Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat.
Kouřím denně málo, třeba jen max. 5 cigaret. Spíš ráno cestou na vlak, kdy si tím krátím čas na ulici čekáním na spoj. Jinak běžně nic více. Pouze pokud jsem ve stresu a je třeba venku krásně ( v parku) či jsem ve společnosti kuřáků, tak si dám i více za den. Jen vyjímečně je to však krabička za den. ( běžně třeba 10 denně)
Pak třeba den či dva, kdy nekouřím vůbec a nijak mi to nechybí, žádné absťáky nemám. Myslím tím třes rukou, nervozita, neklid.Vydržím i třeba 3 dny bez cíga a pak si zase dám.
Cigarety mě pomáhají si zkrátit čas, moc mi pomáhají při stresu, uklidňují mě, ale současně mě to i trošku vadí.
Myslíte, že jsem na cigaretách nějak závislý?
Já si myslím, že pouze jen trochu psychicky a vůbec se mi nechce přestat kouřit, jelikož mě to ani neobtěžuje. Na druhou stranu bych s tím rád úplně seknul, jelikož mám astma a na zdraví to vadí, ale při málé spotřebě snad ani ne.
Je na tom někdo podobně? Jak s tím úplně skoncovat či je lepší raději kouři dál, když mi to tak nevadí?
Jak je to u vás kuřáci, když jste začínali kouřit? Jak se zvyšoval počet cigaret?
Jen tak mimo soutěž-u alkoholu existuje minimální množství do kterého je prospěšný. U cigaret toto NEEXISTUJE,i jedna může být smrtelná!
Jinak kouřil jsem od 13 do 36?Už 20 roků nekouřím ale stejně to na sobě už poznávám,těch 40 a někdy (/za směnu 24hodin i 100 cigaret).Až do doby než jsem narukoval ,tak jsem si myslel (to jsem kouřil asi tak jako Vy) že kdykoliv přestanu,pak v přijímači ,když jsem chtěl ejhle,ono to nešlo tak jednoduše,tak topokračovalo až k onomu množství a rozhodnutí skoncovat s tím.jediná škoda že jsem si relativně ušetřené peníze za cíga nedával do kasičky.
Já přestala kouřit po 40letech. Koupila jsem si elektronickou cigaretu a postupně jsem omezovala počet cigaret a nahrazovala je elektronickou cigaretou. Už 7 let nekouřím ani tu elektronickou a je mi fajn.
Volám S v o b o d ááááááááááááá!
Když se chce, tak to jde! A pokud máte astma, tak musíte přestat!
kouření je - jako každá droga - "slast a pošušňáníčko" ! - ale je - jako každá droga zdraví škodlivá a leze do peněz - takže je nejlepší se mu včas vyhnout !
Ale to člověk pochopí - ostatně jako všechno - až je pozdě a odvykání už naopak žádné "pošušňáníčko" není, ale když se vám to podaří, pak teprve poznáte, že je kouření fakt škodlivé.
Já jsem odvykala dvakrát - poprvé na 20, podruhé na 40 cigaretách denně - a to jsem taky začala kouřit jen ze zvědavosti 1-5 denně. Ale - zase na druhou stranu, kdybych věděla, že mi zbývá jen měsíc života - asi bych si po celý ten zbytek užívala všech škodlivých, nezdravých věcí, které člověk tzv. "nesmí" . Pokud bych tedy nebyla v limbu a na hadičkách. Takže asi tak.
Vykašli se na to, pokud kouříš jen občas máš ještě šanci s tím seknout než to bude horší. Já kdybych to teď mohl vrátit tak bych s tím kouřením dřív ani nezačínal. Byl jsem cca na krabce denně, strašně to lezlo hlavně do peněz. Jestli ti můžu doporučit podle mě lepší variantu zkus elektronickou. Já jsem kouřil ještě půl roku zpátky e-cígo od vapour 2 a až díky tomuhle jsem přestal a to po hodně letech. Ono když mi to ukázalo že jí vlastně ni nepotřebuju tak už to šlo samo. Nechce si to říkat že ti to vlastně nějak nevadí nebo tě to neomezuje ono to totiž začne ale až po letech.
Mám to stejně jako ty kouřila jsem a často jen z nudy nebo z mladistvé blbosti
...každopádně cca kolem 25let jsem přestala a potom začla,ale už jinak,trochu s noblesou a rozumem
Nekouřím z nudy,nechci smrdět a nechci obtěžovat druhé,nechtěla jsem se mačkat s dalšíma dvaceti kuřáky v malé kuřárně v práci.Nesnáším takové co kouří za chůze nebo pokaždé když mají chvilku na balkonech,při čekání na bus nebo před obchody atd.
Prostě cigareta je pro mě chvilka klidu.Takže vždy musím mít klid,dobré kafe a k tomu cigarety.Kouřím jen bílé Marlbora,jiné si nevezmu,nechutnají mi.Vždycky si najdu trochu času, klidné místo a dám si ráda to kafčo s cigaretou.S tchýní na terase klidně i více,ale to není denně.Proto toho nehodlám nechat,neobtěuje mě to a patří to k mé chvilce klidu(1-2x denně),kterou si nechci nechat odepřít.
Diky, ze jste mne pripomeli... Jdu si vychutnat doutnicka a kaslu na PC. Jinak bych si tady nicil oci cucenim do monitoru ...
Nebo krční páteř si ničit čučením do monitoru. Ale aspoň je to levnější než cigára nebo doutník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.