Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedbalé vkládání reklamních letáků

Od: ben® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, máme na vrátkách velkou poštovní schránku (formát A4 se tam na výšku vejde celý), ale skoro nikdy se nestane, že roznašeč reklamních letáku tam tyto zasune celé - vždy jen z části a polovina tohoto papírového nadělení potom trčí ven. Když zafouká silnější vítr, tak je vytáhne ven a rozloží po ulici. Když zaprší, tak je z nich mokrý slepenec. Všiml jsem si, že podobně je tomu i u ostatních schránek v ulici a asi i v celém městě. Jak je to ve Vaší obci? Jsou snad tito roznašeči školeni, že nemají letáky zasouvat do schránek celé? Je to jejich spěch či nedbalost? To je nenapadne, že jejich práce je potom k ničemu, když počasí letáky zničí? Považuji to za nešvar - a Vy? Děkuji Vám za případné názory a zdravím!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Podle mne je za tím spěch. Roznášení letáků není moc dobře placeno, tak se snaží dobu roznášení co nejvíce zkrátit. (Osobní zkušenost nemám, jenom zprostředkovanou → rotnášením letáků si přivydělávala neteř.)

ben®
hodnocení

ivzez - a to se právě snažím zjistit. Tedy, zda je to spěch nebo to mají roznašeči takto dělat. Jinak si myslím, že i málo ohodnocená práce by se měla dělat pořádně.

hodnocení

2x

Toto ledabylé vkládání letáků i rozměrnější pošty (časopisy, katalogy), mě před časem také hodně vadilo. Teď v souvislosti s položeným dotazem si uvědomuji, že se asi něco změnilo a všechno mívám pěkně ve schránce. Já mám ale velkou schránku domácí výroby. Pokud se letáky zasunou alespoň do poloviny, spadnou dolů vlastní váhou samy.

ben®
hodnocení

bimbam - také máme velkou schránku a nebyl by problém tam zasunout letáky celé. Poštovní doručovatelka to s běžnou poštou zvládne, ale roznašeči letáků nikoliv. A to, co kouká ven, je po dešti těžké a zřejmě to vypadne na ulici vlastní vahou (nebo větrem). Zlobím se .

72mona3*
hodnocení

2x

Zdravím Bene. Kéž by uletěly :)

U nás je to podobné. Srolují je, ze schránky trčí tak jedna třetina. A ze dvou třetin (spíš ¾) případů je nelze vytáhnout jinak, než hrubou silou. Takže buď urvu schránku, nebo ji stejně musím otevřít. Poptala bych se kolegyně, ta roznášela. Ovšem na odpověď si musíte počkat až do úterý, dřív ji neuvidím. Vydržíte? ;-)

ben®
hodnocení

72mona3 - vydržím. Já bych se také zeptal, ale ti roznašeči letáků jsou asi neviditelní . Ani nevím, kdy to roznášejí, ale jsou důslední (jenom zasunovat jim nejde).

hodnocení

2x

@ben - To je nenapadne, že jejich práce je potom k ničemu, když počasí letáky zničí?
Buď nenapadne, nebo je jim to jedno - zaplaceno dostanou. U nás je nechávali volně ložené před vchodovými dveřmi, takže déšť byl ještě ta lepší možnost, protože mokré nelétají ulicí.

Pomáhá (občas) stížnost přímo u firmy, která si roznos zadává, ale záleží na tom, s kým se jedná.

ben®
hodnocení

jedubabicka - já bych si třeba i stěžoval, ale možná jsou tak proškoleni. A další věc je ta, že ani nevím, o jakou firmu se jedná (pošta to asi nebude). Máte pravdu, že mokrý leták létá obtížněji.

@ben - Ne firma, která platí roznašeče, ale přimo ta, které letáky patří - prodejce zboží.

kd1
hodnocení

2x

U nás na baráku máme 5 schránek,jsou pod sebou a roznašeč se ani nenamáhá rozdělit každý balík zvlášť do každé schránky,ale vše nacpe do té hořejší /naší/. Takže část práce za roznašeče dodělávám já.

hodnocení

2x

A není to třeba proto,aby si adresát letáku všiml,že má letáky ve schránce?Víte,co by to bylo za neštěstí,kdyby se včas nepodíval do schránky a díky tomu přišel o možnost koupit báječné zboží v akci za super cenu?Vždyť tato příležitost se už nemusí nikdy opakovat!*smich* Jen víc takových roznašečů!*smich2*

hodnocení

2x

Je vidět, že opravdu nemáte praxi. Do Vaší schránky se letáky asi vejdou, ale běžná malá schránka je na tom tak, že se tam letáky větších rozměrů musejí doslova vsoukat. Takový leták, jakmile zapadne (spíš je napěchován) dovnitř, vytvoří uzávěru a další letákonoš má problém. Letáky už tam narve jen hrubou silou. Oproti tomu po čouhajícím letáku to dovniř jde jak po másle. Taky je to o čase. Letákonoš nemá čas zkoumat, jestli zrovna do té Vaší schránky se leták ještě vejde nebo už ne a tak se k ní chová jako k té nejmenší. Má nacvičený standardní postup a jede. Jinak si nevydělá. je placený za to, že doručí do schránky. Čas navíc mu nikdo nezaplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]