Nejste přihlášen/a.
Možná někomu pro inspiraci, jak se loučíte v závěru emailové zprávy?
Komunikujete přes email spíše formálněji jako v dopisech, nebo email vnímate spíše jako méně formální kanál komunikace?
Dobrý den, mám rád, když psaný text začíná pozdravem a pozdravem i končí - stejně to dělám i u psaní mailů. Já beru e-mail stejně jako dopis. Zdravím!
Zakončuji všelijak, různě, podle s kým si zrovna píšu a jaký máme k sobě vztah, pozdrav na konci samozřejmě.
Třeba Váš dotaz tady je chybný. Napsala bych:
Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit? ...a teď ten Váš text.
Konec Vám taky chybí. Děkuji za rady, Ondra.
Je to stejné, jako když píšete dopis na papír. Tady lidi neznáte, stačí opravdu to "dobrý den". A protože se Vaším problémem lidé zabývali, na závěr se sluší i poděkovat.
V dopisech neděkujete, ale napíšete: Zdraví Tě..., nebo S pozdravem...
Pokud si vzpomínám, tohle jsme se učili /samozřejmě na papír, ne na PC/ někdy na 1. stupni. Jaga.
Za 2 roky snad už tazatel ví, jak se loučit v emailu. Někteří nezdraví ani sousedy a nějak se tím netrápí. Včera mě dodávkou soused málem přejel.
Musela jsem z chodníku rychle odejít. Kdyby na mém místě byla nějaká starší paní, je po ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.