Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zátěž nohy po sundání sádry

Od: karlosdos* odpovědí: 2 změna:

V úterý mi sundají sádru po 6 týdnech,jak bude probíhat rehabilitace? Mám na obou stranách fixaci šrouby.

měl jste někdo něco podobného? Jsem už starší 65letý.Tak na co se mám připravit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Kotník šrouby-rehabilitace takový stroj co kotník pasivně rozcvičoval, cvičení-dělat píďalku (tak to fyzioterapeut nazýval) chodidlo na podlaze , krčit prstya polézat nohou po zemi (dost náročné).

Femur osteosintézní dlaha, šrouby- rehabilitace-v leže na posteli zas stroj co ohýbal nohu v koleni a zvedal, učení chůze o berlích (já měla hned francky, na podpažkách jsem to nezvládala ale je to prý lepší), gymnastická guma zachycená za chodidlo a rukama jsem nohu zvedala kam až to šlo.

U obou masáže a vodoléčba.

Zlomený krček-vzhledem k tomu, že jsem zešroubovaná tak rovnou umělá kyčel, chůze o berlích, cvičení na posteli, přetáčení na břicho a zpět.

Všude je to trochu jinak, lékař vás nasměruje a fyzioterapeut ví (měl by vědět) co si může dovolit aby vás nepoškodil.

Až to rozcvičíte a budete si myslet, hurá mám vyhráno, příjde vyndání šroubů a zase rehabka ale to už je brnkačka.

Možné je, že u vás bude vše jinak, já jsem rarita a už před úrazem jsem se plazila o berlích mám RS při umělém kloubu už jsem byla na vozíku le i přesto jsem musela dělat pár kroků v chodítku a o berlích.

Držte se. L

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověď,máte to mnohem horší než já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma noha v sádře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]