Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za Spolužáky

Od: gabca56 odpovědí: 37 změna:

Moc zdravím. Nemá někdo povědomí, zda existuje něco jako Spolužáci? Ti na Seznamu končí a my starší už nemáme možnost se dát dohromady. FB je pro spoustu lidí problém.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Službu Spolužáci.cz používalo na začátku roku 2018 přes 20 000 lidí denně, přičemž počet nových uživatelů se rok od roku snižoval. " Pokles nových uživatelů jsme na Spolužácích začali pociťovat v roce 2015. Ačkoli měla služba původně sloužit zejména pro žáky a studenty, používali ji spíše absolventi, kteří skrze ni udržovali vzájemné kontakty,"vysvětluje Veronika Prokopová, produktová manažerka služby Spolužáci.cz, a upřesňuje důvody uzavření služby: " Od 25. května začne platit Obecné nařízení o ochraně osobních údajů. Abychom mohli změny, které z něj vyplývají, implementovat na Spolužácích, museli bychom službu od základů přepsat. Toto řešení se ukázalo jako neefektivní a finančně příliš náročné, proto jsme dospěli k rozhodnutí službu ukončit a úsilí i peníze věnovat do rozvoje jiných služeb."

blog.seznam.cz/...

Ale přibývá důchodců, kteří by rádi nas tará kolena oživili staará přátelství a teď to vůbec není možné.

skirom

Myslím si, že služba Spolužáci byla právě pro absolventy, neboť už při zakládání nové třídy se zadával rok ukončení studia. Nebo se domníváte, že šestileté děti si zakládaly třídy, kde by se domlouvaly, že půjdou druhý den do školy? Pro nás sloužily Spolužáci pro kontakty, ukládání fotek a jiných vzpomínek, případně na domluvení setkání.

bird1

Čemu se tady divíte.Seznam zruší všechno a nebo dodrbe to co v pohodě fungovalo. Už když jen vezmu starý chat, to co z něj udělali je nemožnej pasvil a spolužáky radši pro jistotu zruší. Co by chtěli za ochranu dat, je snad moje věc co si do profilu napíšu a co ne ,po tom je E.u . velký kulový.

gabca56
hodnocení

Seznam koupil Söros. Takže vše je teď nemožné, co jinde funguje. Proč? To je otázka.

elane

gabčo, jasně, víme že Soros může za všechno špatné na světě.

Ale přece jenom, nějaký zdroj vašich informací by nebyl?

Pokud vím, tak Seznam patři Ivo Lukačevičovi. Ale třeba máte lepší informace. Tak nás prosím poučte.

*sok*

hodnocení

1x

Co říkáte na nabídku portálu Sousedé.cz? Tady nabídka...

iz*

@Nonek → to vypadá zajímavě...

pup

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

Mně taky naštvali, psali jsem si každý týden, poděkujme Bruselu

No ono se není moc čemu divit - stačí se jen podíévat na to panoptikum, co v Bruseli reprezentuje ČR - už tam k dokonalosti chybí jen křivohubý Ransdorf

euroskop.cz/...

Ale k věci - ano i mě velmi kaká, že tento web končí

fruityloops*

Poděkujme Seznamu, že se na to vykašlal. Spousta webů nemá s implementací GDPR žádný problém. Seznam spolužáky raději zruší, než aby do toho investoval peníze, což svědčí o tom, že ten projekt nebyl ziskový. Ale chápu, je jednodušší obvinit EU a Brusel :)

fruityloops - žádný web tohoto typu nemůže splnit požadavky GDPR.

gabca56
hodnocení

ra252 - a jiné fungují beze změn? Co jim brání nechat si podepsat dokument?

Mladí na stránky nechodí, protože mají mobily a jiné sítě, FB, Twiter, Mesenger a spousty jiných, amerických, nekontrolovatelných!

hodnocení

0x

Náhrada jistě nebude, odporuje GDPR. Psala se tam pravda. Pravda je zakázána.

royt

Jaká pravda je tam zakázána?

hodnocení

0x

Spolubojovníci ještě fungují a ticho po pěšině: spolubojovnici.armyburza./...

Fakt, chtěla jsem to otevříř a napsalo mi to e moje připojení není soukro,é

Tak dej Přesto pokračovat.

iz*
hodnocení

0x

je možné si pořídit vlastní doménu a provozovat na ní některé bezplatné fórum, kam by se musel každý spolužák zaregistrovat. O ochranu osobních údajů byste se museli postarat sami.

Podle mne bude asi nejsnazší registrace na Facebooku a založení skupiny.

Na Slovensku (zatím?) funguje služba Spolužiaci (www.spoluziaci.sk ), ale i tam by se musel každý zaregistrovat sám. Ovšem, jestli je službá vázána na Slovensko a ověřené školy, neprojde založení české školy.

hodnocení

0x

Dnes jsem obdržel emailem:

Novinky ve Vaší třídě:
. spoluzaci-archiv@seznam.cz žádá o vstup do třídy -- text žádosti: Mrzí vás, źe služba Spolužáci končí? Nechcete přijít o svoje fotografie, kontakty na spolužáky a hromadu vzpomínek? Přidejte Vaši třídu do archivu a o vše bude postaráno!
Stačí, když přejdete na následující odkaz a budete postupovat dle instrukcí: www.spoluzaci-archiv.tk/?trida=xxxxxx
Spolužáci Archiv

alespoň něco...sice nic nového tam nebude, alespoň kontakty a další...ID třídy je v emailu uvedeno...

doplněno 21.05.18 20:09:

ivzez, stejná informace i možnost je i na spoluzaci.cz po přihlášení jako správce...odsud:

Mrzí nás to, ale služba Spolužáci.cz končí. Všechny fotografie a dokumenty ze své třídy si však můžete stáhnout až do 31. 8. 2018, kdy Spolužáci poběží v omezeném provozu. Zjistit více

iz*

@Nonek, tomu bych nedůvěřovala, tu službu neprovozuje Seznam. To už bych radši založila bezplatný účet u Google a třídu zálohovala na Google disk.

Prosíme, buďte obezřetní a dávejte pozor na podvodné e-maily, které slibují zarchivování dokumentů a fotografií ze služby Spolužáci.cz. Takovou možnost nenabízíme a s těmito e-maily nemáme žádnou spojitost. Seznam a.s.

iz*

@Nonek, ve Vašem odkazu se bic o možnosti zálohování nepíše. Máte tam jenom oznámení o ukončení služby Spolužáci a o možnosti si data stáhnout v omezeném provozu do konce srpna.

Seznam.cz žádné zálohování nenabízí. Doména .tk není věrohodná, může ji kdokoliv získat zdarma, nelze zjistit, kdo za doménou " spoluzaci-archiv.tk " stojí. Doménu .tk bylo možné získat na tři měsíce, potom bylo nutné ji obnovovat. Kdyby o "Spoluzaky-archiv" projevil zájem platící zákazník, původní uživatel by o ni přišel.

Já bych před svěřením vlastních dat i údajů svých spolužáků radila větší obezřetnost.

Také řeším, kam se Spolužáky. Čím dál více zvažuji založit účet u Google, zálohovat na GoogleDrive a přístup povolit jenom konkrétním elektronickým adresám. A samozřejmě omezit právo editace a sdílení (soubory uložit jako neveřejné, takže je Google nezobrazí ve výsledcích vyhledávání).

iz*
hodnocení

0x

@Nonek, dávám to radši jako samostatnou odpověď, aby to v komentářích nezapadlo.

Na stránce, na kterou ve svém komentáři odkazujete, stojí upozornění (viz obrázek), že Seznam.cz žádnou archivaci nenabízí a varování, aby uživatelé nikomu nesdělovali svá hesla.

Já se připojím s varováním, že jde o informace o Vašich spolužácích, často i kamarádech, které byste takto svěřil někomu neznámému s nedůvěryhodnou doménou. Myslím, že si naši spolužáci zaslouží rozvážnější nakládání s informacemi, jež nám o sobě sdělili pouze pro potřeby třídy (lidí, kterým důvěřují).

Náhrada za Spolužáky

jarmilafilgas
hodnocení

0x

Zadejte do vyhledavače "spolužáci", a pak stačí napsat název ,nebo město kam jste chodila. Zadala jsem a vyšlo to, našla jsem své spolužáky. Přeji aby Vám to taky vyšlo.

gabca56
hodnocení

Co je to za odpověď? Trochu mimo mísu. Tady nejde vůbec o Spolužáky, jako takové, ale o náhradu. Ty staré jsme používali mnoho let, tak nepotřebuji se na ně dostat.

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den Gabčo, také nejsem mladice a "spolužáky" jsme využívali a tak jsem jako správce udělala to podle mě nejjednodušší a všechny E maily si uložila. Komunikujeme tímto způsobem a nebo telefonem.

hodnocení

0x

My jsme se zaregistrovali na www.sousede.cz jde tam nastavit pouze vaše skupina a kpíšeme si tam.

gabca56
hodnocení

Zdravím, také jsme zkusili Sousedy, snad to bude přínosné a adekvátní. Díky za názory.

iz*
hodnocení

0x

Sousedé.cz informovali o zrušení služby Sp/... a nabídli Spolužákům možnost založit si tam skupiny-třídy. Dokonce pro Spolužáky zřídili samostatnou podsekci. Nebude tam k dispozici všechno (učitelé, diskuze školy), co měli Spolužáci, ale zase tam bude něco jiného.

Má-li někdo zájem to vyzkoušet: Registrace nové s/... (třídy)

jezek*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat na doménu SOUSEDÉ.CZ. Je to jednoduché a lze tam umístit vše ze spolužáků.

iz*

Nad sebou máte totéž, jen navíc s konkrétními odkazy... (--:

hodnocení

0x

Začali jsme se Sousedy, ale nelíbí se nám to a zůstalo tam jen pár spolužáků. Škoda

hokej

Sousede.cz jsem take zkusil a nesedelo nam to. Ted zkousime staretridy.cz

ivetakrnacova
hodnocení

0x
Zkuste stránku sousede.cz, tam by to mělo jít založit třídu a normálně spolu komunikovat. Je to pro různé skupiny lidí, co nemají fcb.

lukasojd
hodnocení

0x
Ahoj, je možné využít portál Najdispoluzaky.cz. Můžeš si najít svoji třídu místo kde se můžeš vrátit do mladých let a připojit se opět ke své třídě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]