Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč měly záchody dříve nádrž u stropu?

Od: gag odpovědí: 14 změna:
Proč měly záchody dříve nádrž nahoře u stropu, když dnes ji mají hned u mísy?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, není to ještě minulost a prodává se to stále. Myslím, že to mělo i souvislost s WC mísou, která byla dříve s plochou pro umístění exkrementu a byl potřeba řádný vodní "švunk", aby to posunul do odpadu. U "kombiku" jde exkrement rovnou do odpadu (ani si ho neprohlédnete) a potom stačí menší tlak vody k jeho posunu dál do stoupačky. Zdravím!

pb®
A znám případ, kdy si takhle potřebu vykonavší osoba ještě sedící na míse přispláchla, aby jí to ono nesmrdělo při dalším posezení nad literaturou, ale neposlal to do odpadu, nýbrž mu to pěkně šplouchlo do kalhot, co měl stažené u kotníků. Ten si svůj výtvor prohlédl dokonale.

My měli v práci tak "dobře" seřízené WC s horní nádržkou , že při zatažení za šňůru občas stříkala (naštěstí jen) voda až na dveře kabinky. Poučení jedinci "produkt" přiklopili a díky dostatečně dlouhé šňůře splachovali zpoza rohu *smich*.

ben®

pb + amper - tomu se říká "zážitkové splachování" . Vtipná byla i situace, kdy se "výtvor" k WC míse přilepil, proud vody s ním nepohnul a hned byla sprcha.

iridias
No jo,já jsem si tam před výkonem položil papír, právě aby se lejno nepřilepilo a ono pak pěkně sklouzlo do odpadu.
A za šňůrku se muselo tahat opatrně,aby se neutrhla.Jinak tenkrát byly kombíky velmi drahé (spíše nebyly vůbec), a tyto záchody byly snad to jediné,co se sehnalo.

Myslím že to měly hlavně na školách. Člověk si říká: "to hov*o už výš dát nemohly?" Přímo pod nos. Chuťovka.

72mona3*
hodnocení

5x

Myslela jsem, že kvůli větší síle proudu. Ale jestli fakt, to nevím. M.

rv*
hodnocení

4x

Je to ze stejného důvodu, proč se místo zdí staví sádrokartón, místo šroubů se používá lepení a podobně. Je prostě levnější ukotvit při výstavbě mísu zároveň s nádobou, než nádobu někde u stropu kotvit zvlášť a pak pasovat propojovací potrubí.

hodnocení

2x

Dobrý den. My to splachování nahoře máme stále. Jen jsem před 4 lety měnil mísu a cca jednou za 8 let těsnění v té horní nádrži. Zrovna minulý týden to začlo protékat, tak jsem s tím trochu zarachtal a zatím to funguje. Myslím ale, že se schyluje ke koupi nového.

rafn

gama...: Také máme tak. Dvoj-možstvové splachy. Rada - protékání: splachovat jemně, velmi jemně, netrhat za splachovadlo. Slyšet nahoře dopad. Také se připevní kus polystyrénu , aby plovák víc ploval, to bylo u minulého.

gag
hodnocení

Děkuji Vám za odpovědi.

hodnocení

0x

Tipl bych, že to bylo kvůli většímu spádu. Voda má svou hmotnost, takže s čím větší výšky padá, tím větší má pak razanci. Nevím ovšem jestli by to bylo poznat při pádu z výšky ~1.7m.

hodnocení

0x

Jednak kvůli větší energii spláchnutí (jak psáno výše), jednak nádrž za zády zabírá místo.

hodnocení

0x

Dříve byla jiná doba. Viděl(a) jste záchod jaký používaly před 200 lety třeba na zámku? Nedávno jsem jeden viděla a neměli ani dveře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]