Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce Modrá Pyramida, Pošta

Od: dddominika* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, ahoj.
Mám dotaz, pracuji v Modré Pyramidě jako bank. poradce OSVČ, na živnost. Brigádně bych ráda nastoupila na poštu za přepážku. Na poště nebudu uzavírat jejich produkty, je to pouze klasická obsluha co se týče balíků, dopisů.. Nechci si dělat problém, že bych pracovala pro 2 konkurující společnosti, což dvoum spol. nemohu uzavírat produkty a to bych ani nedělala. Prosím, zda někdo ví, jestli mohu současně dělat Modrou a být na poště jako brigádnice. Děkuji za odpovědi a názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Nastoupíte-li do zaměstnání na poště, budete muset dělat to, co od Vás bude zaměstnavatel požadovat (nebudete si moci vybírat, co dělat budete a co ne). Navíc nezáleží na tom, co konkrétně budete mít v pracovní náplni, ale o to, v jakém oboru působí zaměstnavatel.

Pokud působí i v oboru, ve kterém působíte v rámci Modré pyramidy, budete potřebovat písemný souhlas zaměstnavatele.

Zákoník práce nezná pojem brigáda. Půjde o zaměstnání na základě pracovní smlouvy nebo některé dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPP, DPČ).

dddominika*
hodnocení

Já na poště ani nebudu moct uzavírat produkty, museli by mě na to proškolit. Což oni potřebují pouze někoho, kdo zaskočí na přepážkách. O tom jsem se s nimi bavila.
Je třeba písemný souhlas zaměstnavatele, když jsem jako osoba samostatně výdělečně činná a smlouvu mezi sebou máme mandátní, ne zaměstnaneckou? Neřeším toto spíš s živnostenským úřadem, nebo ČNB?
Ano, na poště by šlo o zaměstnání na zákl. dohody (DPP, DPČ).

hodnocení

0x

@dddominika - Na poště nebudu uzavírat jejich produkty
Není podstatné kde, ale co hodláte dělat - tedy jak zaměstnavatel posoudí shodnost činnosti:

ZP § 304

(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.

dddominika*
hodnocení

Nejlepší bude promluvit si na postě ohledně toho, co mám v mandátní smlouvě, zda se činnost společností shoduje / neshoduje.
V Modré P. nejsem zaměstnancem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]