Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NICK vs více informací - téma k diskuzi

Od: hop® odpovědí: 31 změna:

Jen nápad k zamyšlení: možná by nebylo od věci při přihlášení neregistrovaného uživatele zjistit pohlaví.

(Myslím muž/žena, proboha, jen ne žádné podrobnosti! *sok*) a nick potom barevně či jinak (graficky - ♀♂;) odlišit.

Většinou pohlaví z nicku nelze určit a při odpovědích vznikají mírně trapné situace. Co Vy na to?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Jen tiše zíráme.*smich*

hodnocení

0x

pokud potřebuji vědět pohlaví tazatele rádce, (opravdu to je tak nutné) oslovím ho. Pokud si nejsem jist, když oslovuji používám

"byl(a) jste tam?

Myslím si, že nick si vybral třeba záměrně aby nebyl(a) snadné poznat.

arecibo*

K čemu by bylo záměrné skrývání pohlaví, když tento server není seznamkou nebo chatem:

Mi osobně nevadí ,když mi odpoví žena, 17letý či 60letý muž, univerzitní profesor nebo člověk se základním vzděláním. Hlavně, když mi poradí. Pokud možno správně.

U Vás je to jednodušší, protože z Vašeho nicku lze poznat jméno a pohlaví. Z mého a spoustu dalších.

Zkuste se na to podívat očima jiných, pane Milane Cukráři.:D

arecibo, na jiném webu se tazatel zakládá na tom, aby nikdo nepoznal, zdali je muž či žena.

Taky nepoznám zdali jste muž

pokračuji až pak.

doplněno 04.02.10 11:45:

... a je mi jedno, zdali je tazatel muž, žena, dítě. Někdy je to komické, že vyhodnotím nick jako ženu a pak se ukáže že je to muž...ale vždy se domluvíme.

ukulele*
hodnocení

0x

to je dobrý nápad, a já bych byl i pro věk, ale to si každý může napsat co chce, takže to je utopie, dobrý by bylo i vzdělání, ne už raději mlčím, zasejc bych prudil...*zed*

hop®
hodnocení

Myslím, že falšovat věk je móda na seznamkách, tady se klidně prásknu, že mi je pětačtyřicet a mám maturitu. Ale stáří není zásluha a mnohdy poradí líp starej praktik bez vzdělání než inženýr, kterej včera dostal červenej diplom. Rozdělení na chlapy a ženský mě fakt napadlo jen kvůli volbě oslovení, netušil jsem jakou to bude mít odezvu. A to se ještě asi mám na co těšit...

arecibo*

Stačí věk a pohlaví. Své vzdělání (VŠ Ing.) nerad zveřejňuji, méně vzdělaní lidé toho zneužívají pro léčení svých mindráků.

A mé pracovní zaměstnání je zřejmé z toho, na co reaguji:)

hop®
hodnocení

...zřejmě psychiatr, pokud se účastníte této debaty...*smich*

doplněno 03.02.10 22:36:

... a jak už jsem uvedl, ani vzdělání není rozhodující, já jsem například psycholog - amatér... ;)

technikjirik*
hodnocení

0x

no vzhledem k čerstvé aféře na sociálních sítích kdy si ošklivý a zlý pán hrál na hezkou a hodnou, leč chudou pannu, bych i tak měl trošku podezření zda skutečně komunikuju se ženou či mužem.

arecibo*

Myslíte Knihu tváří? Různé servery jako Xchat, Amatéři zavedly certifikaci, kdy se ověří totožnost uživatelů a ti na oplátku mají vyšší důvěryhodnost a taktéž výhody.

technikjirik*

Myslím že tam to bylo, ale ono je to nedůležité. Snad jen v případě žebych chtěl navázat nějaký významější kontakt. Celkem je mi jedno kdo se ptá a na co se ptá. Pokud vím odpovím, odpovím, když nevím neodpovím a pohlaví tazatele na tom nic nezmění...

doplněno 03.02.10 22:14:

tady je důvěryhodnost sdělována registací a hodnocením..

hop®
hodnocení

... důvěryhodnost hodnocení je pouze orientační, nejsou pro to přesná a kontrolovaná pravidla (naštěstí), občas jsem překvapen za body když odpovím vtipem pro pobavení, občas poradím a dostanu poděkování i se smajlíkem bez bodů...

A důvěryhodnost registrace je pouze v nemožnosti zneužití nicku.

Jinak si tu důvěru buduje každý sám, se svým vlastním nickem!

pu®
hodnocení

0x

Jsem jednoznačně proti. Kdo sem chodí častěji, stejně svoje pohlaví časem nějak prozradí, a nedělám si iluze, že by se to i tu nezačalo hemžit rádobyvtipnými hláškami na adresu třeba nověji příchozích - no jo, ženská; no jo, chlap... Nemá to smysl. Kdo ví, odpoví, kdo neví, neodpoví, ať je to ženská a téma kamna nebo chlap a téma starost o dítě. Nedělala bych to.

hop®
hodnocení

Ano, kdo sem chodí častěji... Hlavně většina těch, kdo jsou tady něco platní ostatním, nemá důvod tajit pohlaví, věk, vzdělání... protože chce pomoci. Ber nebo neber. Já osobně si nebudu dělat legraci z blondýnek, když vím, že černovlásky mají srovnatelné IQ jako blondýnky, občas podstatně vyšší než já. Klidně zkusím poradit ženský s dítětem, pokud budu vědět o čem to je. A klidně si nechám poradit od ženský s čímkoliv, třeba s autem, a je jen na mně, co si z toho vezmu. Je na každém, co si z těch rad a porad na tomhle serveru vezme. Od toho to tady je, a proto to funguje. *palec*

Možná bych tedy v přihlašovací volbě nechal 3 možnosti: "ON", "ONA" a "NECHCI UVÉST"

papene*
04.02.10 00:23

My,vy...*smich*

pu®

Jenže to jste Vy, Hope, spousta jiných by si tu hloupou srandu dělala. Podle mě je to zbytečné... Nemám důvod skrývat nic, ale taky nemám důvod sdělovat více, než je potřeba. Nedělá to dobrotu - kolikrát člověk v dobré víře něco řekne - např. mám tu a tu školu -, aby třeba podpořil svou odpověď/objasnil, kde na ni přišel, ale odezvou jsou mu výtky, jak se vychloubá...atd atp. Jsem pro co největší zachování anonymity. Komu chci říct víc, řeknu. A veřejně nemám důvod sdělovat.

hop®
hodnocení

Milá Pu. Ano, chápu, souhlasím. Ale, věřím, že se nestydíte za to že jste žena. A ani já se nestydím za to, že jsem muž. Opravdu jsem nemyslel žádné další podrobnosti! Ale kdych Vás díky komunikaci neznal, tak ani z Vašeho nicku, ani z Vašeho avataru nepoznám, jestli mám případnou odpověď psát v ženském či mužském rodu. Řešení pana Milana Cukráře, který píše "byl(a)" je sice univerzální, ale kontrola nad správností tohoto univerzálního oslovení mne osobně odvádí od myšlenky věci. Nechci přemýšlet nad tím jestli mám psát odpovědi pro člověka rodu ženského nebo mužského. Nechci přemýšlet nad začátkem odpovědi, jestli mám napsat "Milá 1234" nebo "Milý4321".

A další důvod? Cituji (volně, přesný text si už nepamatuji) z historie jiné poradny: "Líbí se mi jeden hezký kluk z naší třídy, ale chová se ke mně odmítavě a rezervovaně, poraďte, jak se mám chovat, jak mám získat jeho náklonnost, děkuji." Co byste poradila takovému mladému klučinovi, který hledá sám sebe a touží po kamarádovi který je na holky. Dokážu si představit zničující odpověď: "Vezmi si pěkné šaty nebo sukni, líčení také udělá hodně...

ar*

hope věřím ,že to myslíte dobře že Vám jde jenom o oslovování. Berte to jednoduše pokud si někdo dá nick jako muž tak ho oslovujte jako muže a pokud to bude zrovna žena a budejí to oslovení vadit tak na to upozorní. To samé platí v opačném případě. Je možné ,že proto má nějaký svůj důvod.

Co mně osobně vadí a někdy to je fakt do nebe volající je položení otázky tazatele, které je nejasné, nekonkrétní bez potřebných ůdajů atd. atd. To by asi bylo potřeba nějak ošetřit ,ale nevím jak.

hop®
hodnocení

Samozřejmě, pokud je z nicku zřejmé zda jde o muže či ženu, pak to neřeším. Nechci řešit, KDO se za nickem skrývá, je mi to jedno! Z nicku QWERTY nejde poznat nic, snad jen to, že to je starší člověk, který se učil psát na klasické IBM klávesnici, jinak by napsal QWERX. Špatně položená otázka, to je spíš na další a delší thema...

doplněno 04.02.10 01:17:

Srry, překlep, "QWERTZ"...*hi*

ar*

hope souhlasím,že stou otázkou to je jistě na další a dloooooooooooooooooooohé tema.

Jinak s tím QWERTY to já osobně vidím tak, že ne mně to působí jako mužský nick a tak bych ho oslovoval jako muže. Pokud si někdo dá dobrovolně nick který je nejasný tak pak se nemůže divit pokud ho někdo bude oslovovat v opačném pohlaví. Je to jeho chyba a nebo i možná úmysl proč si takový nick dal. Pro někoho je třeba problém položit nějakou citlivou otázku a proto naschvál chce aby vypadalo ,že jde o opačné pohlví.

hop®
hodnocení

Ano, i to je možné, potom my tady budeme řešit naprosto nesmyslný problém, protože budeme žít v domění, že jde o jiné pohlaví. A třeba i ublížíme - cituji svoji vlastní citaci jedné mé citace z této debaty:

"Líbí se mi jeden hezký kluk z naší třídy, ale chová se ke mně odmítavě a rezervovaně, poraďte, jak se mám chovat, jak mám získat jeho náklonnost, děkuji." Co byste poradila takovému mladému klučinovi, který hledá sám sebe a touží po kamarádovi který je na holky. Dokážu si představit zničující odpověď: "Vezmi si pěkné šaty nebo sukni, líčení také udělá hodně...

ar*

Já to chápu ,ale v prvé ředě to je chyba (a nebo záměr ) tazatele. Pokud se takto zeptá musí počítat ,že teoreticky dostane 96% odpovědí že se jedná o holku a jsme zase u toho jak položit otázku. Pokud mu to bude nepřijemné a ne ní v takto položené otázce zámněr není problém po první odpovědi kde ho oslovují jako dívku doplnit svoji otázku jsem gay.

hop®
hodnocení

Souhlas, ale v případě, že se tazatel soustředí na to aby popsal to co chce zjistit, tak nepřemýšlí nad tím jak to napsat aby bylo jasné kdo je a neuvědomí si jak mu ostatní pravděpodobně budou odpovídat. A když potom dostane 100 odpovědí a z toho 96 mu bude vysvětlovat která sukně je hezčí, tak tady asi už nikdy nic doplňovat nebude. I proto si myslím, že naprosto nenásilná volba "muž-žena-nechci uvést" by spoustu věcí ohledně komunikace na "poraďte" usnadnila. Pro všechny. Pro tazatele i pro radily. Pro chlapy i pro ženský. Pro homosexuály, bisexuály i heterosexuály. Pro malý s velkym i pro velký s malym. Pro malý s velkejma i pro velký s malou. Tečka. Howgh.;)

hodnocení

0x

Podle mne je to naprost zbytecnost. A akorat skatulkovani.

V 90% pripadu lze poznat z nicku ci primo z textu, zda jde o muze ci zenu.

V 90% pripadu je pro odpoved znalost pohlavi naprosto nedulezita.

V 90% pripadu, pokud dojde k mylce v osloveni, je to tazateli / tazatelce stejne jedno, jak byl / byla oslovena, hlavne, ze dostane odpove.

V 90% pripadu vyplyne pohlavi z navazujicich prispevku, doplnujicich dotazu a pod, ci na to v dalsim prispevku upozorni.

Navic, pokud to neni hned jasne, tak se s 50% uspesnosti stejne trefis (coz neni nijak spatna uspesnost).

Kdyz zahrnu i druh polozeneho dotazu, tak si troufnu rict, ze se trefis v 75% pripadu. (coz uz vubec neni spatne).

Zkratka kvuli tem par matoucim dotazum z mnoha je to dle meho nazoru naprosta zbytecnost.

wea
hodnocení

0x

těžko říct zda by to bylo ku prospěchu. Ať chceme nebo ne, existují dané předpojaté nározy. Uvedu příklad: tazatel se dotazoval co s autem (nějaký problém..) odpovídači hovořili k tazateli v mužském rodě a radili na co kouknout, co udělat jak, rady a tipy.. Tazatel, uvedl vzhledem k neustálému oslovování mužského rodu, že je žena a odpovědi se zcvrkli na jedinou "Hlavně na nic nemakat a zajet do servisu.". *ee* stát se to mě, dost bych se urazila.. sice autům nerozumím jako přítel, ale vyměnit brzdové destičky, či odvzdušnit brzdu zvládnu taky :-/

Ano. Toto je klasicke prekrucovani skutecnosti a prizpusobovani pravdy.

Na tu diskusi si pamatuji. I na vasi reakci (myslim, ze jste to byla Vy, spravne?) Vy ste si ale jiz nevsimla, ze dalsi dve odpovedi, ktere nasledovali po oznameni, ze jde o zenu, byli od uplne jinych autoru, nez kteri radili pred tim. A tedy, ze vubec nemuselo jit o zmenu taktiky v razeni, ale pouze zkratka o jine rady.

Jednim z nich sem byl ja a vubec sem se nezajimal, zda jde o muze ci zenu. Slo o kontrolku airbagu a tam je jedina spravna rada si s nicim nehrat a jit do servisu, pac nikdy nevite, kdy vam to vystreli do ksichtu - hlavne, pokud s tim nemate zkusenosti, coz nekdo, kdo se takhle pta, ocividne nema.

Takze prosim priste pozorneji cist a mene se urazet.

Az sem se musel Te vasi reakci smat. Ale mela ste pravdu, ze ac (alespon ode mne) nechtene, to tak skutecne vyznelo.

wea

je to možné, ale chtěla jsem ještě upozornit, že opd mým nickem jsem našla i několik odpovědí, které jsem nepsala... takže ne vše co píše wea je od wea ;)

hop®
hodnocení

Samozřejmě, s tím musí každý neregistrovaný uživatel počítat! A od toho zde tato registrace je.

doplněno 04.02.10 12:08:

Pokud by to bylo od wea® tak není co řešit...

přesně tak! Pokud by to byla jina wea před tím, tak by z toho u nyní byla wea*. Ale funguje to i obráceně - pokud se teď registrujete tak odpovědi se Vám přiřadí zpětně... ne vždy... ;)

pu®

¨Díky, weo, přesně něco takového jsem měla na mysli! *hej*

doplněno 04.02.10 14:41:

A jo, skočilo to hodně dolů, tak mám na mysli wein příspěvek o autech...

hodnocení

0x

dovolil jsem si jemně přejmenovat otázku :)

už si připadám jako inventář, protože pamatuju dobu kdy jsme se o to pokoušeli, ale lidé většinou o sobě na začátku neradi něco pouští a později už zase nic nenastaví.

Skončilo by to tedy na tom, že 5% si to nastaví a zbytek ne tzn. že to nemá bohužel význam. Opravdu jsme se o to v minulosti pokoušeli ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]