Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhledávač DuckDuck Go

Od: arty* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, před rokem jsem si nainstaloval prohlížeč Mozzila Firefox a "přifařil" se mi k tomu prohlížeč DuckDuck Go. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti nebo reference, v čem je lepší oproti Mozzile či Googlu? Já jen vím, že nesleduje tolik co Google ale nikdy jsem ho neužil ještě snad.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

2x

Pletete dohromady pojmy "prohlížeč" a "vyhledávač" - ale každé je něco jiného. Prohlížeč (webový) je program, který může mít různé vyhledávače buď v nějaké samostatné liště nebo třeba nastavené jako domovskou stránku. V mnoha prohlížečích se dá vyhledávač pouhými dvěma kliknutími nebo použitím zkratky v adresním řádku změnit na jiný - obvykle bývá k mání Google, DuckDuckGo, Bing, Yahoo a občas i další (nebo je lze přidat). DDG by měl být přívětivější z pohledu soukromí a uživatelských dat, ale samozřejmě toho nevyhledá tolik, co tvrdě kapitalistický Google, který díky Androidu všude byl a všechno viděl. Pokud se ale nechcete dočkat situace, že vám Google bude nabízet ve vyhledávání místa, kde jste se pohyboval s mobilem v kapse nebo naopak na mobilu vás bude navigovat podle toho, co jste vyhledával na webu doma, tak se DDG občas hodí. Ale když budete hledat informace, které se i na internetu hledají hůře, tak s DDG moc nepochodíte. Sám ho používám jen výjimečně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]