Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetvářka před sebou samým

Od: lifet2 odpovědí: 4 změna:
ahoj,v životě se mi stalo hodně hezkejch i zlejch věcí až sem se nakonec změnil k horšímu/lepšímu.Pomalu mi to vše dochází,všechny ty chyby a je to super,vědět kde zlepšovat,ale je to těžký občas :)). Přišel jsem na to,že "asi" se přetvařuji sám před sebou.Jsem hodně citlivej,starám se o sebe(sport,fitness) jde mi o to,jak vypadám.Na druhou stranu se něčemu bránim asi,proto na venek vypadám jak bitkař(boxuju),bez citů,skoro plešatý a jsem dost nervózní,nervní.Tvářim jak kokos,mračim se,přitom ani nechci,prostě už mám tak nastavenej xicht :D. Nechci žádný tipy na psychology a různé blbosti.Dostal jsem z tzv.hovna dost nahoru a to sám za sebe.Nechci řešit problémy psychem:)) Budu strašně moc rád za rady a tipy.Připomínky nemusim,díky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

No, nějak přesně nevím, co chceš slyšet. Každopádně je dobře, že si tyto věci uvědomuješ, to je základní předpoklad úspěchu. První úspěch by byl, aby ses přestal přetvařovat sám před sebou, aby ses smířil s tím, jaký jsi, pak bude řešení všech dalších problémů jednodušší. Já jsem třeba na kluky, nemohu za to, jsem s tím smířený a žije se mi daleko lépe než v době než jsem si to plně uvědomil, protože se tím netajím ani před sebou ani před ostatními...

iz*
hodnocení

0x

Na mne to, co popisujete, nepůsobí jako přetvářka sám před sebou (ta by ani neměla smysl), ale jako "obranné mimikry" před okolím.

Možná, že si nechcete lidi moc "pouštět k tělu", a proto je odrazujete už svým výrazem. (Ale možná se mýlím, třeby jste svým dotazem mínil něco jiného.)

doplněno 02.03.13 04:31:

Oprava: ... , třeba ...

hodnocení

0x

Milý lifet2, nevšimnul jste si, že všichni nosíme masku? Nekoukáte občas na 13.komnatu? Nedozvíte se, kolika neuvěřitelnými peripetiemi prošel ten nebo onen člověk? Např. Arnošt Lustig, viděl jste ho někdy zamračeného? Ne, vždycky úsměv. Koukněte na našeho, stále ještě, prezidenta. A přitom je to takový rabiját! *jasne* Dobře píšete, každý máme nějak nastavený xicht. Proč ne?!

hodnocení

0x

Pokud jste nervózní, odrazí se to na obličeji. Jinak přetvařovat se sám před sebou je dobré, protože pokud si "namlouváte", že jste na tom lépe než jste, můžete se ze všech problémů rychleji dostat.

Radí to zastánci poziitivního myšlení, že si máme říkat, že už jsme např. štíhli, máme peníze, práci atd., a ono se to opravdu časem stane. Protože pokud si tvrdíme opak, nikdyy nic k nám nemůže přijít.

Netvrďte si tudíž, že už máte tak nastavený "ksicht", a zkuste se začít na lidi usmívat, i když nemáte důvod. Vyzkoušejte, dělá to zázraky. Minulý týden jsem takhle cíleně "rozmrazila" zaměstnankyni městské knihovny (nevím proč, ale všichni zaměstnanci se tam tváří jako kyselá pr...). Protože když se na někoho usmíváte, skutečně málokdo dokáže se neusmát rovněž. A pokud se usmíváte, nelze se vyloženě cítit blbě. Radí to i dr. Nešpor, který propaguje léčivý smích (hlasitý) - pokud se začnete smát (vyloženě se nahlás "chlámat"), udělá se Vám po chvíli dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]