Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápad zpoplatnit zdejší poradnu

Od: koumak odpovědí: 19 změna:
Hemží se to tady otázkami, které mnohdy jsou zvláštní nebo triviální natolik, že ten chaos budí dojem trollování. Co kdyby sem chodili jen ti, kteří mají jen vážné úmysly. Když jdete někam do poradny nebo k právníkovi též mají všude na dveřích svůj cenník služeb. Jak by to hypoteticky dopadlo, když by si zakladatel této poradny drobné zpropitné účtoval formou sms.a kdo by chtěl zadat novou otázku, tak by mu přišel kód-heslo, které by tam zapsal. Hodnocení rádcu by se mohlo těm nejlepším odmeňovat malou částkou za snahu. Jak by to dopadlo asi v realitě?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

12x
a kolik byste byl ochoten zaplatit za tenhle vas dotaz?

hodnocení

5x

Kdyz se dostanes do Top 25, tak ses za sve odpovedi placen. 3,50Kc za kazdy normovany radek.

Pri Top 25 ve dvou rubrikach se to nasobi koeficientem 1,1, pri trech a vice rubrikach pak 1.25.

To si nevedel?

Jsou tu ale i "rádci", kterým bych i zaplatil za to, aby drželi zobák *frajer*

iz*
04.05.18 04:22

Jethro, *zdravi*

btw mám už všechny verze? *frajer*

Nápad zpoplatnit zdejší poradnu

hodnocení

4x

Koumáku, já jsem velmi šťastná, že poradte.cz vám nepatří. Má svého majitele a my jsme rádi, že je takový, jaký je. A také, že admin zůstane u toho, co založil, vybudoval a vlastní. *hej*A vám nikdo nebrání založit, vybudovat a zpoplatnit poradu, která bude vaše.

hodnocení

2x

@koumak - Když jdete někam do poradny nebo k právníkovi též mají všude na dveřích svůj cenník služeb.
Mýlíte se - existují i bezplatné poradny.

A mýlíte se tuplovaně, protože dotazy, které se vám zdají "zvláštní nebo triviální", mohou být myšleny naprosto vážně. (Například mně téměř žádný dotaz z matematiky triviální nepřipadá *smich*).

sofie*
Mohou být myšleny vážně otázky? Např.slečna Lucinka v rubrice volná diskuse "Mohou mraky přejít legálně přes schengen" To mi připadá buď dětská naivita nebo troll.

@sofie - Kolik takových "lucinek" se vyskytne v poměru k relativně seriózním dotazům?

lidus*

Náhodou dobrá otázka, dost jsem se pobavila a ještě to půl hodiny rozebírala s manželem. Spíš mi vadí otázky mám malý penis, mám velký penis, mám malá prsa, jak voní vagína. Ale má to výhodu, co nechci číst nemusím.

hodnocení

2x

Jak by to dopadlo asi v realitě? > Nebylo by na co odpovidat.

legca
To rádcové nemohou na sebe nést zodpovědnost za odbornou radu, když už jsou profesionálně vyškolení a moudří? To máme my ostatní brát odpověď trochu s rezervou než úplně vážně na úrovni?
Mnozí tu radí už roky, i více jak 10 let, někdo kratší čas. Většinou dobře.
Většina pod stejným nickem, už roky osvědčeným. Dá se teda spolehnout.
.
Někdo v jednom vláknu použije dva různé nicky. Na toho nespoléhám...

janm*
hodnocení

2x

Zdravím

Zpoplatnění rozhodně ne, důvody které jste uvedl se obecně vždy uvádí v případech kdy chce někdo někde něco "zpoplatnit" ovšem většinou jde jen o prostý "alibismus" aby se placení nějak "omluvilo" a zakryl se skutečný úmysl mít zkrátka a dobře z něčeho "zisk" o který jde většinou totiž vždy až na "prvním" místě. Jak již zde bylo řečeno, nelze soudit jaký dotaz je pro koho podstatný a jaký ne a jako vždy ať se to komu líbí nebo ne při zpoplatnění byť malém vždy někoho "odstavíte", máte lidi kteří se ocitnou v těžké životní situaci kdy musí hledět na každou korunu, chtěli-li by vznést několik dotazů pak se jim i malé poplatky sesbírají...a jakoby těch různých poplatků paušálů za všechno možné nebylo již dost. (mám ve svém okolí lidi, kteří sotva přežívají nemají prakticky na nic a to chodí do práce jsou to slušní lidé ale kolikrát nemají ani na kredit na noviny apod., nevím jestli si to tady vůbec někdo dokáže představit ) Navíc i kdybych dal například někomu "dobrou radu" jako "rádce" bych odměnu v žádném případě nechtěl, to bych raději neradil, brát peníze od někoho kdo má nějaký problém a neví si rady mi připadá velmi "nízké" byť by šlo o malé částky, pro mně je odměnou již to pokud někomu pomohu.. Jde o poradnu "lidovou" a tak by tomu mělo i zůstat. Berte v úvahu, že život běžného občana v ČR je již tak "zatížen" platbami za všechno možné a ty částky na rozdíl od západní evropy se kterou se tak nějak podvědomě stále srovnáváme nejsou zrovna malé, ve výsledku stále za něco platíte nač to ještě uměle navyšovat.

pb®
hodnocení

0x
Omlouvám se všem rádcům, ale nepamatuju si, že bych zde dostala na svůj dotaz odbornou radu. Ono je to spíš než by jeden sám hledal odpověď, zkusí se zeptat. Tedy já bych nebyla ochotná platit nic.
72mona3*

Není třeba se omlouvat. Jsme tu převážně laikové, nikoliv odborníci. A už proto je zpoplatnění hloupost. Vždycky jsem to tu vnímala jako "víc hlav, víc ví".

ben®

pb - ono by možná stačilo ve svých založených otázkách alespoň reagovat, aby rádce neměl pocit, že to tazatel ani nečetl.

Odborníků je tu dost. I rad.
Někdy už třeba selhává paměť!

hodnocení

0x

je to nesmysl, už teď má admin spoustu práce, kdo by to zařizoval. Rlzhodněby mě těch pár korun nevytrhlo, miim radost, když mi někdo schválí odpověď a nepotřebuji za ni platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]