Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vliv počasí na člověka?

Od: maky® odpovědí: 16 změna:

Hezké nedělní zasněžené ráno všem. *slunce* Nikdy jsem nepozorovala nějaké působení změn počasí na moji osobu. Jen jsem o tom slýchávala a bylo mi to divnél. Nyní prvně musím lidem dát za pravdu. Tyto dny, jak se vrátila zima a chumelilo, šly všechny aktivity a plány stranou*plac*, nemohla jsem si pomoci a oddávala jsem se lenošení, polehávání a podřimování.:( Tak jsem tedy vyhověla žádostem celé své bytosti komplexně, v mysli občas zahlodají výčitky. *ee* Asi ve svém věku /68/ přestanu plánovat a budu říkat..."až podle počasí" :-D Docela by mna zajímalo, jak to máte Vy?*znalost*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

"maky", mám to stejně. V životě jsem se nadělala až až, takže si nedělám žádné násilí. Je zima, mrzne, sice se den natahuje, ale také si jdu já i manžel po obědě natáhnout kostru...

jofa*
hodnocení

2x

Jsem z toho počasí takříkajíc "na nervy". Včerejšek a dnešní den, do této chvíle, považuji za nejhorší den této zimy. Mrzne, teď je -7°C a ledový severák, že bych psa ven nevyhnal. Tady v naší zemi trvá zima a chladné počasí hodně dlouho a to na "stará" kolena je pro mne stresující. Ačkoliv v rodinném domě se zahradou, mohu jen 18.března koukat z okna. Dlouho si říkám, proč ten praotec Čech to zapíchnul tady? To byl tou medovinou na mol? To nemohl alespoň na jih Francie?

hodnocení

Nejdříve stále teplo, tak jsem si to chválila, že mohu všude na kole, ale přechválila jsem to. V tech šílených holomrazech jsem to vzdala, protože mi mrznul nos :-D a nyní ta bílá nadílka...i jsem se bála na zahradu ke krmítku, že uklouznu. Možná, ze dne na den, někdy v dubnu třeba, bude naráz léto. *slunce*

hodnocení

2x

A to si představte včera, v té zimě -3 st., byla hrozná fronta na výstavu orchideí v Praze. Půl hodiny jsem stála frontu venku a jen půl hodiny byla uvnitř. A venku byla opět fronta. Stáli tam lidé různého věku.

hodnocení

nikc, to musíte být hodně otužilá a hodně milovat orchideje...a ti všichni ve frontě také. Jistě to byla krása, alespon uvnitř jste si to užila. ;)

Mě hřeje představa, že za pár dní bude sluníčko a jaro*slunce* . Když už jsem na ten vršek vyšla, tak jsem tam počkala. Mrzla jsem tam jako ostatní. Stálo to asi za to.

Maky - Taky jsem tam nastydla na močák. Teď se zas budu kurýrovat. Nevím, jestli to za to stálo.

hodnocení

Nechtela jsem vám nic přivolávat, jen jsem si sama sebe představila, co by se druhý den po takovém prostydnutí vyklubalo, u me určite pořádná rýma.*plac*

I foťák mi namrzl. Kytky pak byly rozmazané.

72mona3*
hodnocení

2x

Mě tohle postihuje spíše při dlouhých nevlídných deštivých dnech. Včera jsem na sebe hodila funkční oblečení a vyrazila na pořádnou procházku. Bylo to těsně po tom, co se venku přehnala menší "bílá tma" a venku ani živáčka. Přesně tak to miluju. Teplota kolem -3,5°C, ledový vítr, a po lese, kde bylo příjemněji, se proháněly srnky a mufloni. Tohle neuvidíte, když je krásně (teplo-krásně bylo i včera ;)). To se všude prohání lidi a těch si za cely týden užiju dost. Jen mě mrzí, že mi před barákem krokusy zapadly sněhem.

doplněno 18.03.18 10:10:

No, však u nás je to taky jak na Václaváku, když je pěkně. Je to kousek za městem, takže lidé zaparkují poblíž a jdou. Když bylo před pár dny krásně teplo, ta procesí nešlo nikudy objet. A když se tomu chci vyhnout, jdu hlouběji do lesa. Jenže tam to zase má pod palcem černá zvěř. To se pak moc nekocháte, když jdete mezi houštím, zem před vámi je zrytá a stopy prasat jsou jak od krávy *smich* Tomu říkám adrenalin ;)

hodnocení

Pravda, v lese tolik nefouká, umím si tu krásu představit, též miluji les a zvířata, bohužel v okolí nic podobného nemáme.Tedy, přesněji, uprostřed mesta máme vršek s medvědáriem, ale většinou o víkendu je to tam jak na Václaváku. To potom ošetřovatelka vyláká medvedy z pelechů na něco dobrého. Byli tři, ale jeden zemřel, jsou to ti večerníčkoví.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Já jsem celkem na počasí citlivá, trpím na migrénu a tu mi způsobuje kde co. Ale je zajímavé, že když je pošmourno, tak to nemusí pro mě znamenat, že je ošklivo. Při pošmourném, mlhavém počasí mívám takovou nostalgickou náladu, a pokud přímo neprší, tak je to počasí příjemné i na vycházku. Ovšem to, co je dneska venku, není nic příjemného - ochlazení asi o 15 stupňů a více, silný vítr, že by psa nevyhnal.

72mona3*

Psa nevyhnal? Já tam šla dobrovolně ;)

Vliv počasí na člověka?
eulalie*

72mona3: Jenže u nás na Moravě žádný sníh není, jen šíleně silný vítr, který mi málem psa na vodítku odvál pryč. Jen uši a ocas mu vlály. :) A protože je pes již zchoulostivělým gaučákem, tak pospíchal co nejdříve z procházky domů. Já vítr nemám ráda. Ani v létě, ani v zimě. Nikdy.

72mona3*

Však u nás to fučelo ještě víc jak včera, právě proto je lepší chodit v lese, tam se to žene nad korunami stromů. Pejska jsem venčila předtím a během deseti minut jsem byla prokřehlá. Pes "podgaučák" byl v pohodě, ten zimu miluje. Jak je nad nulou, už se přehřívá :-D

junkers*
hodnocení

0x

Tak vliv počasí na člověka je až kruciální. *znalost*

Většinou se to projevuje různými bolestmi hlavy a kloubů. V lehčích případech jen únavou a ospalostí.

Já si nedávno pořídil za dva litry bezva meteostanici, právě proto, abych mohl kruciální vliv počasí na mě sledovat a exaktně vyhodnotit. Zatím jsem zjistil, že když se tak jako vochladí, tak jde teplota dólu a když se tak jako voteplí, tak teplota de tak nějak nahóru .. *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]