Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necháte se buzerovat?

Od: gol odpovědí: 57 změna:
Kdyz byste meli v práci šefa, který zdaleka nemá schopnosti vetsiny svých zamestnancu, ale rád porouči a dáva najevo svou nadrazenost, nechate se buzerovat? Nechcete prijit o práci co vás zivi a bavi, ale musite snášet nad sebou bič samolibeho cizáka jen proto, ze je majitel firmy a ma právo veta? Jak byste to jako podrizeni rešili?

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

- často jsem zažil, že zaměstnanci považovali za buzeraci to, že šéf po nich chtěl práci

- často jsem zažil, hlavně u mladších kolegů a absolventů, že měli svou, idealizovanou představu o "správné" práci, která se poněkud míjela s realitou. Praxe je však nekonečně rozmanitá a mnohdy je třeba se přizpůsobit.

- často jsem u zaměstnanců zažil "tunelové vidění", kdy člověk vodí jen svou práci, své úkoly, a neumí (nechce, nemůže) vidět širší souvislosti. Pak mu požadavky šéfa připadají často a neprávem nesmyslné.

- měl jsem v minulém zaměstnání kolegu, který byl doslova posedlý precizností. Odmítal odevzdat jakoukoliv práci, kerá nebyla podle jeho představ na 100% dokonalá. Bohužel nebyl schopen (nebo ochoten) pochopit, že kvalita, čas a cena jsou spojené nádoby a že jakkoliv dokonalý projekt, který prošvihne termín nebo náklady, je v podstatě bezcenný.

V každém případě, úkolem podřízeného je dělat to, co šéf požaduje. Nemusí se mu to líbit, ale pokud to není vysloveně protizákonné, musí to udělat - nebo odejít.

pt®
hodnocení

3x

"gol", to je nepříjemné co?...No a vidíte, za minulých 40 let to bylo úplně "normální", stačila jen rudá knížečka a funkce byla zajištěna...

To platí bohužel i dnes, jen bez té knížkyl! Měl jsem nadřízeného, který dříve prodával kulečníkové stoly a my opravovali silnice!*zed*Jeho švagr byl náměstkem a dohodil mu naší firmu, po 5 letech jsem to vzdal a šel o dům dál!;)

hodnocení

2x
Na to aby mě nákej šašek buzeroval musí umět víc jak já
Pokud neumí a jen mi zkouší co vydržim má smúlu sem schopen snim i zavřít dveře zvenku
Vše je o tom co si chcete nechat líbit a zda ste pro firmu postradalný či ne
Já už sem takhle kvúli takovím lidem pár prací musel opustit a našel si práci jinou
Múžete taky na dotyčného podat stížnost pro šikanu ale pak doporučuju mít pádné argumenty a v záloze pro jistotu novou práci
sebod*

"Stížnost pro šikanu" se podává kam?

hodnocení

2x

@gol - akceptovat jeho neznalost v oboru by ješte šlo, ale svinske jednáni tezko
Říká vám to tady většina - nikdo vám nedrží zbraň u spánku.

hodnocení

1x

Víte co? Já jsem ve svém životě asi 2x četla, že někdo chválil svého šéfa. Nadávají všichni. Je však s podivem, kolik chytrých a schopných lidí je v podřízené pozici a ne a ne se vypracovat do vedoucí pozice. A ne a ne si vybudovat svou firmu. Když je tak blbej ve své firmě, jak je možné, že prosperuje. A vy chytrý a schopný se necháte buzerovat?! Divné, ne? *alene*

gol
hodnocení

To mate tak babko, mel prachy na rozjezd firmy, má konexe v zahraniči a sháni lukrativni zakázky, bez kterých by to tak dobre nevynášelo, to je jeho jediný kladný prinos, kupuje si naše mozky, ale jako človek je to póvl s povahou šmejda. Manzelku má dost fuj generála doma a proto on se mstive odreguje v praci. Nejake dobre vztahy na pracovišti jsou mu ukradene. Musime na nej neco vymyslet :)
jofa*

Tak asi těžko pomoci. To by jste si musel vybírat zaměstnavatele podle toho jaký je povahy, jakou má doma manželku a nesmělo by asi ani vadit, že je sice jako člověk fajn, ale prd platí a práce je málo. Někdo to třeba preferuje. Tady asi jen společně sepsat nějaký papír a dát mu vaše výhrady kolektivu k nahlédnutí. Povahu nezměníte. Jinak odejít.

gol
hodnocení

Njn, chtelo by to pár let vydrzet a našetrit trochu vic penez, potom se osamostatnit nebo odejit pracovat ven a prodávat mozek tam nejakemu solidnimu zamestnavateli. Nebo si naprogramovat sňatek s prachatou furii jako nás šef a být za vodou, nekdo ho nenávidi, nekdo i závidi, vdyť si docela uzivá zivota a nekteri ho dokonce lituji *smich*

Pokud můj šéf má prachy a konexe, takže vede prosperující firmu, na jejíž prosperitě se podílím i já a mám z ní profit ve výplatě, pak jsou mi osobnostní charakteristiky šéfa dokonale ukradené :D

sebod*
20.05.18 14:04

jethro *palec*

20.05.18 15:55

Jetro *palec2*

culdabulda1*
hodnocení

1x

jak asi? Buď držet "hubu a krok" - anebo odejít jinam, ne? Až budete nadřízený Vy - taky budete muset "buzerovat" abyste svou funkci zvládl - těžko by Vás někdo udělal šéfem proto, abyste dělal "veget" podřízeným, anebo snad pracoval místo nich.

doplněno 20.05.18 19:21:

@gol

- no to je jen dobře, že si to převezmou mladí, protože já si nedovedu představit, že by si každý dělal co by chtěl a co by vyhovovalo jen jemu. I ten "pánbůh" věděl, že nějaká pravidla musí existovat, jinak by nevymyslel Desatero

gol
hodnocení

Podle odpovedi se dá rozeznat starši generace, rozumná a opatrná, otlučená zivotni zkušenosti, dává rady drzet se pri zdi, nevyčnivat, radeji moc neprotestovat, na rozdil oproti mladšim a radikálnejšim, se kterymi se stýkám a spolupracuji. Ve společnosti by se melo klima zmenit a bude to na mladých, ale az na dalši generaci, protoze dokud zije hodne pametniku a mnozi ješte vládnou, nebude to zatim mozne. Dám asi na rady "moudrych" abych bez ztráty prezil :)

Ne, že se starší generace drží při zdi. Je to v tom, že starší generace bere práci jako prostředek k uživení sebe a rodiny. Každý z nás, ze starší generace víme, že na každou korunu musíme popracovat. A když nemusíme v mraze a dešti do úmoru dřít, je to fajn. :-D Každá generace má jiný pohled na to, jak má práce vypadat. V nějakých statistických průzkumech zjistili, že adepta na práci zajímají peníze až na 4.místě. Je to velice udivující. A starší generace nechápe.

jofa*
hodnocení

0x

Jestli "buzerace" jde nad rámec pracovních povinností, na které jste pracovní smlouvou přistoupil, tak bych se vůči nadřízenému ohradil a pokud by to nepomohlo, tak samozřejmě odešel. Co myslíte tou buzerací, konktŕétně?

jofa*

opravím: ...konkrétně. Neplníte normy, špatná kvalita, nevyužívání pracovní doby a další. V čem buzeruje?

gol
hodnocení

Nerozumi profesi, má jen potrebu fungovat jako direktor s pozadavky diktátora ohledne vseho, od kontaktu zamestnancu na pracovišti včetne organ.prac.doby,prestávek,postup a relizace zakazek, nerealne terminy, nesmyslne rozdelovani práce, pokuty..
jofa*

No a kdo to řeší, když tomu nerozumí? To jako za něj veškerou výrobu, technologické postupy, konstrukci, výrobu, potřebné stroje, nářadí řešíte vy zaměstnanci? Co to vyrábíte, můžu-li se zeptat.? to děláte něco od oka, nebo nějaká údržba, opravárenství, že nic odborného nepotřebuje, jen vás zaměstnance, kteř to podle sebe udělají, vyrobí,

gol
hodnocení

Jofa - jedná se o programováni, zamestnává nekolik absolventu VŠ za nadstandartni mzdu a máme skvele trzby, nikdo nechce o práci prijit, takze zatim nestávkujem, ale premýšlime jak ho zkrotit *co* *nevi*
li*

To je přece jedno co dělá . Takový namachrovaný blb může buzerovat, šikanovat jak dělníka tak i vysokoškoláka. Též jsme zažili.

jofa*

No nevím, u nás ve výrobě by blb majitel či vedoucí nic nevyrobil. Tam je spousta zaměstnanců, kteří dělají jen co se jim ukáže a k čemu je postaví. Naprosto bez potřebného vzdělání. Buzerovat by dlouho taky nemohl, to by brzy skončil. Tady to je specifický, má chytré zaměstnance.

hodnocení

0x

Vždycky jsem - a díky za to - mohla pracovat tam, kde "buzerace" nebyla - a když ano, mohla odejít jinam, kde na mě budou hodní".

gol
hodnocení

To tedy jste mela štesti babičko, tak dekujeme za info a nejaká rada by nebyla? Treba zkusit tu šefovu babu nejak "okouzlit" a pak ho s jeji pomoci zmanipulovat? :)

@gol - a nejaká rada by nebyla?

Vždyť jsem ji napsala - "odejít jinam".

gol
hodnocení

Odejit jinam neni zatim dobre reseni, kdyz neni kam za cca stejne finance. Musim splácet hypošku a nejsen ješte dost solventni, abych z boje utikal.

Práce je pro vás boj *bzum*? Co kdybyste tu energii, co dáváte do boje, nasměroval na něco užitečnějšího? Měl jsem různé šéfy, ale boj se mi nikdy nevyplatil - to už je lepší si flegmaticky hledět svého a nechat ho, ať si bojuje sám.

hodnocení

0x

@gol - Musim splácet hypošku a nejsen ješte dost solventni, abych z boje utikal.
Vždycky bývá něco za něco - vy potřebujete peníze a neznáte jiný způsob, než zůstat v nevyhovujícím zaměstnání. Váš šéf má "má konexe v zahraniči a sháni lukrativni zakázky, bez kterých by to tak dobre nevynášelo", tudíž vám vlastně slušný příjem svým způsobem zajišťuje.

Mimochodem, většina toho, co píšete, tedy - "od kontaktu zamestnancu na pracovišti včetne organ.prac.doby,prestávek,postup a relizace zakazek, nerealne terminy, nesmyslne rozdelovani práce, pokuty" - je plně v kompetenci zaměstnavatele, není-li v rozporu se ZP. Snad až na ty pokuty.

gol
hodnocení

Kompetence muze vyuzivat ruzne, ale on se chová jako prase, o tom to je *bum*

hodnocení

0x

Tak zrovna v tomto období jsou dobří odborníci takřka hýčkáni. Nikdo Vám přece nemůže bránit přejít jinam, kde si Vás budou lépe vážit, kde Vás nebudou buzerovat. Jednoduché, že...

gol
hodnocení

Myslite, ze jsem se neinformoval a nehledám stále? Moznosti jsou, ale finance všude slabši,zatim bohuzel...

Nezbývá vám, než začít podnikat ;)

hodnocení

0x

@gol - Ve společnosti by se melo klima zmenit a bude to na mladých
Jak?

gol
hodnocení

Jak? Predstavu mám, ale jak na to zatim nevim, mozná az nekdy budu svým pánem, budu o tom premýšlet vic. Dekuji všem za sdelene názory.

Takže nevíte.

fram
hodnocení

0x

To je báječná firma mládežníků, zdá se mi, a když prosperuje, proč něco nepřekousnout?

Problém je jasný: Šéf (ani mladí zaměstnanci) netuší nic moc o asertivním jednání, výbavě moderního vzdělaného šéfa. O co jde a jak nato vis odkaz níže. Radím nastudovat (a přeposlat šéfovi ;)). Asertivita by se dala do češtiny přeložit jako sebeprosazení. Autor této metody Američan A. Salter ji definoval ve významu umět něco jasně tvrdit, stát na svém slovu. Své žáky učil spontánním reakcím, přiměřenému projevu emocí, umění dát najevo svá přání a požadavky. Věděl, že kompromis je často největším vítězstvím. = Moderní, volná definice.

Více:

psychologicke-poradenstvi/...

hodnocení

0x

No, tak pokud by mi platil tolik, kolik bych jinde nedostala,tak bych se úplně vykašlala na to, jestli on něčemu nerozumí. Na to má ostatně mne a za to mne také platí. Situace by byla na pováženou pouze v tom případě, že by mi on bránil vykonávat mou práci podle mého, tudíž abych ji vykonávala dobře a přikazoval mi abych to dělala podle něj a pak by mne potrestal za to, že jsem ho poslechla. Ale to není ten případ. Tak klídek, nohy máte evidentně "v teple", tak do toho zbytečně nevrtejte. To, že je arogantní a že má doma fůrii, není Vaše věc. Pro Vás je důkežité, abyste dostával Váš měsíční plat a to dostáváte. Já bych se vůbec nesnažila o nějaké bojkotování podniku tím, že byste se na něj nějak domluvili. Čeho tím dosáhnete? Jenom toho, že se podniku nebude dařit a Vám ale také ne, protože jste závislí na tom, jestli podnik prosperuje. A podle mne není zase až pitomý, když dokázal zaměstnat lidi, kteří své věci rozumí a dává jim takový plat, který je zřejmě natolik vysoký, že se Vám nevyplatí hledat jinde. To je můj názor a tak bych se zachovala já. Klidně bych si postěžovala doma, nebo mezi kamarády, jak je ten dotyčný "pitomý", ale víc bych to nehrotila. A kdybych byla mladá, tak bych rychle hledala jak to zařídit, abych byla šéfem já, ve své vlastní firmě.

gol
hodnocení

Suzymon, vystihla jste temer presne moje pocity, ale on to obcas je "ten pripad", ze se plete do postupů, kterým nerozumi a pak se vzteká, kdyz mu odporujeme, je sprostý a mstivý dle sve nátury az mám obavy,ze ho nekdo zmláti a tým se rozpadne. Zrovna dnes zase vyvolal konflikt s kolegou, malem se poprali, musel jsem situaci uklidňovat. Je to jižanská krev bez sebekontroly, nikdy nevime kdy vybuchne, rozumne argumenty ignoruje, je to zbytečná nervova zatez a vydrzet to je dřina! A teď raďte!

A co je větší dřina? Vdržet to, nebo si najít místo, které by bylo na stejné úrovni, zrovna tak dobře placené a s příjemným šéfem? Můžete s tím praštit, ale já bych si napřed hledala jiné uplatnění. Pěkně v klidu a pak bych také v klidu odešla.

gol
hodnocení

Jedno je dřina, druhe by byl zázrak, uz jsem se tady zminil, ze hledám neco jinde, ale je to všechno fin.slabši. Radeji nejak zvladnem toho pošuka, holt zivot je boj :)

Ale přesně o tom celou dobu píši. Buďto slevíte na nárocích na plat, nebo slevíte na nárocích na šéfa.

gol
hodnocení

Výber je jasný, jen jsem doufal, ze nekdo poradi jak takoveho šefa uzemnit a prevychovat bez násili, ale asi to jen verbálne nelze a nikdy nepujde.

hodnocení

0x

@gol - jak takoveho šefa uzemnit a prevychovat bez násili, ale asi to jen verbálne nelze a nikdy nepujde
Neuzemníte - nepřevychováte.

Víte - do ruky, která živí, se nekouše.

gol
hodnocení

A to myslite za vsech okolnosti ruku nekousat, ani kdyz drzi bič? Asi jsme si ješte nezvykli ohýbat hrbet. Často si rikáme, jestli by mu prošlo takove jednáni treba v Nemecku nebo v Anglii.

Ani v takovém případě není na místě převýchova, ale odchod.

A pokud se přesto budete snažit šéfa převychovávad, odchodu se možná stejně dočkáte, a dřív, než byste chtěli.

gol
hodnocení

Stejne si myslim, ze za pokus by to stálo, ale radeji tedy az budeme pripraveni na event.odchod jinam. V prvnim zamestnáni je potrebne ziskat zkusenost a nikdy neni na škodu se otrkat:)

hodnocení

0x

@gol - A to myslite za vsech okolnosti ruku nekousat, ani kdyz drzi bič?
Proč se necháváte "bičovat"? Protože nemáte jinou možnost - potřebujete peníze a zatím jste nenašel lepší místo, takže odejít vlastně ani nechcete.

gol
hodnocení

Samozrejme bych od zajimave práce odejit nechtel, jen kdyby tak pánbuh ráčil zmenit šefovi čip v mozku *smich*

To pak ale musíte chodit prosit jinam - ne sem *andel*

gol
hodnocení

Myslite do kostela? Ale Buh je prece všudepritomný, takze i tady.. *slunce* Budu se klidne i modlit *smich*

Tak si představte, že šéf jste Vy. A zaměstnal byste lidi, které byste dobře platil. Zaměstnáte je proto, že víte o jejich schopnostech a za to jim také platíte. A ti se mají postarat o to, za co jim dáváte plat. Víc Vás nemusí moc zajímat a nemusíte Vy vědět to, co vědí a umí oni. A teď si představte, že by Vás, jako majitele firmy začali ti Vaši zaměstnanci poučovat a odporovat Vám. Vy, jako majitel, nemusíte znát všechno, proto si na to, co neznáte, opatříte lidi, kteří to znají a těm dobře platíte. Jak byste se zachoval Vy, jako šéf a majitel podniku, kdyby Vám zaměstnaci začali dávat najevo, že něčemu nerozumíte? No já bych bych takové lidi propustila, protože když jsem si dokázala najít tyto odborníky, najdu na jejich místo jiné. Přece si od lidí, které zaměstnávám, nenechám kálet na hlavu. Já si myslím, že to máte dost popletené. Jak Vás mohlo napadnout, že budete převychovávat svého šéfa? Ten podnik Vám přece nepatří a majitel je on. A i kdyby byl úplně pitomý, do toho vám všem vůbec nic není. To není náplní vaší práce, abyste hodnotili jeho schopnosti. A docela ráda bych také slyšela toho šéfa. Tady jste nám vylíčil situaci jenom z jedné strany, takže stejně nikdo nemůže dát adekvátní odpověď. Kde máme jistotu, že to nepřeháníte?

To s tím bičem, nebude podle mne tak strašné. A kdyby bylo, tak máte možnost odejít. Nejste ničí otrok a můžete jít jinam. Když jste tam všichni takoví odborníci, tak po vás všude hrábnou všemi deseti. Já už bych byla pryč. Ale říkáte, že jinde Vám takový plat nikde nenabídli. A ani to Vám nestačí ke spokojenosti? Tak co vlastně chcete? Nechtěli byste, aby ten majitel předal celou firmu do rukou vám?

culdabulda1*
22.05.18 13:05

gol
hodnocení

Suzymon, ráda byste slyšela slinty našeho šefa? On by se nikdy neráčil obhajovat, ale jeho slovni výblitky by bylo zajimave nahrát a zverejnit, jenze dnešni zákon je proti a navic on je ten majitel, akceptovat jeho neznalost v oboru by ješte šlo, ale svinske jednáni tezko. Zatim se smirim s tim, ze on je ten, kdo rozhoduje,protoze nás plati.*jasne*
culdabulda1*

@gol

- tak jedině "kalašnikov" nebo "tibetskou vlajku" a na barikády ! - jak jinak - vždycky se to tak řešilo, ne?

lee*
hodnocení

0x
Víte, ono šéfovat lidem není úplně jednoduché. Spousta zaměstnanců trpí představou, že požadavky šéfa jsou prkotiny a jsou zbytečné. Zároveň ale nevidí širší souvislosti a pokud dojde k problému díky nedodržení těchto věcí, nenesou zodpovědnost.
Mockrát jsem se zlobila se zaměstnanci, co si řádně nečipují svoje odchody a příchody. S těmi co pravidelně chodí o 15 minut pozdě. S těmi co nosí šperky a nalakované nehty i když je mít nesmějí. S těmi co nechají vozíky v únikovém východě, lezou po regálech místo aby použili stupátka, zavčasu nepodepíší různé dokumenty, nemění etikety na obchodě... Pro většinu z nich jsem byla prudič. Ale na druhou stranu já za něco zodpovídala, já jsem hospodařila s penězi na mzdy, obhajovala každou překročenou hodinu, tak proč bych měla platit něčí kuř pauzu? Pokud plánuju směnu od 9 potřebuji člověka od 9 ne od 9.15. Jak mám pak vysvětlovat pokuty za nedodržení hygienických norem, protože paní gelové nehty prostě nosit bude? Kdo zaplatí pokutu od ČOI za chybné etikety? Zaměstnanec? Ne, firma. A koho zjebe vedení? Toho konkrétního člověka? Ne, toho co za to zodpovídá.
A pokud jde o nějaké malé sro kde je majitel prostě vůl - chová se blbě, arogantně .. tak je to jeho věc. Dokud neporušuje zákon, je to na něm. Nemusíte tam být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]