Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovat zadarmo kvůli získání praxe

Od: otakar95 odpovědí: 21 změna:
Jsem po střední škole 2 roky,mám za sebou jen brigady a nyní si hledám místo přes pracovní úřad. Zprostředkovatelka mi nabídla možnost jak získám praxi v oboru (kanceláři)pro budoucího zaměstnavatele. Domluví mi veřejnou výpomocnou práci administrativního charakteru pro firmu, která neposkytuje žádanou výplatu. Mělo by význam získávat praxi tímto směrem třeba 3-5let a potom si do životopisu napsat,že mám praxí v oboru THP?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Administrativní pracovník a pracovní doba od 3:00 hod. ráno... *nene*

A teď tu o červené karkulce *zed*

mot
hodnocení

5x
jako 5 let pro nekoho delat zadarmo? to prijdte za mnou, nejakou praci uz pro vas vymyslim...

hodnocení

3x

No tak neplacene staze existuji a jsou tu presne z toho duvodu ziskani (prestizni) praxe a pokud mozno i konexi.

Je ale potreba pamatovat na dve zasadni veci.

1. Z neceho se musi zit, tedy podobne staze trvaji vetsinou pouze tydny az mesice.

2. Staz musi davat smysl. Napr. nema smysl staz, kdy budete doplnovat papir do kopirky, abyste si pak nasel misto v kanclu mistni pekarny. Naopak dava smysl staz napr. na ministerstvu, abyste si pak nasel teple mistecko na vyssim postu ve statni sprave. Nebo staz ve Skodovce, abyste si pak nasel misto v Siemensu. Dle chuti kazdeho soudruha.

Jednoduse jde u neplacene staze o prestiznost dane firmy, kde staz budete konat.

otakar95
Dnes mi zavolali z té firmy, že mne pořebují na administrativní činnost. Je třeba dojíždět 8km.na vesnici kde sídlí ta ukrajinská firma, kde je velmi omezené dopravní spojení. Auto nemám, tak po silnici 1.tř.na kole. Pracovní doba od 3:00h.ráno do 20h.každý den, jen neděle je volná. Sice získání praxe bez nároku na mzdu, ale malý benefit svačina a čaj tam je gratis, jak mi šéf firmy nabídl.
len*

Rozhodně do toho běžte. Bude to to Vás cenná škola života. A ta je k nezaplacení.

( Kéž by si takovou zkušeností mohli projít všichni dnešní mladí. To by byla revoluce do dvou měsíců... )

Od 3:00 do 20:00 denne krome nedele?. Tak to po jednom mesici nebudete chtit pracovat uz nikdy v zivote ani za penize...

hodnocení

2x

Dnes nemusí nikdo dělat zadarmo. Práce je dost.

Jo - a na ty vyčůránky pošlete inspektorát práce, ať se tam trochu porozhlédnou.

arakain77*
hodnocení

0x

Taky zaplatíme za vaši práci.

hodnocení

0x

@otakar95 - Pracovní doba od 3:00h.ráno do 20h.každý den, jen neděle je volná.
ÚP už jste zajisté informoval o stáži, kterou vám jeho pracovnice zprostředkovala?

otakar95
Zatím jsem o podmínkách ÚP.neinformoval, jsou to úplně čerstvé informace, ale rád bych jim to pověděl co nejdříve. Dostal jsem doporučenku na tuto pozici a mám si to jít zítra vyzkoušet, jak to budu zvládat. Obávám se, když mi to nepůjde dobře, že mi můžou zaškrtnout kolonku odmítl práci a jsem vyřazený z ÚP. Tam záleží na stylu věty, kterou Vám vedoucí napíše do doporučenky. Nevím, jestli se dá většinou dohodnout s nimi, nebo by spíše uchazeče potopili, že odmítl sám?
lidus*

Otakare to je otroctví? Od 03 do 20 to i sobota, to si děláte legraci, že?

hodnocení

0x

Význam to nemá a také bych raději trochu jinou pohádku.

arakain77*
hodnocení

0x

Děláš si srandu Otakare?

otakar95
Je to realita, vítejte v kapitalismu na český způsob. Netvrdím, že zotročují zaměstnance všechny firmy,ale několik se jich najde,kteří by rádi využili levnou pracovní sílu a makej od nevidím do nevidím nejlépe za svačinu a v lepším případě za minimální mzdu. Někde si musí nahrabat na domy a mercedesy na úkor poctivých pracujících. Ani inspektoráty práce všechny neseriózní zamestnavatelé nemají možnost odhalit. Škoda, že i tam posilá pracák.
mot
zaloz si tu firmu sam, a delej to lip, na tom nic neni...

To že by byla realita dělat 6 dnů v týdnu 17hodin denně a ZADARMO? Tak teď opravdu tu pohádku o Červené karkulce!

hodnocení

0x

@otakar95 - Ani inspektoráty práce všechny neseriózní zamestnavatelé nemají možnost odhalit. Škoda, že i tam posilá pracák.
Nemají a posílá - takže máte možnost obě instituce o chování firmy informovat.

fram
hodnocení

0x

Sociální a zdravotní pojištění za vás bude platit kdo? Ten fantastický zaměstnavatel? Zjistit, doporučuji.

pohanka*
hodnocení

0x

Přečtěte si nejdříve Zákoník práce. Jaká je délka pracovní doby a přestávky mezi pracovními dobami.

Práce na zkušenou neexistuje. Též ta Vaše pracovní doba. Asi jste se přeslechl. To je hloupost.

V žádném případě tam na jeden zkušební den nenastupujte. Od toho je zkušební doba /převážně v délce 3 měsíce/ kdy je chráněn pracovník i zaměstnavatel.

1/ Jste veden na ÚP a nesmíte nikde, bez ohlášení a ukončení evidence, pracovat.

2/ Něco se Vám stane a od nikoho nic nedostanete. Též tam žádnou práci ani nebudete vykonávat, vždyť nic u nich neznáte a neumíte.

A staly se případy, kdy paní nastoupila na zkušenou, a právě v ten den tam přišla kontrola. A byl mazec, vyhodili ji z evidence Úřadu práce, že pracovala na černo.

Nespoléhejte se na pracák a hledejte si práci sám. Pracovní úřad nikdy žádnou práci nesehnal.

Vše konzultujte s člověkem, ke kterému jste přidělen. Není-li možnost, nahlašte vše nadřízenému. Případně inspektorátu práce.

Nástupní plat 60 000 Kč, za takovou pracovní dobu?*zed*

.

hodnocení

0x

Pracovní podmínky jsou podivné - tedy přinejmenším ta pracovní doba. O tom by měl být ÚP informován, pokud to tedy není "maličko jinak".

Ale neplacené stáže byly před pár lety pod hlavičkou MPSV - "Stážisté nemají nárok na mzdu, stáž je jejich vzděláváním. Avšak nepřichází o státní příspěvky," uvádí Martina Arnoldová z Fondu dalšího vzdělávání, příspěvkové organizace ministerstva práce a sociálních věcí. Projekt platí evropské dotace. Jeho cílem je podpořit šanci nezaměstnaných na trhu práce tím, že získají praxi přímo v oboru." mpsv.cz/... - tak je možné, že něco podobného běží dosud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]