Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoro nic mě nebaví

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám chronickou depres.poruchu,která je v současné době stabilizovaná. Nejsem zdravá,ale nemám ani ataku. A chci vás poprosit o radu, mám problémy s tím,že se mi skoro do ničeho nechce a nic mě nebaví,kromě pejska. Jediné,co mě baví,jsou procházky se psem a jeho výcvik(chodíme na cvičák). Ale nevydržím si třeba číst,dívat se na film,prostě se zabavit doma(domácí práce nepočítám,ty dělám tak nějak z donucení a taky to odkládám,ale nakonec udělám,co je potřeba,byť často se zpožděním). Ale trápí mě,že u ničeho nevydržím,chtěla jsem si obnovit znalosti ze školy,tak jsem se dala na samostudium a vydržela jsem to dva dny,šlo mi to hrozně pomalu,nesoustředila jsem se. Tak to mám i s četbou a filmy. Nevnímám děj,jsem jak kdyby mimo. Zvládnu akorát koukat do počítače a poslouchat písničky. Jsem pořád jaksi unavená. Myslíte,že to může být dané mým onemocněním?Dá se s tím vůbec něco dělat?Ráda bych měla více koníčků,pejsek je super,ale chtěla bych mít i koníčky pro chvíle,kdy pejsek odpočívá a jsem s ním doma. Ale nemám výdrž. Ruční práce mi nejdou,kreslení také ne.

Jaké koníčky máte vy?Dá se koncentrace nějak natrénovat?

děkuji a zdravím

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může to být tím onemocněním. Zkuste začít věcmi, které jsou rychle hotové (píšete, že u ničeho dlouho nevydržíte), ale mají trvalý/ dlouhodobý užitek - například zasít nějaké pěkné letničky do truhlíků. To je hotovo raz dva a při vhodné péči se z nich budete těšit dlouho.

floranazahrade.cz/...

hodnocení

2x

Zdravím.

Mívala jsem to samé.

Řekla jsem si,že je třeba s tím něco začít dělat.

Zkuste - hořčík,železo,zinek.

Pijte hodně vody,doporučuje se dva litry denně.Voda ředí krev a to je skvělé.

Okysličujte své orgány - cvičte,snažte se překonat únavu a apatii a pusťte se do toho.

Pro začátek třeba deset minutek denně.Vyplavíte endorfíny,to jsou hormony štěstí a pohody./Jóga,Pilátes/.

Jezte zdravě a pestře.Ovoce,zeleninu -dělejte si saláty.

Ryby,ořechy všeho druhu,dýňová semínka,slunečnicová semínka.

Luštěte křížovky,sudoku - další potrava pro mozek.

Je třeba se překonávat i když člověk nemůže.

Na psychiatrii nám to tloukli do hlavy.

----

Držím palečky ,aby Vám bylo lépe :)

hodnocení

ildika: děkuji za tip,kytičky mám ráda,vyzkouším

wamp: na psychiatrii jsem byla víckrát...dopoledne jsme měli program a pak byl polední klid,kdy naopak chtěli,abychom odpočívali,sestřičky nás chodily dokonce kontrolovat jestli ležíme a odpočíváme,ale taky budíček už byl v 6.30,takže jsme byli unavení,pak byly návštěvy,propustky atp...pohyb celkem mám s pejskem,ale sportu se nevěnuji,tak to zkusím...stravu si hlídám,protože se snažím shodit,ale určitě se dá leccos ještě vylepšit...křížovky zkusím,nevím,jestli u toho vydržím,ale můžu postupně..však to nemusím vyluštit naráz

doplněno 09.05.18 17:04:

jinak děkuji,wamp...jo a vody piju hodně,ale přiznám se,že piju i kávu 2x denně,bez toho nejsem schopna fungovat,je to taková závislost trochu

Nemáte zač děkovat,psychika je mrcha neřádná *bum*

Ještě doplním Ildiku,která měla mj.velmi dobrý nápad s kytičkami.

Ty pěstuji též,je to blaho pro duši.

A víte co ještě zkuste?

Zkuste si zasít bylinky.

Ty nejsou pouze na okrasu,nýbrž i pro užitek.

Já je každým rokem tahám očima - "Vylezte holky,ať Vás můžu baštit." *smich*

Petrželka,pažitka,tymián,máta,dobromysl,majoránka...Mňam,mňam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]