Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manpower a nemocenska

Od: veruu odpovědí: 7 změna:

ahoj hledam odpoved na jednu otazku. pod touhle firmou jiz nejaky cas pracuji a penezi se da rict ze se skodovakum alespon od jinych firem priblizujeme asi nejvice,muj problem nastal az ted. minuly mesic jsem byla tri dny v praci a onemocnela jsem,dostala jsem zanet spodniho obratle. marodim do ted a prisla mi vyplata 3 207 korun! kde jsou asi moje penize za dalsich 14 dni kdy mi ma marodku platit zamestavatel? chodi to snad pozdeji? mate nekdo zkusenost? nikdo mi zatim nedokazal rict co a jak snad se tu nekdo najde byla bych vdecna

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Co znamená věta, že už nějakou dobu pracujete "pod firmou Manpower"?

Máte s ní uzavřenu pracovní smlouvu, dohodu o pracovní činnosti (DPČ) nebo dohodu o provedení práce (DPP)? (Na tom závisí, jestli na náhradu mzdy za nemoc vznikl nárok.)

Vycházím z toho, že jste uzavřela pracovní smlouvu.

Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za nemoc pouze za pracovní směny naplánované do 14. dne nemoci, nikoliv za celých 14 dnů. Za první tři pracovní směny (za prvních 24 hodin) Vám nenáleží nic, zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za 7 pracovních směn → maximálně za 56 pracovních hodin.

Náhrada mzdy za nemoc se počítá z redukovaného průměrného výdělku dosaženého v předchozím kalendářním čtvrtletí. Náhrada pak činí 60 % tohoto redukovaného průměru (viz ilustrační výpočet v obrázku → všimněte si hlavně té redukce v červeně orámované části).

Pokud by Váš průměrný výdělek za 4. čtvrtletí 2017 činil např. 20.000 Kč, činila by náhrada mzdy za nemoc 3.599 Kč. (Je to jen "od oka", protože nevím, kolik dnů/hodin jste v rozhodném období odpracovala, jestli jste čerpala dovolenou apod.)

Vložíte-li sem scan výplatní pásky se znečitelněnými osobními údaji ve formátu JPG, můžu se Vám na to podívat.

Manpower a nemocenska

len*
hodnocení

0x

Jediná, osobní, autentická zkušenost, kterou mám s partičkou, která v ČR podniká pod názvem "Manpower" je ta, že je to banda lumpů, kteří by, z morálního hlediska, zasloužili postřílet. Nebo utopit v kýblu vody, to by vyšlo asi levněji.

Prostě žijem v éře, která je typická určitými jevy. Novodobé otrokářství a krádeže za bílého dne. Vítejte v demokracii. V éře pravdy, lásky a prosperity.

Zkuste se obrátit na Inspektorát práce, ale je velmi pravděpodobné, že to zametou pod koberec... Nicméně, aspoň pak budete vědět, že jste to zkusila...

veruu
hodnocení

ja presne nevim jak to funguje ale myslela jsem si ze by meli nemocenskou platit prvnich 14 dni ale ta mi neprisla jen vyplata za ty tri dny co jsem byla v praci proto jsem se ptala jestli je mozne ze nemocenka ma jiny vylatni termin nebo jak to tam maji? ale kdyz nad tim premyslim prijde mi to jako blbost

len*

Nemocenská nemá "jiný výplatní termín". Jste prostě jen "lidský zdroj", číslo v tabulce, kolaterální ztráta... Z Manpoweru nikoho nezajímá co máte za trable doma nebo se svým zdravím... Co na tom pořád nechápete?

Buď se obrátíte na Inspektorát práce, nebo na soud ( obojí s nejistým výsledkem ) nebo můžete brblat na internetu...

Chodíte k volbám? Volíte komunisty? Ne? Tak si nestěžujte...

bell*
hodnocení

0x

Lístek na peníze jste odevzdala?

veruu
hodnocení

listky na penize jsem odevzdala vse by melo byt v poradku. prvni listek 18.3 a druhy listek 31.3 a nic...

hodnocení

0x

Náhradu mzdy musí zaměstnavatel vyplatit v nejbližším termínu pravidelné výplaty po té, co obdržel vaši neschopenku.

Obě březnová data, která uvádíte, byly volné dny - neděle a sobota. Není možné, že odevzdané doklady zůstaly u někoho ležet a nebyly předány účtárně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]