Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Berle nebo fr.hole

Od: karlosdos* odpovědí: 9 změna:

Mám po zlomenině kotníku,chodím o berlích,už můžu došlopovat bez zátěže.Bolí mě ale od toho záda.Nejsou lepší ty fr.hole? Ale nevím jaký je postup,bude muset rozhodnout lékař na traumatologii? Tam jdu až 23.5.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rafn
hodnocení

2x

Proti bolestem zad, tj. zlepšení držení těla při chůzi jsou: alza.cz/... a levnější nejlevnejsisport.cz/... Hned jak budete moci bezproblémově došlápnout, doporučuji nordic walking pro dlouhodobou rehabilitaci. Fundovaně, s návodem, pak vám držení těla zůstane i bez holí a možná se bolestí zad zbavíte *palec* :

Zeptejte se doktora i na to.

hodnocení

1x

Co je konkrétně pro vás lepší, nikdo, krom lékaře, neposoudí.

Francouzské hole podepírají paži v předloktí; jestliže v celé paži nemáte sílu, je lepší použít berli.

Ale záda vás budou bolet tak i tak - jednak jste se relativně dlouho nehýbal, jednak chodíte v jiné pozici, než obvykle.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Bolí mě za krkem a v kříži. Tak mi budou na rehanilitaci,kam jezdím jednou za týden ještě pomoct s cvičením zad.

sebod*
hodnocení

0x

Mně po zlomenině kotníku (operace) dali hned v nemocnici francouzské hole. A docela to s nimi šlo ;). Já se domnívám, že to je jen na Vás, pro co se rozhodnete.

karlosdos*
hodnocení

No,právě,spolupacient kterého jsem potkal na rehabilitaci taky měl fr.hole.Ono je to prý také o penězích,zdravotní pojišťovny nechtějí platit dvakrát. Berle jsem dostal v lékárně v den úrazu.

hodnocení

0x

Není to o penězích pojišťovny. O francky si řekněte tam, kde jste berle nafasoval, že vás bolí svaly v podpaží. Francky jsou větší zátěž na zápěstí. ;) Ale záda vás bolí ze špatného držení těla nejen při stání, ale hlavně při sezení. Najděte si na Jůtubu nějaké uvolňovací cviky na páteř. Je to i s videem a opravdu pomáhá.

lidus*
hodnocení

0x

Karlosdosi, vysoké berle vraťte nebo si je nechte a poukaz na francky si nechte napsat klidně obvoďákem a ty vyzvedněte. A kdyby jste je chtěl i bez poukazu, koupíte je, nebojte se nezrujnuje vás to. Doporučuji francky zkusit, je víc druhů ( taky barev). Není to žádný problém. Koukla jsem a stojí ty klasické do 200,-.

karlosdos*
hodnocení

Už o tom přemýšlím,že si je koupím.Jsem cice důchodce 65,ale 200-300korun mě nezruinuje.

lidus*

Jen si nemyslete, že budete s franckama běhat jak srnka, chodí se na nich jinak než na vysokých, zatěžujete jiné svaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]