Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny vespolek Před časem jsem nadhodila, že v naší domácnosti recyklujeme téměř všechno, i to, co ve městě normálně skoro nejde :D , a tak nepřekvapí, že schraňuji i zbytky vosku z dohořelých svíček. Co s ním? Už je toho poctivý pytlíček a mně je líto to vyhodit - chudáci včelky se nadřou, tak to přeci nefiknu do koše
Předesílám, že nejsem domácí všeumělka, takže vlastní svíčku asi patlat nebudu - i to mě sice napadlo, ale když jsem nikde nesehnala knot, snaha mě přešla...
A tak se nerudovsky ptám - kam s ním? Nenapadá někoho něco, prosím? Předem díky moc za rady a tipy!
Pokud máš opravdu včelí vosk (většina svíček je z jiných materiálů), můžeš ho použít poo rozpuštění v terpemtýnu na navoskování dřevěných plastik, parket, atd. Pokud bys někdy šila kůže, voskujíí se jím nitě. Svíčky dělat nechceš, ale to je asi neklepší a jednoduché využití. Knoty se koupit dají i na netu. Dá se také podomácku vyrobit krém s včelím voskem (kosmetika). Atd.. Jo a navoskované šrouby jdou líp do dřeva
Hm ,hned jak jsem si přečetla otázku ,jsem už viděla nějakou pěknou svíčku, kterou si z vlastních zásob vyrobíte. Škoda, že to hned zavrhujete, knoty se koupí v prodejnách pro kutily, řemeslníky, ale i v dobrém železářství, kde mají kutilský koutek.Jestli jste to ještě nikdy nedělala-dejte se to toho. Budete mít radost, že jste se zase něco nového naučila. Nebo s nimi batikujte vejce na velikonoce .Jistě padnou další rady. Já bych si ale udělala pěknou barevnou svíčku.
Já jsem to tušila, že mi budou radit kutilové, co z toho sama mohu vyrobit Díky za tipy - no víte, já fakt na ruční výtvory nejsem, i když mi prý tyhle věci jdou od ruky (tvrdí celá moje rodina) - jenže mě to prostě nebaví
Když už mám chvilku, raději si něco pěkného přečtu, no..
a na vše času nezbývá. Tak tedy nikam dát/odevzdat to nejde, jo? No a jinak knot jsem sháněla v drogeriích, domácích potřebách, pak už i v supermarketech...a nic. Ale fakt je, že obchod pro kutily ani nevím, kde hledat - tedy tam jsem nezkoušela.. Tak nic, asi budu muset vzít starý hrnec a dát se do toho
No a pro pravdomluvného - voskovat kůži...hm Dobré tipy, nezavrhuji je, leč pro mě zcela nepoužitelné. Ale někdo jiný je třeba rád využije!
..chci říci voskovat nitě při šití kůže... to skutečně dělat nebudu. Ale nesměji se Vám, nýbrž představě sebe sama u takové práce
Tak si udělej romantické doupě ve sklepě, nech to rozkanout všude, takové ty řetízky vosku, do toho sem tam nalep svíci, takovou loupežnickou jeskyni. (dejavu líná se logovat
)
Kousek si nechte ,někdy špatně jezdí zip, jindy nejde zavřít šuplík ,prostě na tyto pomoci v domácnost.Jestli prohlížíte inzerci ,někdo dělá i figurky z vosku- rád by ho použil. No jestli Vám dosud nepřekážel, zkuste dát někam inzerátík .
Vidíte, to mě vlastně ani nenapadlo. Já si říkala, jestli se to nedá dát někam recyklovat nebo tak, ale že by to někdo mohl chtít, to je taky fakt. Díky za tip! Mrknu, jestli někdo neshání, nebo nabídnu. Ale je to vtipná představa - "nabízím voskové odpadky"
pu, nabídni to v diskuzi na www.fler.cz , tam jsou lidi, kteří to umí využít, já tam nabídla různé věci a ozval se mi sociální ústav, co to chtěl pro klienty na ruční práce.
Myslel jsem třeba kdyby sis chtěla ušít sedlo, chomout na manžela, nebo opravit svépomocí střevíčky!:D
Sedla sice šiju denně, ale už mě to moc nebaví..
Jo, dejavu díky za tip, stránka vypadá dobře, ideální na to, kam dát starší věci. Supr A Kytce díky, že už to pro mě "předžvýkala"
Ad atrama - já vím, Vy byste si s tím vyhrála, ale jak jsem říkala, já na to fakt nejsem..
I tak ale všem moc díky!
Manžel mi bere zbytky svíček na namazání lopaty, nelepí se na ni sníh.Je pravda, že co máme plastový pluh, tak to už tak často nedělá, ale je to tip na zužitkování vosku...A jinak radím také rozpustit, koupit knot, a máte krásnou orig. svíčku, dala bych do ní třeba mušličky, korálky, nebo do ní po ztuhnutí vyrýpat nějaký vzor...nebo rozpusťte a na lijte do formiček na cukroví, potom to můžete někde zavěsit, nebo použít při aranžování.Když jsou hezké tvary, je to pěkné i na keramické misce, podložené na barevném kokosovém vlákně...určitě si s tím chvilku vyhrajte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.