Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

21.5. má svátek

Od: pohanka* odpovědí: 5 změna:

Monika, Mona, Hostimil, Hostimila, Hostimír, Hostimíra, Hostislav, Hostislava, Konstantin a Konstentýn.

Zajímavá jména, některá ani neznáme.

doplněno 22.05.18 08:20:

Špatně jsem se vyjádřila. Opravuji: Kromě známých jmen /Monika, Mona, Konstantin/ má dnes 21.5. svátek i lidé se jménem Hosti - mil, mila, mír, míra, slav a slava. Pokud je vůbec mezi námi v republice nějaký nositel - nositelka takového jména.

Je to jenom pro zajímavost, netušila jsem že taková jména vůbec existují. Ryze česká jména.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Ano, třeba taková Mona... :-D

doplněno 22.05.18 09:26:

Mé zdejší Alter ego dodatečně děkuje *slunce*

Jména to jsou opravdu již nepoužívaná, ale jak je zvykem, jistě na nás odněkud že šoubyznysu opět vykouknou. Viz Haštal, Kordulka...

pohanka*
hodnocení

Dodatečně blahopřeji *slunce*.

pohanka*
hodnocení

A víte Mono, že když jsem slyšela poprvé, že dají jméno Kordula, tak jsem se oklepala. Ale když to slyším, nebo čtu nyní, asi se mi jméno nějak dostalo do ucha a hlavy, tak se mi ,,Kordulka,, i líbí. Mohou říkat i Dulko, Duli.

Je to o zvyku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, informace jistě zajímavá pro někoho, kdo zná lidi těchto jmen a chtěl by jim pogratulovat k svátku. Bohužel, byla vložena za pět minut dvanáct a to je už dost pozdě na gratulace. Tak snad Emil to dnes jistí. Zdravím!

doplněno 22.05.18 08:32:

pohanka - ta jména jsou zajímavá, ale je z nich cítit středověk a snad ještě dále do minulosti.

pohanka*
hodnocení

Ano a kromě Emila i sv. Julie, Emilián, Rita.

23.5. - kromě známých, ty nebudu psát - Ždan, Ždana, Želibor, Želmír, Želmíra, Želimír a Želimíra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]