Nejste přihlášen/a.
Na toto nelze odpovědět, protože každý dělník má jiný pohled na své zájmy. Znám spousty dělníků, co mají pravicové smýšlení a volí TOP09 ři ODS.
Každá strana, která má moc, tak má své kmotry. Jeden si dokonce založil i stanu vlastní, když už mu nestačilo být pouze kmotrem.
To, že dělník musí jaksi automaticky volit levici, je pitomost. Republikánského (tj. "pravicového") prezidenta USA volili především dělnící z amerického středozápadu.
Levicové strany se stylizují do ochránců práv dělníků, ale co konrétně třeba KSČ a KSČM udělaly pro dělníky? Měl se dělník ve státě, vedeném komunisty, lépe, než ve státě, který toto zlo nepoznal?
Podle mě Dělnická strana a KSČM. Tedy v prvním případě vycházím jen z názvů strany a v druhém, spíš z toho, že jim jde o zájem obyčejných lidí. KSČM je mi ze všech stran nejsympatičtější a to vlastně nejsem komunista, ale aspoň s V. Filip velmi často souhlasím. Až mě překvapuje v čem všem se shodneme. Taky SPD je pro mě volitelné. Nevolitelné je pro mě ODS, ČSSD, to nechápu jak se mohou vůbec znova cpát do politiky, když už byli odpískáni. Zcela nevolitelné je pro mě TOP09 jako plémě zmijí. Doporučuju KSČM.
...s vámi souhlasím,taky sama sebe překapuju,že jsou mi čím dál více sympatičtí.Hlavně se mi líbí,že nedělají ukvapená rozhodnutí,v poslední době se celá společnost rozděluje na dvě strany a je plno kauz,kde se to ještě více potvrzuje.Proto se mi líbí,že čekají na nazvratné důkazy(např.Syrie,Čapí hnízdo...),nepřiklánějí se k žádné straně,nejsou politicky agresivní,útoční,žádné velké kauzy nemají,projevy p.Filipa mají urověň,takže mě fakt nevadí.
Co se týká Topky,tak nejvíce mě pobavil názor p.Krause(v rádiu "s blondýnou")...je to parta pražských romantických intelektuálů,kteří nemají pojem jak žijí běžní lidé a dojímají se pohledem na spícího knížete.Morálním kazatelem se stal Kalousek..."
Vidím, že levičák jiný argument než ad hominem nemá a očividně se mu stýská po době, kdy se kádrovalo podle toho, co dělali rodiče před 30 lety
S něčím souhlasím, ale pár věcí..
1. K referendu jako třeba ve Švýcarsku je třeba se dopracovat postupnou cestou. Zatím je naše demokracie natolik mladá, že na to ještě není vhodný čas. Češi jsou bohužel zatím ovce a dají se koupit za ...
2. TV Barandov je novodobý kmotr.
- Neexistuje větší debilita, než volit podle "pocitu" a přitom neznat, nečíst volební programy. ( Neoliberálové vědí, že mnoho lidí takových je, proto tak úzkostně hlídají, aby vlastnili média a současně opěvují "demokracii"... ).
- Ani já nejsem ze stavu a vývoje KSČM nadšen, ale v současnosti je to, snad spolu s SPD, ta nejméně špatná strana. Pokud se Vám je volit "nechce", tak k volbám nechoďte.
"Bohatý může volit levici z určitého rozmaru. Chudý, volící pravici, je hlupák." - Churchill
vypůjčeno...
Britskému politikovi Winstonu Churchillovi se připisuje mnoho zábavných výroků, glos a ironických špílců na adresu politických protivníků. Úderné citáty s brilantní pointou mají často jedinou vadu: Churchill je nikdy neřekl. Tak jako existují celé knihy popisující Churchillův život a jeho strategická rozhodnutí, mohly by existovat i sborníky citátů mylně vydávaných za výroky britského ministerského předsedy.
V různých podobách například koluje údajná Churchillova glosa o konzervativcích a liberálech. Asi nejznámější je tato: "Kdo není ve dvaceti liberál, ten nemá srdce. Kdo není ve čtyřiceti konzervativec, ten nemá mozek." Jiné verze vypouštějí konkrétní věk ("Ukažte mi mladého konzervativce a já vám řeknu, že nemá srdce. Ukažte mi starého liberála a já vám řeknu, že nemá mozek"), nebo různě nahrazují zmínky o politických směrech ("Kdo nebyl ve dvaceti komunista...").
Neexistuje žádný záznam, že by něco takového Churchill kdy řekl. Ve skutečnosti je autorem obdobného výroku někdejší francouzský premiér François Guizot: "Nebýt republikánem ve dvaceti je důkazem chybějícího srdce. Být jím ve třiceti je důkazem chybějícího mozku."
Doporučuji volit podle osoby, nikoli strany. Tj.: Nemáte nějakého příjemného známého, spolužáka, souseda, manželku atd. v nějaké straně? Ano? Pak volte tu, je tu šance souznění názorů. Jinak tedy zasedněte, vygůglujte programy všech stran, dejte si dohromady s tím, co za volební období udělali a také jaké mají lídry (průhledné, ne/úplatné, zodpovědné nebo niíkoli - a nepoužívejte k tomu image z TV). To bychom měli dělat jako zodpovědní voliči. Dělník je odvozen od slova "dělat", tedy hledejte stranu / politika, který dělá - neboli nechybí ve sněmovně na zasedání, nekváká hodiny a maká
.
Nejdříve se zajímejte o program strany. Najdete i podrobnější. Mnohdy je prezentován učesaný, zjednodušený program, pro rychlé čtení. Tam ale nenajdete všechno a chce to čísti mezi řádky. Plno věcí je napsáno tak složitě úmyslně, aby se v tom politicky neznalý člověk nevyznal a nedopátral pravdy.
Dále se seznamte s hlavními členy strany. S jejich názory. Sledujte je v médiích, jejich názory, jejich hlasování při důležitých věcech, ale i množství jejich funkcí.
Dnešní strany se podobají bohužel jedna druhé. Já bych je rozdělila podle toho, jestli jsou pro EU, jestli jsou probruselské a vítací. Těch je bohužel většina. A na druhé straně vah ty, které stojí za národem a dají-li dohromady ten Augiášův chlév. Těch je méně. Mají vůbec na to lidi?
Pokud někdo razantně projevuje svůj národní, nacionalistický /neplést s fašistickým/ názor, tak je v nemilosti a nikdo s nimi nechce spolupracovat, viz poslední podmínka ČSSD, že s SPD /okamurovci/ spolupracovat nebudou a dávají si podmínku - stáhnout je ze všech navržených pozic. I ta Vaše původní strana DSSS nemá dobré renomé.
Na výběr moc nemáte, ale třeba se objeví nová strana, s novými lídry a lidmi a přijatelnějším programem hájící naše obyčejné, pracující dělnictvo, rolnictvo, montážníky, robotníky.
Sledovala bych Komunistickou stranu, přece jenom jsou tam již noví lidé, mající jiné názory. Stará garnitura průběžně odchází, možná, že strana dostane příležitost.
Velmi důležité bude, kdo bude vyslán jednat za ČR ohledně podpisu, či odmítnutí směrnic a nařízení Dublin IV.
Po podpisu a přijetí této směrnice ČR se může situace v naší republice vyvinout zcela jinak. Já, ač neznaboh se křižuji, a říkám, Pánbůh s námi a zlé pryč. Nikdo neví, co přijde, jaké změny nás čekají, potažmo celou EU.
Těch afér, falešných obvinění je plno, hrozí kolapsy, hrozí střety, hrozí, že je válka na spadnutí.
Takže přemýšlejte, sledujte, ale je také možné, že žádné volby nebudou. Ti co jsou - případně se dostanou k veslu, se mohou postarat, aby se žádné změny a tedy volby nekonaly. Však ve Švédsku to je již zavedeno a volby pro jistotu zakázali od r. 2015 na 7 let. Nejen předčasné /ty právě hrozily/, ale vůbec. A u nás se popřípadě o přečasné volby také může jednat.
Dobrý den, nevolte podle své profese, ale podle svého vlastního (politického) světonázoru. Zájem dělníků hájí odbory (což je "béčko" či přípravka ČSSD), tak klidně volte třeba ČSSD. Pokud nemáte žádný světonázor, tak volit nemusíte. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.