Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mumio užívání

Od: mariana* odpovědí: 9 změna:

jak mám tablety mumia vyndat z platíčka? nedaří se mi to, maže se to a táhne.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil bych dát platíčko do mrazáku, možná že tablety ztvrdnou.

hodnocení

2x

Teda ten název mi připoměl Angeliku, tam byl přece také te alchymista, který potřeboval "mumio". Šikovná Angelika to nakonec sehnala u toho sultána. ;) Ale tam to mělo nějaké divné účinky, protože on to zapálil a chytlo to velkým plamenem. Ale alchymista měl z flakonu "mumia" velikou radost. *smich*Jinak jsem si přečetla co se o tom Mumiu píše dnes u nás a moc bych s nedivila, že se to táhne. Je to nějaká pryskyřice, lepkavá hmota připomínající dehet. Původ neznámý, neboť prý ti, kteří to v Asii "sbírají", naleziště tají. Ale když se to prodává ve velkém na internetu a určitě nejenom u nás, tak těm kecům prostě nevěřím. To teda nevím, jak mohou uspokojit tak obrovský trh, když to jsou nějaké výpotky z krápníků, které se údajně sbírají po kapičkách. :-D A všichni víme, jak dlouho se tvoří krápníky. Takže to je celé nějaký chemický sajrajt. Děti a ženy co kojí, to nesmějí užívat. Dokonce se to musí uchovávat mimo dosah dětí, podobně jako všechny chemikálie co používáme třeba k čištění odpadů. Nepolykala bych to ani náhodou. Netvrdím, že by to byl přímo nějaký jed, ale rozhodně to nebude nic prospěšného tělu, ale pouze těm, kdo vyrábí a prodávají za drahý peníz důvěřivcům.

Zde jsem se ptala na mumio. Měla jsem z toho ošklivou vyrážku. poradte.cz/...

No prosím, já už jsem tuto otázku zapomněla. ;)

mariana*
hodnocení

děkuji, zkusím to

petrav
hodnocení

0x
Ja to mam v ledničce, ale stejne je to prilepeny k platicku, takze to vyndavam za pomoci nejake kovové veci - treba konce lzice - a vzdycky mi to cele praskne, takze to proste vzteky vyhodim.
etana*

A jak je vidět, jste furt ok, takže se nic neděje, když to vyhodíte rovnou. Případně to ani nekoupíte. Jsou to jen líčky na penízky.

iz*

@Etana co jsou "líčky"?

líčky = léčky (asi jihočeské nářečí :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]