Nejste přihlášen/a.
V nábožensví se lze setkat s tím že si někdo povídá s bohem a ostatní mu to věří, myslíte si že si chce bůh povídat s člověkem? Bůh je přeci daleko od nás, vysoko v nebeském ráji obklopen anděly, jak by si on mohl povídat s člověkem, nejde spíše o to, že lidi lžou tak dobře, že osatní berou jejich svatá dogmata za pravdu? Když u soudu řeknu, že jsem si povídal s bohem, a on mi řekl abych vykradl banku, tak dostanu pokutu za pohrdání soudem.
Jako ateista odpovím, nevěřím, že je Bůh někde na nebesích, obklopen anděli. Nevěřím na ráj, protože ráj a slušný pobyt na zemi si můžeme udělat my sami tady, již za našich životů.
Ale zároveň si myslím, že každý máme svého Boha v sobě. Já jsem ten Bůh. Já si povídám sám se sebou. Sám sobě se zpovídám, můj Bůh je moje svědomí. Děkuji Bohu, když se něco podaří, zároveň ale řeknu, když se nezadaří, čím mě to Bože trestáš. Ale pořád je to něco ve mně.
A je to moje niterná věc, nikomu do toho nic není, nedávám to odiv. Jako-že nechci, aby mě někdo přesvědčoval, že musím věřit jenom v toho jednoho Boha na nebesích, nemusím ke zpovědi, platit odpustky.
Když už, tak pro mne je čistá příroda ten chrám největší, voda, půda, vzduch a oheň jsou dary naší země pro svoje obyvatele /zvěř i lidi/.
To samé peklo - peklo je strašení lidí, udržení prostého lidu v kázni a poslušnosti.
Jsem ateista, jsem tolerantní k ostatním náboženstvím, pokud mě ho nikdo nenutí a neohrožuje. V ČR je nejvíce ateistů /je to důsledek poválečného zřízení/, možná proto se říkalo a donedávna platilo, že jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě. Nyní platí 1. stupeň ohrožení.
Změnou politického systému se i z naší republiky stává země, kde náboženství začíná mít velký vliv na životy občanů. Nelíbí se mi, že je nám vyčítáno, že nevěříme, že nechodíme do kostelů, nutí nás, počítají nás.
------------------------
Tak ať si lidé povídají se svým Bohem tam nahoře, na nebesích, ale nemusí to přednášet u soudu, nebo o tom přesvědčovat lidi okolo.
Kdo rozsoudí, že jen jeho Bůh jediný, je ten pravý, ten nejlepší, nejspravedlivější a měli by v něj věřit i ostatní?
Děkuji za ohodnocení.
Vzpomněla jsem si, že již tady byla velká diskuze o rozdílu slov nevěřící - bezvěrec - ateista.
Musím říci, že mě tam také někdo takhle ohodnotil.
pohanka
Dle toho co píšete pak ale už myslím , nejste "ateista" i když i některé duchovní směry nejsou "teistické" ovšem ve výsledku jsou to jen "označení" "slova" mnohdy nic nevystihující nevysvětlující nepostihující. Problém v náboženství filosofii i exaktních vědách je většinou prostý "jak nacpat do primitivní rozumové formulky" komplexnost reality a jejich jevů jako takových, není to na 100% možné mnoho lidí tzv. "světců" (různých náb. směrů) si to při svých mystických zkušenostech velmi rychle uvědomili, na místo sáhodlouhých nic nevypovídajících "statí" pak většinou sáhli místo odpovědi k prostému "mlčení" jenž považovali za daleko "obsažnější" než myšlenkové "konstrukty" a to se dle mne i nejvíce dotýká reality jako takové takové jaká skutečně "JE" ne takové jakou si ji "vymyslíme my" i když i naše myšlenky a činy jsou nedělitelnou součástí reality a samozřejmě ji i z části "tvoří"...
To, co píšete, to spíše odpovídá schizofrenii. Nemocný slyší a poslouchá hlasy, které ho k něčemu navádějí. Ale jak to je, když si opravdu někdo s bohem "povídá" to nemohu posoudit. Já jsem se s Ním vždycky míjela. Když On volal mě, já neslyšela a když jsem já volala Jeho, neslyšel On mě. A byly chvíle, kdy bych ráda věděla, že nejsem sama.
"gurubhagavan", v prvé řadě si ujasněme pojmy, co je víra v Boha a co je náboženství. To jsou dvě rozdílné věci. Bůh je jen jeden stvořitel všeho a všech. Dal nám své psané slovo Bibli, abychom jej poznali, abychom poznali jeho vůli, jeho záměr, jeho plán. Komunikovat s Bohem lze v modlitbě a odpověď nepřichází slovem, ale Duchem svatým. Jenže, abyste věděl, o čem je řeč, bylo by dobré se do Bible podívat a číst si ji s úpřimným postojem srdce. Protože "Bůh se pyšným protiví, ale pokorným dává milost." Sám říká v Žalmu 94:8,9 "Uvažujte, vy tupci z lidu. Hlupáci, kdy to pochopíte? Což neslyší ten, kdo udělal ucho? Což nevidí ten, kdo vytvořil oko?" ...pt
"pt" - v prvé řadě si ujasněme pojmy, co je víra v Boha a co je náboženství.
V Boha či bohy věří stovky náboženství. Většina lidstva nevěří ve Vašeho Boha, kterého Vy vydáváte ze jediného (nebo spíš trojjediného). Není Váš postoj pyšný? A není pýcha hřích?
"ra252", vidím, že Vám moje komentáře nejsou lhostejné a že je čtete. Pouze nerozumíte všemu, co napíšu, snažím se psát stručně, ale někdy to nestačí. Vám chci říci, abyste uvěřil v Ježíše Krista, neboť Kristus sám říká "já jsem ta cesta, pravda i život". "poznejte pravdu a pravda Vás učiní svobodnými". Takže nejprve zkuste číst Nový Zákon, evangelia, abyste se dozvěděl o Kristu, o tom, co zjevil lidem, jaké dělal zázraky, jak uzdravoval a křísil mrtvé. A poznáváním Krista dojdete k poznání Boha a Ducha svatého.
Víra v Krista je důležítá, sám říká "kdo ve mne věří, i kdyby zemřel, živ bude a já jej vzkřísím v den nejposlednější" - "z víry je spasení" a "srdcem se věří". Všechno ostatní je náboženství, to znamená, že jsou to lidská pravidla, lidské tradice a ne Boží. Pak vidíte ten rozdíl. Bůh je jen jeden stvořitel všeho a všech. Ti ostatní bohové, jsou v nižžím postavení, mohou to být padlí andělé, démoni, ale také jen bůžkové ze dřeva a z kamene. Je rozdíl věřit v Boha živého, mocného, laskavého, moudrého, nebo věřit v bohy jenž jsou příčinou mnoha utrpení a válek na naší planetě a pak bůžkové ze dřeva a kamene, "kteří mají uši, neslyší, mají oči, nevidí..."
Ráda Vám napíšu, když Vám nebude něco jasné, protože vidím, jak se v tom lidé motají, což se hodí do krámu "ďáblovi a satanovi, který je lhář a otec lži a v pravdě nikdy nestál"...proto je třeba hledat cestu pravdy a jít k životu (vše co je v uvozovkách, je citováno z Bible)...pt
Ne že Bůh si povídá s jedinci ,tak to není. Je to tak,že Bůh k lidem hovoří prostřednoctví Svatého písma-Bible! Tedy na ty co ji čtou a rozjímají o čtenémJinak Bůh s lidmi nekomunikuje!
Tak v tom púřípadě s Vámi Bůh stejně nehovořil neboť takto jak píšete to nepůsobí,ale když tomu věříte?
Ad @amo
Apoštol, apoštolové (z řec. αποστολος [apostolos] - "vyslaný", "poslaný")
1. V užším smyslu je tak označeno 12 učedníků vyvolených Ježíšem s apoštolem Petrem v čele. Na nich Kristus založil svou Církev (Ef 2,20) a svěřil jim svůj učitelský, kněžský a pastýřský úřad. Jména těchto 12 apoštolů jsou: Šimon Petr, Ondřej, Jakub Zebedeův, Jan, Filip, Bartoloměj, Tomáš, Matouš, Jakub Alfeův, Tadeáš, Šimon horlivec a Jidáš Iškariotský. Později byl na místo Jidáše zvolen Matěj. K nim jako "apoštol národů"byl připočten apoštol Pavel.
2. V širším smyslu se apoštolem rozumí ten, kdo se zvláštním způsobem zaslouží o pokřesťanštění některého národa nebo země (např. sv. Cyril a Metoděj nebo sv. Bonifác).
3. V přeneseném smyslu se za apoštola označuje ten, kdo se horlivě věnuje nějakému záslužnému působení (např. P. Damián, "apoštol malomocných").
Pro mne je povídání si s Bohem, Anděly a pod. normální a je mi jedno, co si kdo o tom myslí. Pitvat a zdůvodňovat to nepotřebuju.
Modlitba = prostředek komunikace s Bohem. Kdo se modlí, povídá si s Bohem. Nebo si jen tak povídá...s nejvyšším.
Je to záležitost jeho víry. Proč ne, když to nebude chtít po mně? Stejně jako když někdo nosí modré holínky, je to záležitost jeho vkusu, nechť je nosí, když to nebude chtít po jiných .
Ve jménu křesťanství se dělo ledaco konzervativnilisty.cz/... Když už, tak se mi líbí spíš Mriánský kult - když mne nebude nikdo nutit ve víru v neposkvrněné...atd. Ale vůbec nejlepší je šumění jednoho určitého oblíbeného stromu, naslouchám povídání přírody.
Ono to začalo i takhle animismem. sangri-la.cz/... Vždycky je na začátku někdo, kdo se vytahuje nad ostatní kolegy a blufuje. Máme to od opičiho předka, koukněte na šimpanzy (pro otrlé) .
epochaplus.cz/...
"fram", to je hrozný guláš, vaše slova: "Když už, tak se mi líbí spíš Mriánský kult - když mne nebude nikdo nutit ve víru v neposkvrněné...atd." ...jednou větou popíráte druhou. Víte proč? protože nerozpoznáte ten rozdíl...pt
pt.: Pardon: MARIÁNSKÝ kult. Kult svatých. Mariánský kult se v katolické církvi považuje za nejvýznamnější zbožnou úctu. Líbí se mi proto, že se ve jménu panny Marie nebojovalo, leda s démony. Nic víc. Neposkvrněné poč. je možná chiméra, a to je opravdový zmatek nad zmatek. Od 4. stol.. Rozhovor jako omluvu: O modlitbičce: fatym.com/...
Proč by si někdo nemohl povídat s Bohem? Navíc nikdo, kdo ho neviděl, nepovídal si s ním neví, kde je a ani jestli je obklopen anděly a nebo růžovými 8 rukými chobotnicemi či démony
Klidně si může povídat i s Vámi uvedenými bytostmi.
Ovšem - bál bych se takovému dát řidičský natož zbrojní průkaz ..
Prosim Vas,pokud to někdo tvrdi,tak ano,ale nepovida si s bohem,ale s anděly,kteři jsou okolo nas ,ale my je nevidime.Pokud anděl vidi trpiciho ,tak můze k němu přijit a pomoci mu poznanim.Navštivte esoterikweb.com,je v češtině,a tam mate plno přikladů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.