Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravda o bohu

Od: gabrel odpovědí: 20 změna:
Toto je jen muj nazor doufam ze tu neni drsna cenzura, Tak jako nekdo hromadi penize proc by nemohl nekdo (náš bůh) hromadit vesmiry, co kdyz kazdy sen co se nam v noci zda je nova realita ktera je plnohodnotnym vesmirem v pararelni realite, penize ve skutecnosti nemaji zadnou realnou hodnotu a jsou vytvoreny aby nas zaslepovali od skutecne reality kterou je to ze nas buh hromadi vsemozne statky jako vesmiry, ruzne reality atp. Ktere zvysuji jeho moc, treba mu nepatri vsechno ale bojuje v realnem vesmiru s nekolika neprateli (vladci zeme) ktere delaji totez a hromadenim proti sobe bojuji o moc a to kdo je silnejsi, mi jsme jen zdroj moci a sili ktery buh pouziva k vytvareni novych vesmiru a hromadeni realit, aby se stal jednou vladcem vseho co existuje. Je to pouze teorie tak doufam ze tu neni cenzura ktera smaze pravdu a nazor.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

5x

"gabrel", téma zní "pravda o Bohu" a pak píšeš svůj názor a pohled na věc a čekáš, že ostatní napíši totéž. Jak chceš z odpovědí poznat pravdu? Myslím, že ti o "Pravdu" nejde. Pokud přece jen, tak si přečti Bibli = Písmo svaté a tam se dozvíš pravdu o Bohu. Ježíš říká: "Poznejte pravdu a pravda vás učiní svobodnými". Takže návod a radu, kde hledat pravdu o Bohu jsem ti dala, nyní jde o to, zda ti jde skutečně o pravdu, nebo zda jen chceš s ostatními filosofofat o ničem...pt

len*
hodnocení

1x

Pravdou je, že peníze skutečně nemají žádnou reálnou hodnotu. Tedy až na to, že by z mincí šly udělat třeba podložky pod hřebíky a z bankovek papír na podpal ( viz také film "Peníze jako dluh" a řada dalších dokumentů... To jak USA vodí za nos ostatní země, ale i svoje vlastní lidi, jednou prostě praskne... ).

Co se týče toho zbytku, tak to jsou takové horečnaté fantazie, kterých si mozek každého člověka vymyslí stovky... Bůh není závislý na tom, co si o něm myslíme, a nemá potřebu si hromadit nějaké statky, když mu všechno patří, nebo si zvyšovat moc, když má absolutní moc... Na leccos o Bohu se dá přijít prostou úvahou a zbytek je v Bibli, jak už tady zaznělo. Pak už je to jen na Vaší ochotě být upřímný a otevřený k poznání.

lidus*
hodnocení

0x

Pravdu? Čí pravdu tu vaši? Kdo je to Bůh? Pro vás někdo jiný a pro mě také. Bůh jak ho uznavají věřící, není můj Bůh. Pro mě je Bůh chcete-li ho takto nazývat, mimozemská civilizace a nebo jen civilizace žijící v jiném rozměru jako my. Podle mého nehromadí vesmíry, hromadí energii, jedna strana pozitivní a ta druhá negativní. Která strana zvítězí? Netuším, ale podle toho se náš svět bude vyvíjet dál. Mimochodem už strašně dlouho krásně spím a nic se mi nezdá.

Sny se zdají každému kdo spí, jde jen o okamžik kdy se probudí. Probuzení ve správný okamžik způsobí, že si sen nepamatujeme a tímpádem si myslíme, že se nám nic nezdálo.

lidus*

Můžete toto tvrzení nějak doložit?

mot
hodnocení

0x
klidne to muze byt pravda, stejne jako to co se pise v bibli. nebo je to oboje vymysl a kravina. jenom nevim, kdo to rozhodne

pohanka*
hodnocení

0x

...smaže pravdu a názor .

Váš názor to je jisto jistě.

O pravdě bych pochybovala. Z vašeho hlediska to je pravda a stojíte si za tím. Ale pro ateisty to žádná pravda není. V nadpřirozené bytosti nevěří.

V poslední době vidíte, že války, útoky, zášť, nenávist, výhrůžky se vedou hlavně kvůli náboženství. Od koho? Od toho, který věří ve svého boha. Ateista nikomu nevyhrožuje, že nevěří a nepřevrací nikoho na svoji nevíru. Ani s nikým neválčí, neokupuje, neprosazuje svůj názor, neničí hodnoty, sochy, obrazy, památky kvůli víře. Ateista nenapadá a nezabíjí jakéhokoliv věřícího na potkání, aby přesvědčil o své pravdě.

Každý je zvědavý, co je vesmíru, kde končí, proč tu je. Ateista si nemyslí, že je za tím nějaký bůh, který se tím vším jenom baví, nebo shromažďuje planety a nové vesmíry.

hodnocení

0x

Drsná cenzura zde není, ale jaksi jsem nepochopila o co Vám jde. Tak nějak mi Vaše otázka připomíná sci-fi. A v tom případě je možná každá představa a úvaha. Ale vesmír je pro mne něco nádherného, nekonečného, neprozkoumaného. Já třeba v Boha nevěřím, ale věřím, že se toho hodně dozvím až umřu.

Kdybych alespoň dokázala odhadnout o co Vám jde. Už jsem si Vaši otázku přečetla několikrát a pořád mi to vychází na nějaké to sci-fi. Pokud máte talent ke psaní, můžete napsat sci-fi román. Něco jako "Hra o trůny", nebo ty starší, jako je "Vesmírná odysea" a tak dál. Je jich hodně a tohle mi připadá jako nové pojetí. Zkuste to. Nápad to je dobrý. To tady asi ještě nebylo. Ale možná, že ano, nejsem v této literatuře zase až tak "kovaná". Ale za pokus to stojí.

hodnocení

0x

Ani drsná cenzura, ani psychiatrická léčebna.

iz*
hodnocení

0x

Udělat z Boha hamižníka, nenažrance, válečníka, manipulátora, mocichtivého egomaniaka ... a tomu chcete říkat "pravda"?

culdabulda1*

- no - pokud Bůh stvořil člověka k obrazu svému ...?

man*
Culda si nedá pokoj, boze odpusť ... *smich*
iz*

@CuldaBulda: Bůh dal člověku svobodnou vůli. To, co přičítáte Bohu, bych já přičetla člověku. Ale každý má samozřejmě právo na svůj názor...

Tak on ten starozákonní Jahve k tomu nemá daleko. A přesto (nebo právě proto) je mi sympatičtější, než to sterilní všeodpouštějící křesťanské trojjediné nepochopitelné cosi.

culdabulda1*

@ivzez

- člověk žádnou svobodnou vůli nemá ! - jako každý živočich je podřízen zákonům přírody, které ho nutí žít, rozmnožovat se, bránit a dobývat životní prostor na úkor životů jiných - zvířat, svých bližních a přírody samé.

@man

- Bůh mi nemá co odpouštět - takovou si mne stvořil *bum**smich*

72mona3*

@culdabulda - "Bůh mi odpustí, je to ostatně jeho řemeslo." (Heinrich Heine) ;)

culdabulda1*
27.03.18 22:34

@mona - *palec*

72mona3*
27.03.18 22:40

*frajer*

72mona3*
hodnocení

0x

Mne se líbí představa Matrixu. S vaší vizí to má společné to, že peníze (a samozřejmě vše ostatni) neexistují. Někdo (řekněme Bůh) vytvořil svět, ve kterém žijeme tak, abychom vůbec byli schopni v něm žít (mentálně). Už tak se cítíme malí, ale kdyby nám byla předložena Pravda, neustáli bychom to. Proto žijeme na Zemi - v malé "ohrádce" - a jen tušíme, že někde je něco víc. M.

doplněno 28.03.18 21:30:

@lidus - ale pořád je to méně fantastické než tazatelova představa :-D

lidus*

Mono hodně lidí sdílí váš názor, ale potichu, nerada bych skončila v blázinci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ateista

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]