Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže po skořici

Od: maky® odpovědí: 7 změna:

Možná také máte někdo špatnou zkušenost se skořicí, neumím si to vysvětlit. Stále všude čtu chválu na skořici. Jak si s ní něco posypu, není mi dobře. Tak jsem zakoupila v makrovegetu, aby nebyla z Číny. Už ji nepoužívám, také jsem se po ní cítila špatně. Raději si na kaši či banán nasypu kakao. Jen mi vrtá hlavou, proč tu skořici nesnáším. Máte nejakou podobnou zkušenost se skořicí? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Já ne, ale bývalá kolegyně se po skořici osypala. Červené flíčky a pupínky. Tak také hledala na netu a zjistila, že zrovna skořice patří k silným alergenům. Takže zatímco pro jiné je prospěšná (třeba i v boji proti celulitidě), tak jinym může uškodit. Já ji miluju a můžu ;) Naštěstí... M.

doplněno 21.05.18 19:59:

Nevím, odkud byla ta skořice. *nevi* Ale než zjistila, na co reaguje, tak to celkem trvalo. Žádné jiné příznaky nepozorovala.

hodnocení

Hmm, to je zajímavé, naštestí jem pupínky nemela, ale bylo mi celkove divně, pak jsem četla, že čínská obsahuje nejaké jedy, radeji jsem se skořicí skončila.

hodnocení

1x

Maky, já kupuji právě takovou tu skořici celou a zrovna u Číňanů. Jezdím si pro ni až do Prahy. Má lepší chuť a nikdy jsem neměla problémy. Ono se dneska na ty Číňany všechno svede a také na Poláky, ale bůhví, co dávají do pytlíků od Vitany za šmejdy. A dříve jste se skořicí problémy měla také, nebo je to až teď? Já jsem si koupila v Penny čerstvou mrkev, byla dražší. Vypadala hezky a nechala jsem ji venku v altánu do druhého dne a celá zčernala. Něčím to bylo postříkané a na vzduchu se to projevilo. Doma vypěstovanou mrkev mám venku i několik dní a nikdy se s ní nic nestalo. Akorát může trochu povadnout, to je všechno, ale aby zčernala, to jsem nikdy neviděla. Přikládám obrázek té mrkve. To je za 3 dny. Nejedla jsem ji už a čekala co bude dál. Napřed to začalo lehkým černým povlakem a takto vypadá za ty 3 dny.

Potíže po skořici
72mona3*

Oni totiž ty mrkve propírají ve vodě. Zbaví je tak nečistot, ale zároveň se mechanicky naruší povrch. Proto černají a hned plesniví. To bývají v obchodě ty bez natě. Ovšem pokud vám to udělala i ta s natí, tak to potěš! *blee*

Mono, já už kupovala mrkev i v těch pytlících, v zimě, také umytá. Byla bez natě a klidně jsem ji měla víc jak týden bez pohromy, ale tohle jsem ještě nikdy neviděla. A bylo na ní napsáno nová mrkev. Teda jsem pochopila, že to není ta zimní, z loňska, ale letošní. Ale už je mi to jedno, prostě ji už nikdy v Penny nekoupím. Ale ono to bude podle mne všude stejné. Tahle teda byla ve vaničce a bez natě. Ale ten černý povlak se začal tvořit na vzduchu už druhý den. Schválně jsem to nechala a pozorovala to.

S mrkví z balíčků mám podobnou zkušenost. Nakupuji v Lidlu. Někdy se snažím nespotřebovaný zbytek využít do mrkvanců, ale často to se skřípáním zubů vyhodím.

O alergii na skořici se dozvídám poprvé. Asi (naštěstí) ji nikdo z rodiny nemá. Nejčastěji s ní sypu jabka v závinu. A protože mám stále ještě v mrazničce mnoho nakrájených jablek, konzumujeme teď skořici hodně často.

Jeden člen rodiny má jinou alergii, velmi vzácnou - na vodu. To je hodně nepříjemné.

hodnocení

0x

Já ji kupuji normálně v Bille, dávám jí často do jogurů, na kaši nebo ovocníé knedlíky, ale ve sklenici ji mám vždy pormíchanou s cukrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]