Nejste přihlášen/a.
Je škoda, že někteří herci jsou zřejmě prodejní, již jsem uváděla dotaz ohledně D.Kolářové a ještě celé roky nemůžu zapomenout na předvolební klip J.Mádla a K.Issové " Přemluv bábu...". Je mi vcelku lhostejné,jaké politické názory mají, ale za moji babičku se mě to dotklo. Jakoby starší generace / a to můžou být tehdejší šedesátníci/ byli senilní a světe div se, nesvéprávní s volebním právem. Nejvíc se mě dotklo oslovení BÁBA , potom v reklamě mu je babička, která jim dělá brambůrky, pro zisk dobrá. Mám babičku moc ráda a nikdy bych toto oslovení nepoužila, pro mě je příliš hanlivé. Máte někdo podobný názor? Dík
Dobrý den, díky za připomínku toho klipu. Nyní jsem si to znovu pustil na YouTube a opět to pobavilo. Mám rád nadsázku i černý humor, tak jsem už dnes veselejší a s dobrou náladou. Ještě jednou díky a neberte vše tak strašně vážně. Zdravím!
@malyparanoik - ale říct, že je někdo tááák blbej, že ho musí jeho mladí korigovat v tom co si má myslet a koho má volit, to se na mě nezlobte, to může jenom bezcharakterní póvl
V tom případě lze za "bezcharakterní póvl" označit všechny, kteří se jakkoli podílejí například na předvolebních klipech - ty jsou postavené na úplně stejném principu - "občánku, my víme nejlíp, koho máš volit" - a na věku nezáleží.
@jedubabicka No jistě, pokud mi kdokoliv podsouvá svůj názor, nebo mi rovnou říká co mám dělat a co si myslet, tak je to nepřijatelné. Stejně tak s těmi předvolebními klipy. Je rozdíl, jestli říkají "volte nás... číslo..."nebo "jsme takoví a makoví, chceme to a to, jestli souhlasíte , volte...".
Tahle čuňárna - vyloženě postavená na negativním přístupu a dokonce vyzývající k nátlaku na seniory - to je ... no to slušně neumím pojmenovat...
Klip jsem před volbami nezaznamenala a pustila jsem si jej tedy až včera. Původně jsem se ale domnívala, /co nabídlo youtube/ že to je jenom nějaké informační video, ve kterém vysvětlují, proč bylo natočeno a proč použili takové výrazy a to pravé originální bylo smazáno. Což jsem i chtěla na stránkách Poraďte napsat, že žádné takové vtipné video již youtube nenabízí. Ale odkaz od ,,malyparanoik,, mě potvrdil, že se jedná o právě toto video.
Musím říci, že to je demagogie.
Neuvěřitelná hloupost, manipulující, rozdělující.
Hodně věcí tam je na hraně. Rozdělení pravice a levice, kdy levá ruka je ta špatná, nečistá, sloužící k očistě. Také se mě nelíbí titulování ,,bába,, je podle mne hanlivé, také použití nátlaku vydírání o návštěvě vnoučat jednou za rok a zdarma, plus odměna, kde nalézt animální, anální video za odměnu.
Tady to je trošku na hraně, srandu, vtipnost, lehkost zde postrádám, možná proto, že to zahráli tak dobře, nebo se s tímto jednáním zcela ztotožnili? A černý humor? I černý humor musí mít pointu, šokový konec, tady mě prostě chybí.
Chaos, bordel, konec rodiny základu státu táta, máma a děti, degradace normálnosti, křesťanství, ale nástup zneužívání, sexuálních úchylek, zločinů, podpora homosexuálů, lesbiček, prznění malých dětí, odebírání dětí z fungujících rodin, kde prosazují normální rodinu!
Viz třeba nové zákony v Canadě, horší než norský Barnevernet.V Kanadě se mohou odebírat děti z původní rodiny, pokud rodiče nesouhlasí s genderovou ideologií.
Samozřejmě že herci a hérečky jsou ku*vy prodejné a kdyby jim někdo zaplatil, s úsměvem by Vám doporučovali léčebnou kůru z klidně z ho*en.
Proto moc nechápu, proč je lidi berou s tak velkou vážností. Mnohem víc si vážím někoho, kdo svoji osobnost neskrývá, nepřetvařuje se a nedělá ze sebe co není - (nehraje). Zkrátka nevím proč bych měl obdivovat přetvářku.
A pan Mádl s tou turkyní jen dokázali, že i když se sami staví jací jsou velcí "demokraté", tak jejich úcta k názoru druhého se rovná jisté hnědé materii. Označit někoho za "bábu" by nebylo samo tak špatné, ale říct, že je někdo tááák blbej, že ho musí jeho mladí korigovat v tom co si má myslet a koho má volit, to se na mě nezlobte, to může jenom bezcharakterní póvl.
Tak tenhle klip jsem viděl dneska poprvé. Asi proto, že podobné předvolební pitomosti nesleduju. A je to teda síla. Ponechám stranou slovo "bába" a "dědek", to není až tak podstatné. Jsem volič pravého středu, takže by se mi ten klip měl líbit. Nelíbí (i když s některými argumenty souhlasím). Žasnu, k čemu jsou někteří herci ochotni se propůjčit. Jistě, je to jejich obživa, dostanou za to zaplaceno, ale kde je jejich hrdost?
Ale na druhou stranu, kdyby to nebylo tak tragické, člověk by se občas i zasmál.
Oslovení bábo a dědku ve zmíněném klipu bylo podle mě nevhodné, za hranicí slušnosti. Sama samozřejmě slova bába, bábina a dědek, dědouš používám, ale pouze když se vyjadřuji sama o sobě a svých vrstevnících nebo v rozhovoru s někým ze své generace. Ten předvolební klip patřil k agresivnějším volebním výzvám. Netuším, kolik lidí oslovil a jak moc předvolební úvahy ovlivnil.
O hercích si myslím své, rozhodně je nepovažuji za nějaké svědomí národa. Maminčina sestřenice byla známou herečkou. Občas se rozpovídala o kolegiálních vztazích, o cestách k zisku role, o soukromí jiných umělců. Měli jsme ji rádi, ale bylo jasné, že ona žije úplně jiný život, že je velice nepraktická a poměrně dost ovlivnitelná aktuálním stavem. Byla role - bylo vše růžové, nebyla role - bylo vše černé. Proto nemohu a nechci věřit všemu, co kde který herec ze své vůle nebo v placené roli právě plácne.
Dobrý den, zdá se, že tento stařičký předvolební klip vyvolává stále emoce, což je snad dobře (určitě to byl záměr autorů). Ovšem, kritikům tohoto klipu nedoporučuji vůbec sledování filmu Prezident Blaník. Pokud někdo nezvládne tento klip, tak Prezident Blaník ho zcela "zlikviduje" . Zdravím!
@ben
- to je přece fakt ale nesrovnatelné - Blaník naprosto výstižně vystihuje naši polistopadovou politickou scénu a z nikoho nedělá blbce, leda tak z politiků - a ti si to zaslouží. Navíc jsou tyto spoty - i film - vtipné ! - "Přemluv bábu ..." je jenom hloupé a urážlivé.
@ben - Vtipné na celé diskuzi je, že původní dotaz zněl:
"Nejvíc se mě dotklo oslovení BÁBA , potom v reklamě mu je babička, která jim dělá brambůrky, pro zisk dobrá. Mám babičku moc ráda a nikdy bych toto oslovení nepoužila, pro mě je příliš hanlivé. Máte někdo podobný názor?"
jedubabicka - kdyby tazatelka chtěla řešit pouze výraz bába (jeho použití či hanlivost), tak dotaz nespojí s tím klipem. Takto byl záměr jasný a ani výraz babička by na tom nic nezměnil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.