budeme nabízet naše produkty a služby.
Pokud si nadále nepřejete dostávat informační emaily z našeho eshpou, klikněte na konci tohoto e-mailu na možnost "Odhlásit odběr". Z naší databáze zákazníků Vás ovšem z důvodu zákona nadřazeného zákonu o GDPR týkajícího se archivace účetnictví nemůžeme vyřadit dříve, než za 15 let od provedeného nákupu.
Děkujeme Vám za Vaši přízeň."
Takže jim napíšete, že ty nabídky nechcete, ale musíte čekat 15 let, než to nabude právní moci.
Suzy, Tady nejde o žádné nabytí právní moci. Tady jde o to, že oni jako "dodavatel" musí při kontrole uvést Tvoje údaje jako o "odběrateli". Tyto údaje jsou firmy povinny předložit kontrolním úřadům po určité období od nákupu. V žádném případě to ale není 15 let, to si maličko spletli. Musela bych mrknout, ale domnívám se, že je to 10 let (tak přeci jen 5 let rozdíl ). Já nabídky házím hned do spamu a tak mám klid
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.