Nejste přihlášen/a.
Delší dobu si všímám tohoto nešvaru.
Dělá to čím dál víc lidí. Příklad: Baví se dvě babky a jedna řekne. A jak ses měla v té nemocnici? A druhá: Dobře, dobře, dobře. Dobře bylo. Měla jsem se dobře. Dobře, dobře. Bylo mi tam dobře.
Nedávno jsem napočítal 14 opakování. To už fakt není normální. Je to způsobeno tím, že lidi přestávají vnímat co se jim říká a je potřeba to zdůrazňovat? Nebo klesá IQ v populaci?
Teď v něděli v Poště pro tebe 1. příběh taky tak. Jako mlýnek.
Když tak někdo mluví se mnou, připadnu si jako blbec, kterému je potřeba všechno řádně vysvětlit a zdůraznit.
Nebo je vše jinak a já tomu nerozumím?
@ringo - Nedávno jsem napočítal 14 opakování. To už fakt není normální.
Taky bych řekla - a děláte s tím nutkavým počítáním něco?
Znam a rozlisuju dva pripady.
1. Jak bylo? Dobre. Dobre bylo...
To je, rekl bych, pripad, kdy prvni odpoved je rychla bez premysleni, takovy automaticky vystrel od boku a teprve po zapojeni mozku, kdyz clovek nad tou odpovedi zacne premyslet, tak pak to poprve zopakuje a na zaklade toho se rovzpomina, zasni se a zopakuje to jeste jednou. Vpodstate se tim potvrdi, ze ta odpoved plati, ze to tak skutecne bylo a ze nejde pouze o ten prvni vystrel, ktery stejne tak muze byt pouze obycejnym odpalkovanim.
2. Znam z prace a od malych deti. Lide ( a deti zvlaste) jsou roztekani, nesoustredeni a skutecne je jim potreba vse zopakovat nekolikrat. Ne proto, ze by meli nizke IQ, ale jednoduse proto, ze nedavaji pozor na to, co se jim rika. Kdyz je to nekdo nucen pouzivat casto, muze se z toho vypestovat zlozvyk.
Ne ne, nemyslel jsem opakování jednou, či dvakrát, ale opravdu víckrát. A nejde kolikrát o zdůraznění něčeho.
Třeba nedávno: ...Muž: A uvidíme se zítra? Žena: Ne, ne ne, opravdu ne, zítra ne, nepřijdu. Ne ne, nečekej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.