Nejste přihlášen/a.
U nás frčí pivní štrůdl ,no řekněte nedali byste si také.
Tak já jsem dneska upekla pěkný kousek bůčku, k tomu kus plecka a pro ty co ani libové vepřové, tak kuřecí stehna. Ale s bramborovým knedlíčkem a s přílohou špenát nebo červené zelí - tak to nemělo chybu!
Kytičko, tak něco pošli potrubní poštou na sever. Recept na pivní štrůdl už jsi dávala, že?
Nic nevidím, někdo ho asi zblajznul!
To pivo ve štůdlu se s nápní podle stafana určitě nepopere. Přítel vnučky upekl štrůdl z listového těsta se špenátovou náplní a uzeným a všichni si lebedili. Já jsem si počkala na krkovičku z roštu polévanou pivem. Já jsem sice masová, ale štrůdl miluji také. Je to báječná kombinace chutí a vůní. A kytičko, vypadá skvěle.
Zbyde alespoň na snídani?
tak u nás dnes pekl manžel podle Blesku a sám si na to i nakoupil. listové těsto na dvě poloviny, jednu rozválet na pečící papír na plech, uvařit vanilkový puding a vmíchat 1tvaroh-rozetřít na těsto, do pudingu vmáčknout nakrájený banán, kiwi a překrýt plátem z druhé poloviny těsta.potřít vajíčkem a péct v 180C vyhřáté troubě, píší 20minut ale kdybych mu to nevypla po max15 tak to mohl vyhodit.vychladlé krájet a bylo to ke kávě moc dobré.
Asi před půl rokem jsem našla v jedné internetové kuchařce (mám pocit, že v Mimibazaru. cz) recept na koláčky, do nichž se přidává měkký sýr. Dělala jsem je několikrát nasladko i naslano. Nám velmi chutnají, protože jsou křehké i několik dní. Vložím recept, třeba někdo vyzkouší a dá mně za pravdu.
Křehké sýrové koláčky
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 200 g taveného sýra bez příchutě (Smetanito, Apetito), 250 g hery (másla)
Postup
Všechny suroviny na vále zpracujeme rukama na pomoučeném vále v těsto. Rozdělíme na poloviny, z každé uděláme váleček a rozkrájíme na stejné kousky, radši menší. Z kousku vytvoříme kuličku, dlaní zploštíme a skleničkou vytlačíme důlek. Skládáme koláčky na plech vyložený papírem na pečení. Důlky vyplníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou, ořechovou, jablečnou, ...) a můžeme ozdobit (rozinkou, mandlí, ořechem, ...). Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova (200 °C asi 15 minut). Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Já je dělám na jeden plech z poloviční dávky (asi 30 koláčků). Místo sladké náplně můžeme dát kousek uzeného sýra, cihly, nivy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.