Nejste přihlášen/a.
Myslím, že není dobré tento životní problém řešit zde. Protože my ho nevyřešíme bez informací z druhé strany.
Zastávám názor, že pokud nevíme, kolik vážíte, měříte, ty roky jsem nějak přehlédla, jak často sportujete a jak náročný trénink máte, tak v této otázce nemůžeme poradit. Zvláště, že Vy chcete poradit tak, abychom souhlasili s Vámi a odsoudili matku.
Vy jste měla před několika měsíci větší hmotnost. Rozhodla jste se, že ji snížíte, abyste se cítila lépe, nebylo Vám teplo, abyste byla štíhleší než vaši spolužáci. Z hubeného těla máte dobrý pocit, a píšete o odděleném stravování, tedy někde něco jíte, ale bez kontroly. Tedy vaše jídlo rodiče nemají pod kontrolou a mamka vyžaduje nějaký přehled. Potom je jednoduché říci, třeba - byla jsem na obědě, ale místo toho jste snědla někde v parku jogurt s 0 % tuku.
To, že matka chce jít s Vámi k psychologovi značí, že má podezření z nějaké poruchy příjmu potravy.
Pokud Vy tvrdíte, že chcete mít jen pouze dobrý pocit ze štíhlého těl,a tak napište, co pro to děláte a jaký je Váš jídelníček.
Ono se také stává, že je dobrý pocit z hladu, dobrý pocit odlišnosti od ostatních lidí, vítězstvím nad sebou a schopností kontrolovat přísun jídla, mnohdy je i dobrý pocit za zvracení atd..
Pokud máte čisté svědomí, tak se návštěvy psychologa nemusíte bát.
Snaha výrazně zhubnout se mnohdy fatálně zvrtne. A mamka má o vás starost, jste její dítě a každá máma chrání své děti a chce, aby vyrostly ve zdraví a spokojenosti. Nevzpěčujte se starostlivým rodičům.
Psychologa budou zajímat i jiné věci než kolik vážíte a měříte, i když kvůli tomu tam s mamkou zajdete.
Lenko,
proč nereaguješ na otázky? Ptáme se na tvůj věk, váhu a výšku. Mám pocit, že už jsi to s hubnutím "přešvihla" a proto se bojíš odpovědět.
Podle mne máš velký problém. Nevím, jestli bude stačit návštěva psychologa, možná už jsi "dozrála" k návštěvám (opakovaným!) psychiatra.
Dokud si neuvědomíš, že jde o tvé zdraví a život, a nezačneš podle toho jednat, je na místě odborná pomoc.
Vzhledem k tvé podváze je jasné, že bude znát každý kilogram. Nauč se pravidelně sportovat, potom nebudeš "přibírat tuk", ale svaly, které jsou těžší než tuk (budeš více vážit, ale nebude to tuk).
PS: Ta čeština je hrozná!
Dobrý den, pokud Vaše matka řeší 1 kg váhy svého dítěte a trvá na nějaké tabulkové hodnotě nebo již v rodině osvědčené, tak by měla to psychologické vyšetření vyhledat ona. Běžte k tomu psychologovi a doufejte, že to Vaší matce vysvětlí a rozmluví. Zdravím!
Lenko, tak k tomu psychologovi běžte. Nic horšího Vám neřekne než to, že máte zhubnout. Dějí se horší věci u psychologa nebo psychiatra. Víte, že v blázinci končí i ti, co nic nebo málo jedí, trpí poruchou příjmu potravy? Lepší je tam jít teď než až už bude pozdě a půjdete rovnou k psychiatrovi.
Já teď nemám před sebou žádnou tabulku, ale tady podle toho "měřidla"
17 až 18.5 je podvýživa a nad 18.6 až 19 je na hranici podvýživy. To ideální není.
Tvoje váha přináší vysoké zdravotní riziko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.