Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit. Jaký energetický nápoj používáte vy, když se snažíte co nejvíce soustředit na školu a učení? Mně zatím nejvíce pomáhá Tiger, ale hledám i něco jiného tak prosím tipy
Vypnout TV, zvonek, rádio, PC, NTB, mobil apod. Otevřít si okno, čerstvý vzduch a dobré světlo. Nic jiného nefunguje, nehledě na to, že tyhle rádoby nápoje docela poškozují zdraví. V lepším případě žaludeční/střevní problémy, pak poruchy spánku a poškození orgánů. Samozřejmě záleží jak často a v jakém množství to člověk pije. Já to měl jednou a žádný zázrak, stejně tak na mě třeba za volantem nepůsobí žvýkačky na jiné prý ano.
Tak všechny energiťáky obsahují stejné množství kofeinu a takřka stejné množství taurinu, což jsou látky které potřebuješ. A k nabuzení tam je ještě cukr, takže nemá cenu brát něco bez cukru nebo s umělíma sladidlama. A co je důležité, organismus si na to zvykne, takže to nemá pak žádnou účinnost. Je třeba to pít s přestávkama.
Podle chuti jedu Rockstar a BS. Monster je na mě moc sladký, Redbull nevýrazný a předražený.
Předem se omlouvám, není to úplně odpověď, ale pracuji ve fabrice na nápoje. Týden nám stála paleta s "energeťákama", kde bylo pár plechovek poškozených a po tom týdnu to vyžralo tu lakovanou fabrickou podlahu. Děkuji...ani dvoumetrovou nachlorovanou tyčí bych se toho nedotkla, natož abych to pila. Dovedete si představit, co vám to provede v organismu, když to vyžere beton?
Tak teď tam vylij šťávu z brusinek (pH údajně okolo 2,3-2,5, méně než i ty nejkyselejší energeťáky) a za týden napiš, co jsi zjistila
To že dojde k chemické reakci je úplně normální věc a nemá to nic společného s tím, že by se jednalo o něco extrémně nebezpečného. Nejsem chemik, takže prosím zeptejte se na to někoho kdo se tím zabývá, určitě vám to vysvětlí. Ono jenom když si dáte "blbou" mentosku s Coca Colou tak uvidíte reakci a neznamená to, že oboje je životu nebezpečné )
Proto to nakopne. Je to tak silné, že to organismus probudí. Kdyby to bylo jemné, tak by se člověk moc neprobudil. Nemělo by to ten efekt. Mě to teda probudí. Nic jinýho mě tak neprobudí. Bez toho si připadám jako spící panna.
skvělé nápady, ale ani jeden nefunguje na mě, takže prosím někdo odpověď na moji otázku, děkuji pořád lepší energeťák, než drogy atd. na tom se shodneme, že ano
Neshodneme. Tzv. energetické nápoje mají řadu negativních dopadů. Zkuste radu od uživatele @Repkin.
Taky mi trvalo asi 2-3 dny, než jsem se do toho dostal, dost jsem při tom i spal, to jsem zapoměl, spánek a odpočinek je taky základ, když nebudeš odpočatý, tak se nesoustředíš na učení. Učil jsem se tak na státnice. Jinak mi pomáhá zapnout si na PC hru, říct si, že budu třeba 30min, hrát a pak se 2 hodiny učit, i při tom hraní jsem si pak v hlavě opakoval, co jsem se naučil a docela mi to pomáhalo, alespoň u maturity. Teď jsem měl zase zkouškové období a taky to prokládám hraním, když přítelkyně není doma, ale na další státnice to budu muset zas povypínat a věnovat se jen učení, je to pro mě o to těžší, že studuju jiný obor, než předtím, takže postrádám v několika předmětech základy, které ostatní spolužáci mají z Bc. studia tohoto oboru.
Hlavně doopravdy pomáhá číst knížky, které učitelé doporučují (studuju dálkově). V podstatě přečíst knížku 2-3x a je to nejhůř známka za 3, bohužel na VŠ nejdou knížky pod 400 stránek. Abych to pochopil a ne jen roboticky četl, tak dám 100-150 stránek za den (málo ale je to účinné).
Bohužel některé knížky jsem ani neotevřel
jenomže mě ty energeťáky jako jedinné pomáhají jak v tom jsem celý den.. jinak jen čumím na ntb (kde mám materiály) a jsem utopený v myšlenkách.. ani nemusím mít vedle sebe mobil nebo tak..
A to je ta chyba, kup v obchoďáku v akci balík papírů za 60,-, u někoho v práci si to vytiskni a je to. V klidu to budeš číst, třídit, zvýrazňovat, dohledávat a tím se to naučíš, číst něco v PC není to samé jako číst to když to máš v ruce. Myslím, že to tu potvrdí většina lidí. Právě,že ten NTB tě rozptyluje, je tam internet, facebook, hry apod. fakt to všechno vypni, zkus to týden a uvidíš, že v TV ani na netu ti nic neuteklo, ale narozdíl od tvého běžného režimu učení se naučíš víc.
Zdravím, píšeš , že už ti je přes 20 a potřebuješ poradit s takovou hloupostí. Tělo přeci nemůžeš oblbnout nějakým energetickým nápojem. Možná jenom chvilkově, ale dlouhodobě jak potřebuješ na učení rozhodně ne. Má to spíše opačný účinek. Pomoci kofejnu, cukru a chemických sraček se snažíš aby tělo pracovalo i když by mělo odpočívat. Co se stane s motorem , který budeš krmit více oktany než určí výrobce a budeš ho honit na max. otáčky? Stejně jako tvoje tělo to dlouho nevydrží. Akorát podléháš reklamě, tahají z tebe peníze, ale co je nejhorší škodíš svému zdraví.
Pokud potřebuješ nabrat energii na učení, tak nejez těžká jídla a doplň to procházkami na čerstvém vzduchu. Vypni mobil a vše co tě může rušit.
No moje tělo je zřejmě tak blbé, že oblbnout jde. Je to zatím jediný způsob jak se opravdu soustředit a všechno tohle už jsem zkoušel, když jdu ven tak jsem zas hyperaktivní a pořád od "školy" utíkám pro něco apod. a jinak za ten den nic jiného nedělám, takže tělo je odpočaté až až :D
To si bohužel pouze myslíš. Přírodu čí fyzikální zákony neoblbneš... Když se špičkový sportovec chystá podat nějaký výkon,( stejně jako tvoje zkoušky ve škole) tak je tam velice důležité přesné načasování. Pokud to ,,přepálí" tak je to hoší jak kdyby se vůbec nepřipravoval. Ale naprosto tě chápu. V mládí jsem byl taky takový a myslel jsem si že strhám svět. Opak je pravdou, ale na to si musíme přijít každý sám.
Centedrin. V podstatě droga. Chce to známého lékaře. To se opravdu soustředíte a šrotíte celou noc a ráno druhou a jasno... ALE musíte to načasovat. Jednomu se stalo, že se zkoušející omluvil, že se musí naléhavě vzdálit a že pokračuje se zkoušením odpoledne. No a ten, kdo na něj nadopovanej čekal, tak tvrdě usnul na chodbě katedry, neboť už látka přestala působit. Určitě měl pak i nadále vygumováno v hlavě.
Když jsem před lety končil vysokou školu, dokončoval diplomovou práci a učil se na státnice, podařilo se mi dostat do takového stavu, že jsem vždy 42 hodin pracoval, a pak 6 hodin spal (vždy dopoledne 6.00-12.00). Úsek na práci jsem prokládal přestávkami v souhrnné délce plus minus 4 hodiny. Vydržel jsem to 3 měsíce, a to bez jakýchkoliv podpůrných látek. Stačila k tomu vůle a dostatek stresu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.