Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji pomoct abych nepřibrala na objemu

Od: lenka4444* odpovědí: 16 změna:
Ahoj, potrebuji od vás pomoct. Moje mamka chce abych vážila o kilo víc, mě to nedělá problém, ale nechci přibrat na objemu. Teď si určitě říkáte "o kilo na víc neni skoro vydět". Ale JÁ mám tip těla že když stloustnu kilo tak vypadám jako kdybych stloustla 4 kila. Vážně vás prosím aby jste mi poradili jinak půjde se mnou k psychologovi, protože moje mamka je zvykla že vazi dítě 57kg-60kg, protože tak vážili moji bratři,sestra a já před několika měsícema, a já chci mít hubené tělo a cítím se skvěle už mi není obrovské teplo a můžu dobře sportovat líp než predtim. A taky mám důvod že jsem hubenější než mì vrstevníci, duvod je takový že můj táta byl celí život hubeny i hubenější než já v mim věku, teda do tý doby než začal pít pivo, i jeho mamka neboli moje babička byla taky tak hubená, ale moje mamka to nechce pochopit, protože její vrstevníci byli širší tak si zvykla.Prosím poraďte. Omlouvám se jestli to píšu jinde ale jsem tu poprvé a nevím co jinýho dělat.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bol
hodnocení

3x
Devče zlate, tvoje detske starosti jsou výsledkem výchovy hloupe matky. Mela by te radeji nutit do uceni gramatiky nez do tloustnuti, ale za to nemuzeš, rodiče si nevybiráme. Radim taky toho psychologa s matkou, snad to pomuze !
lenka4444*
hodnocení

Omlouvám se za gramatiku.

pohanka*
hodnocení

3x

Myslím, že není dobré tento životní problém řešit zde. Protože my ho nevyřešíme bez informací z druhé strany.

Zastávám názor, že pokud nevíme, kolik vážíte, měříte, ty roky jsem nějak přehlédla, jak často sportujete a jak náročný trénink máte, tak v této otázce nemůžeme poradit. Zvláště, že Vy chcete poradit tak, abychom souhlasili s Vámi a odsoudili matku.

Vy jste měla před několika měsíci větší hmotnost. Rozhodla jste se, že ji snížíte, abyste se cítila lépe, nebylo Vám teplo, abyste byla štíhleší než vaši spolužáci. Z hubeného těla máte dobrý pocit, a píšete o odděleném stravování, tedy někde něco jíte, ale bez kontroly. Tedy vaše jídlo rodiče nemají pod kontrolou a mamka vyžaduje nějaký přehled. Potom je jednoduché říci, třeba - byla jsem na obědě, ale místo toho jste snědla někde v parku jogurt s 0 % tuku.

To, že matka chce jít s Vámi k psychologovi značí, že má podezření z nějaké poruchy příjmu potravy.

Pokud Vy tvrdíte, že chcete mít jen pouze dobrý pocit ze štíhlého těl,a tak napište, co pro to děláte a jaký je Váš jídelníček.

Ono se také stává, že je dobrý pocit z hladu, dobrý pocit odlišnosti od ostatních lidí, vítězstvím nad sebou a schopností kontrolovat přísun jídla, mnohdy je i dobrý pocit za zvracení atd..

Pokud máte čisté svědomí, tak se návštěvy psychologa nemusíte bát.

Snaha výrazně zhubnout se mnohdy fatálně zvrtne. A mamka má o vás starost, jste její dítě a každá máma chrání své děti a chce, aby vyrostly ve zdraví a spokojenosti. Nevzpěčujte se starostlivým rodičům.

Psychologa budou zajímat i jiné věci než kolik vážíte a měříte, i když kvůli tomu tam s mamkou zajdete.

lenka4444*
hodnocení

Nechtěla jsem aby z té otazky mamka vyšla špatně, a vím že chce abych byla zdravá ale je prostě zvyklá že její děti jsou širší, ale mí bratři začali okolo 14-16 let cvičit ale s činkama tak zhubli ale v mim věku byli o mnohem tlusčí. A jinak ji říkám pravdu ale záleží jí na kg. A teď se cítím skvěle ale né jenom z hubeného těla. Děkuji za radu.

hodnocení

2x

Nenapsala jsi, kolik vážíš a kolik měříš. Píšeš jen o věku. Jak to teda máš?

iz*
hodnocení

2x

Lenko,

proč nereaguješ na otázky? Ptáme se na tvůj věk, váhu a výšku. Mám pocit, že už jsi to s hubnutím "přešvihla" a proto se bojíš odpovědět.

Podle mne máš velký problém. Nevím, jestli bude stačit návštěva psychologa, možná už jsi "dozrála" k návštěvám (opakovaným!) psychiatra.

Dokud si neuvědomíš, že jde o tvé zdraví a život, a nezačneš podle toho jednat, je na místě odborná pomoc.

Vzhledem k tvé podváze je jasné, že bude znát každý kilogram. Nauč se pravidelně sportovat, potom nebudeš "přibírat tuk", ale svaly, které jsou těžší než tuk (budeš více vážit, ale nebude to tuk).

PS: Ta čeština je hrozná!

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud Vaše matka řeší 1 kg váhy svého dítěte a trvá na nějaké tabulkové hodnotě nebo již v rodině osvědčené, tak by měla to psychologické vyšetření vyhledat ona. Běžte k tomu psychologovi a doufejte, že to Vaší matce vysvětlí a rozmluví. Zdravím!

lenka4444*
hodnocení

Taky zdravím, no k psychologovy se bojím, protože se obávám že bude mít stejné názor jako má matka. A bojím se toho že když budu muset stloustnout a stloustnu na objemu tak budu smutná a naštvaná na sebe.
asd1

Psychologa se neboj a naopak tam jdi, minimálně to bude pohled odborníka a zjistíš jestli jsi opravdu moc hubená nebo blbne mamka - pak mamku usměrní a budeš mít klid ;)

Ideální je všestranně sportovat (atletika, plavání, gymnastika atd.) a jíst normálně = všechno a v rozumném množství.

lenka4444*
hodnocení

Děkuji za řadu :).

hodnocení

1x

Když se bojíš jít k psychologovi, tak vezmi mámu k psychologovi. On to odborně posoudí a zjistí kdo z vás dvou toho psychologa vlastně potřebuje

hodnocení

1x

Lenko, tak k tomu psychologovi běžte. Nic horšího Vám neřekne než to, že máte zhubnout. Dějí se horší věci u psychologa nebo psychiatra. Víte, že v blázinci končí i ti, co nic nebo málo jedí, trpí poruchou příjmu potravy? Lepší je tam jít teď než až už bude pozdě a půjdete rovnou k psychiatrovi.

hodnocení

0x

Proč řešíš co chce mamka? Řeš co chceš ty. Jaké máš BMI?

lenka4444*
hodnocení

Protože když budu vážit stále takhle jak vážìm tak mi naštvaně říká že budu jíst víc a před nima a když ne, tak půjdeme k psychologovu a potom mi nutí do jídla. A mé BMI podle internetu mám 17,19 ale říká mi to že je to optimalní

Já teď nemám před sebou žádnou tabulku, ale tady podle toho "měřidla"

bodymassindex.cz/...

17 až 18.5 je podvýživa a nad 18.6 až 19 je na hranici podvýživy. To ideální není.

Tvoje váha přináší vysoké zdravotní riziko.

lenka4444*
hodnocení

Ano chápu, ale nechci přibrat na objemu. Vim neměla bych to řešit ale jestli si vyzkouším například nějaké oblečení a sedími na mě, a není to XL tak to je dobrý pocit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]