Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ahoj... Rád bych se Vás zeptal, jak byste řešili následující problém.
Zhruba 2 roky zpátky jsem dokončil školu a nyní už mě logicky čeká jen a jen práce... Ale k tématu.
Vystudoval jsem obor zabývající se marketingem a obchodem jako takovým a nyní už to bude rok, co tuto činnost dělat v rámci práce, ale štve mě na tom jedna věc a to, že za práci dostávám opravdu málo, ale očekává se ode mě hodně.
Přístup vedení je takový, že jsem pár let po škole a nemohu si dovolit chtít víc, protože nemám ještě žádné pořádně zkušenosti, ale co si budeme povídat, 12 tisíc hrubého za kancelářskou práci 8h denně, není to nějak málo?
Jde mi spíš o to, že když jsem chodil na brigády, tak jsem měl ve finále víc za menší dřinu než tohle a z toho pak vyplývá to, že nemám ani nějak chuť do té práce chodit za takhle směšné peníze a nebo v práci podávat nějaké extra velké výkony, když nemám žádnou motivaci... Ale ono i celkově, když jsem se podíval na pracovní inzeráty, tak jsem si všiml, že ten průměr je někde hluboko pod částkou, kterou člověk potřebuje na to, aby se nemusel nějak razantně omezovat...
Celé tohle mě přivedlo na to, že by možná nebylo od věci se podívat na zaměstnání v např. německu, kde za toto povolání byl nástupní plat kolem v přepočtu 40 000 CZK a ono 9-10 čistého a 40 hrubého... Sakra rozdíl, nemyslíte?
Upřímně by mě zajímalo, jak to děláte Vy, že máte stále chuť do té práce chodit, když z toho člověk skoro nic nemá a většinu dá do poplatků... Já osobně bydlím u rodičů a když mám těch 9-10 tisíc, tak na konci měsíce pomalu brečím, že si nemůžu skoro nic dovolit... Přispívám na domácnost, platím internet, paušál a kupuju si obědy do práce, protože zaměstnavatel není schopný obědy ani dotovat, ani dávat stravenky... A v mém okolí je to, co se práce týče víceméně stejné všude...
Tak si vlastně říkám, že k čemu škola, k čemu maturita, když ve finále lopaty, co stojí někde u výkopu mají v podstatě dvojnásobek toho, co mám já se vzděláním a celkem solidní prací.
No jo, narazil jste na realitu. Ono je totiž úředníků tolik, že by se dali těmi lopatami přehazovat, takže zaměstnavatele nic nenutí Vám přidat. Nechcete Vy, bude chtít někdo jiný. Rukama dneska nikdo dělat nechce. Pokud těm "lopatám" závidíte, že si vydělají, nic Vám nebrání se podobného nástroje chopit. Slušně placenou práci pak najdete během pár dní.
Za dva roky už jste pár zkušeností nasbíral → já bych se na Vašem místě poohlédla po jiném zaměstnání. A nehledala bych jenom podle příjmu. Mnohem důležitější pro mne vždycky bylo to, že mne práce musí bavit a dobrý kolektiv. (Sebelepší příjem podle mne nevyváží otravnou práci a nepříjemný kolektiv.)
dá se říct že si krátce po škole si mladý a zkušeností moc nemáš tudíš neočekávej na vejplatu náký extra peníze
máš li možnost jít makat do německa tak běž a neváhej
další možností je rekvalifikace na práci která tě bude bavit a bude líp zaplacená
obecně platí že chceš li víc peněz musíš být pro zaměstnavatele nepostradatelný jinak si musíš hledat práci jinde
To je ale celý problém našeho školství. Kdo nemá maturitu jakoby nebyl a čeká závratné sumy a válení u bazénu s drinkem jako v blbým americkým filmu. Kdežto kvalifikovaný a dnes už i obyčejný řemeslník si vydělá mnohem víc než hodně lidí s maturitou-protože jich je hrozně málo-zatímco lidí s maturitou je strašně moc a zaměstnavatel dobře ví že když mu utečeš,hnedka sežene nového otroka s maturitou kterému nezaplatí. Ono dostupnost a nedostupnost lidí v daném oboru je alfa a omega toho kolik jim zaměstnavatelé budou platit,když jich bude málo,zaměstnavatelé se o ně budou rvát a samozřejmě nabízet lepší a lepší výplaty,když jich je moc,trend je zcela opačný.
Radil bych ti sehnat si jinou práci,to i u pásu si vyděláš víc-přítelkyně teď nastoupila do továrny na 3 směny za 17 tisíc čistého
No jo, no... Náraz do reality... Červené karty, trenky, "rovné" daně, volba Karla, pak Drahoše, neschopnost rozeznat program TOP09 od programu KSČM ( doloženo výzkumem mezi studenty ), nesouhlas se Zemanem ( i když nevěděli proč a v čem ) a ze všeho nejvíc touha platit školné...
Tak to dnes je... Vítejte v realitě kapitalismu plného "svobody, prosperity, demokracie, pravdy a lásky"...
Víte... Jeden z mnoha rozdílů mezi námi je ten, že já mám chuť do práce, mám vzdělání i praxi, která se s tou Vaší nedá srovnat ani z rychlíku, a přesto v této zemi nezavadím o místo ani za 12 tisíc. A do Německa nepůjdu nejen kvůli dětem, ale i z podstaty, z principu. Jsem prostě vlastenec a snad i poctivec ( i kdybych měl kvůli tomu chcípnout hlady a zimou ).
Co Vám poradit? Hledejte pravdu...
> Upřímně by mě zajímalo, jak to děláte Vy, že máte stále chuť do té práce chodit, ...
Jak víš, na co máme či nemáme chuť? Kdybych nemusel, taky bych do práce (= pracovat pro zaměstnavatele) nechodil.
Ale jsem rád, že nemusím stát u výkopu s lopatou. To by fakt pro mě nebylo - ani fyzicky, ani psychicky.
Záleží na regionu, ale obecně je v oboru marketing mzda 12 tis. hrubého málo. Možná poohlédnout se po jiném zaměstnavateli? Případně i v jiném městě? Nebo se naučit konkrétní marketingovou disciplínu jako psaní textů či grafika a dát se na volnou nohu? Případně zcela změnit obor a pracovat někde "v terénu" mimo kancelář. Cest je opravdu hodně. Spíše záleží, co člověk opravdu chce a co ho baví. A nad tím je třeba pravidelně přemýšlet, protože i tyto věci se s časem mění.
@petulak1995 - za práci dostávám opravdu málo, ale očekává se ode mě hodně
Co znamená "hodně se očekává", když nemáte "ještě žádné pořádně zkušenosti"? Že by třeba projevená snaha se učit nové věci, ty zkušenosti aktivně vyhledávat, zajímat se atd.?
Myslíte, že zaměstnavatel nepozná, že nemáte "nějak chuť do té práce chodit za takhle směšné peníze a nebo v práci podávat nějaké extra velké výkony"? Tak proč by vám měl přidávat? S podobným přístupem k práci z vás nebudou nadšení asi nikde.
Upřímně by mě zajímalo, jak to děláte Vy, že máte stále chuť do té práce chodit, když z toho člověk skoro nic nemá
Nevím, jak ostatní, ale já třeba tak, že si vybírám práci podle toho, jak mě baví a jak se mi tam líbí, ne podle výplaty - k té se dá přivydělat vždycky.
A ještě takový drobný dotaz - kolik si představujete pod "částkou, kterou člověk potřebuje na to, aby se nemusel nějak razantně omezovat"?
Jedubabicko, já jsem myslela, že Vy jste už v důchodu. Soudím tak teda podle toho, že máte hodně času, protože jsem si všimla, že jste na poradně už od rána a každý den. Teda abych to uvedla na správnou míru, tak to vidím ve statistice uživatelů. Když ji rozkliknu, jste přítomna vždycky. Tak mne překvapilo, že píšete, že si vybíráte takové zaměstnání, které Vám vyhovuje po všech směrech a ještě ke všemu si dokážete i přivydělat i vedlejší prací. Tak to by mne fakt zajímalo, jak to stíháte. Pracovat osm hodin denně, vedlejší zaměstnání a k tomu také zvládnete i sledovat celý den poradnu. To máte opravdu dobrého zaměstnavatele, když Vám tohle toleruje. A takové zaměstnání asi tazatel tak lehce nesežene.
Hezký večer
Upřímně by mě zajímalo, jak to děláte Vy, že máte stále chuť do té práce chodit, když z toho člověk skoro nic nemá a většinu dá do poplatků...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beru to tak že do práce zkrátka "musím" , protože nemám žádný jiný zdroj příjmů, pokud bych do práce nechodil tak "nemám co jíst a kde bydlet" což je fakt. Do práce chodím abych pokryl základní životní potřeby + něco málo navíc, neberu to tak, že by mi plat pokryl nějaký "nadstandard", pokud něco chci šetřím na to, (vlastně permanentně šetřím) půjčkám se vyhýbám, jistě člověk by mohl vzít ještě další práci nebo práci kde budu trávit většinu času za "o něco málo lepší peníz" , osobně mi to ale za to prostě nestojí, u nás se za práci většinou moc "nepředají" , chcete-li opravdu něco vydělat zkuste to v zahraničí jako např. můj známý v Německu je spokojen. Pak také máte lidi kteří tak zvaně "jsou na peníze" tzn. jediným motivem vykonávané práce je odměna a ti co "nejsou na peníze" , naštěstí patřím do té druhé skupiny, čili pro mně je odměnou i můj osobní dobrý pocit z dobře vykonané práce, těší mně že to co dělám bude sloužit spolehlivě a bezpečně všem ostatním. Soustředím se na svou práci jakoby to bylo v dané chvíli to nejdůležitější na světě, vše ostatní pustím z hlavy, to je můj recept jak nalézt zalíbení v tom co dělám, co mně vysloveně baví dělám po pracovní době.
To jsou ti dnešní mladí, sotva dokončí školu a už by chtěli plat jako ministr. Teprve praxe z tebe udělá kvalitního pracovníka. Bez praxe ti nikdo nezaplatí. Tím musí projít každý. Možná sis vybral špatný obor, to je ale pak problém. Práce musí člověka bavit, jinak se v tom pěkně mele. Zkus si najít jinou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.