Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to v rodině soudné kšeftíky

Od: klaudinka odpovědí: 7 změna:
Moje máma vyhrála v soutěži 2 stejné mobily Huawei Y6.Jeden si nechala a druhý má zřejmě na kšeft. Měla jsem dnes narozeniny a tak máme naznačila, že by se mi ten mobil líbil.Řekla mi,že za 4tis.Kč.když ji dám, tak může být můj. Řekla jsem to své nejlepší kamošce ze třídy a ta se tomu moc divila,jak to mojí mámu mohlo takto napadnout. Mám sice o víkendu brigady v cukrárně, ale moc si nevydělám tam. Co si myslíte o mojí matce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

5x

Rodiče nejsou povinni splnit dítěti cokoli si usmyslí.

Neznám tebe,tvou matku ,ani vaše finanční poměry,takže můžu jen spekulovat,ale mě by přišlo zbytečné,kdyby dítě telefon mělo,dávat mu jiný.Prostě když jeden má nač potřebuje jiný?to bych jej raději prodala a za ty peníze mám nákup na 14dní popřípadě na zaplacení jiných důležitých věcí.Někdy je nutné vyhodnotit co opravdu člověk k životu potřebuje,a stejně tak dospělý rozumný rodič musí myslet realisticky.

doplněno 01.05.18 13:33:

Jediné co bych tvé matce vyčetla by bylo,že to s tebou neprobrala více.Taky by mi vadilo (pokud je to tak jak píšeš),kdyby mi odpověděla takto.Myslím si,že dítě si zaslouží plnohodnotnou odpověď,třeba "potřebuju peníze na jiné věci"atd.Dítě je součást rodiny(takhle velké rozhodně)a mělo by znát jak to v životě chodí,aby svět nevidělo moc růžově.Potom si myslí,že všechno je supr,jen rodiče-matka je zlá a divná.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vyneste soud nad svou matkou, až si odpovíte na otázku (nebo nám zde), jak byste se zachovala Vy v případě takové výhry. Věnovala byste zdarma jeden mobil matce nebo byste ho obratem inzerovala (např. pod značkou "nevhodná výhra")? Nebo byste prodala oba a ponechala si ten svůj dosavadní? Jinak, nám je zde těžko soudit a posuzovat, když nevíme, jak "vysoko má Vaše rodina do žlabu". Zdravím!

doplněno 01.05.18 09:00:

jofa - ovšem, tazatelka už není malé děcko, když chodí o víkendech na brigádu (bude starší 15ti let) a má í nějaké své finance.

jofa*

Obyčejně to bývá čím bohatší, tím chamtivější a naopak. Že by matka kšeftovala se svým děckem školou povinné, jsem v životě nezažil. No, ale rodiny jsou různě "stavěné".

jofa*

ben. Hanbou bych se propadl, kdybych své dceři měl prodat mobil, který jsem někde vyhrál a ne jeden. Samozřejmě, pokud si brigádou vydělává na něco co si přeje tak to je správné, ale takhle !

hodnocení

2x

@klaudinka - Co si myslíte o mojí matce?

Nevím, jak to u vás doma chodí, jak jste na tom finančně a tak dál - ale vyjdu-li z toho, co jste napsala, řekla bych, že dítě nemusí dostat všechno, co se mu zalíbí. I když chápu, že vás to může mrzet.

Mimochodem - co jste dostala k těm dnešním narozeninám?

hodnocení

1x

Kdybych vyhrál v soutěži mobily, v životě by mě nenapadlo něco jiného, než s nimi podělit rodinu (leda že by ostatní měli lepší). A i kdybych ho "musel" z důvodu nouze prodat, nechal bych v rodině ten lepší.

Na druhou stranu, respektuji, že matka má ke svému rozhodnutí dobrý důvod, který nemůžeme znát..

iz*
hodnocení

0x

Klaudinko, myslím si, že tvá maminka má smůlu, že má nepřející dceru.

Mobil jistě máš (nedostala´s náhodou poslední k Vánocům?). Maminka má s mobilem jiné (cenu myslím řekla jen proto, aby měla pokoj) plány, které není povinna ti sdělovat ani přizpůsobovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]