Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah k autu

Od: ondr odpovědí: 8 změna:

Dnes jsem prodal auto. Ač nejsem měkota, při posledním bliknutí při odjezdu mi srdce poskočilo. Nebylo ničím zvláštní. Při uváze, že mého tatínka vezlo naposledy na pohotovost, moji ženu do porodnice, děti poprvé do školy, psa z "dětství" naposledy na veterinu. Si uvědomuji, že auta jsou víc než plechové bedny spíše tichým pozorovatelem našich příběhů. Doufám tedy, že s novým majitelem zažije spoustu nových příběhů a bude se k němu chovat slušně. Zajímalo by mě, máte k autu nějaký vztah? Přemýšleli jste někdy takto "sentimentálně" o takové věci jako je auto? Musím se přiznat, že se mi nikdy nic neprodává lehce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@axus - Auta zadne pribehy nezazivaji. Vzdyt je to jenom stroj smontovany v tovarne.
To byste se divil, jak takový "stroj" (a nejen auto) reaguje na laskavé zacházení, občasné popovídání a vůbec "lidský přístup". Někdy namísto opravy stačí dobré slovo :)

Přesně tak, já tvrdím že i technika má "duši". Mohl bych uvést mnoho příkladů kdy dokáže dělat naschvály, nebo naopak oplatit dobrou bezporuchovou službou, když má k ní člověk patřičný vztah :-D

lucie*
hodnocení

1x

Jo beru auto se sentimentem a asi i zbytek rodiny*smich*náš starý Wartburg měl i jméno a zážitky s ním jsem měla místo pohádek na dobrou noc.Mamka mi povídala příběhy,kde jsme byli,co jsme s ním prožili...ovšem kdysi to byli opravdu členové rodiny,čekačka na auto,domácí opravy,improvizace při opravách na cestách,výkony co předváděly...to už se zapíše do rodinné historie.

Ted jsem si vybrala rodinný vůz a chlap souhlasil.Já jej miluju,vzhledově i jízdně a i když nás stál hodně peněz(tedy za opravy)vždycky se do auta těším,užívám si to.Když jsem měla pujčené od tchýně a rodičů,rozhodně mě žádný pocit nehřál.

hodnocení

1x

Auta zadne pribehy nezazivaji. Vzdyt je to jenom stroj smontovany v tovarne. O co se to lysi od treba mixeru nebo televize?

Auta a motorky mam rad, nektere jsou i srdecni zalezitosti - z pohledu techniky, parametru, unikatnosti, ale abych kvuli nim byl sentimentalni...

hodnocení

1x

Možná o něčem podobném píše Jeremy Clarkson v knize "Vím, že máš duši"

databazeknih.cz/...

lee*
hodnocení

1x
Já Vám rozumím. Moje první auto byl Nissan Micra. Malinké, červené, kulaté... A moje. Všechno jsem se s ním učila. Má chuděra svařený a přelakovaný přední nárazník od mého prvního smyku. Ten zadní má zase rýhu od sousedovic sloupku, který jsem přehlédla. Od nepaměti je v ní plyšák co jsem dostala kdysi pro štěstí a v kaslíku několik let starý pohled od kamaráda. I když už to auto dávno nepotřebuji, nedokážu ho prodat. A protože mě ročně stojí nějakých 2500 na pojistce a jinak je v perfektním stavu nevyzadujicim žádné servisní zásahy, tak si ji necháváme a vozíme v ní psa a my si nespinime jiná "lepší" auta. Ač je to malinké auto, tak já k němu vztah mám, občas ji nostalgicky poplacam po palubce a pronesu něco jako "no jo holka, často na tebe kašlu ale byla si první" :)
Pro mnohé jsem cvok, ale co, s tím se smířím

karl*
hodnocení

0x

Já koupil od bratrance Felicii ve které jeho otec-můj strýc spáchal sebevraždu.Jezdil jsem v ní spoustu let a nakonec jsem jí nechal sešrotovat na vrakovišti.I přes to že jí chtěl koupit soused.Asi nějaký sentiment,ale nešlo mi to jí prodat.

michal*
hodnocení

0x

Já nikoliv nebo se o to snažím.Nechci se materiáně vázat na nic.člověk pak přemýšlí zbytečně o věcech které de fakto jsou jen věci.to platí o bytu,autu,mám i motorku,pouze o ty věci pečuji,aby dlouho vydržely-čistě finanční věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]