Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešíte stav hladu po jídle

Od: junkers* odpovědí: 82 změna:

Modelová situace: chcete 5 kg zhubnout, dáte si poloviční porci, pak couráte po bytě a říkáte si: "kur . wa, já bych žral, já bych si něco dal .." Nemáte chuť sportovat, něco tvořit, myslíte jen na to jídlo. Ideální by bylo navodit si pocit nechutenství, až odporu k jídlu. Jenže jak na to, když si zároveň chcete trošku užít sobotu a neděli?

82 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

A ještě něco je důležité. Jíst tak, že se na jídlo zaměříte = soustředit se. To znamená nečíst, nesledoval televizi apod. Jíst pomalu a dlouho žvýkat. A někde se doporučuje před jídlem vypít sklenici vody, ale jestli to funguje *nevi*

doplněno 17.03.18 21:51:

Chlape, žádné tabletky nefungujou! Vše je ve vaší hlavě.

Máte roztažený žaludek, proto chcete i po jídle baštit.

doplněno 17.03.18 21:54:

A hlavně, chce to víc zaměstnat mysl a vymanit se ze stereotypů (televize=jidlo, počítač=jidlo...) Člověk nejvíc jí, jdyz se nudí.

pilivoj*
hodnocení

3x

Já to řeším asi tak, že počkám, nebo se docpu .Na začátku měsíce jsem si dal závazek shodit 10kg.Ještě mi teď zbývá shodit 14 kg. Taky doufám, že se tu vyskytne rada, kterou použiju.

junkers*
hodnocení

pilivoj: tak to je také dobrý "špek":

"dal jsem si závazek shodit 10 kg. Ještě mi zbývá 14 ..." *smich* No, ale ono to takhle nějak v praxi funguje ..*zmateny*

instalater*
hodnocení

2x

junkers - nejsi v tom sám. Jako bych ten dotaz psal já. Rozhodl jsem se něco zhubnout na začátku listopadu a zatím se daří . Přibral jsem jenom 3 kg. *smich* Jak si mám navodit pocit nechutenství , když jsem dneska zase udil klobásky. Pošlu ti zlomyslně fotku moji večeře ať z toho taky něco máš. *pivo*

Jak řešíte stav hladu po jídle
junkers*
hodnocení

instalatér: *palec2*

Dobrá motivační hláška: "hubnutí se zatím daří, přibral jsem jen 3 kila .." :)

Šmarjá, co mi to děláte? Já mám být do půlky dubna docentem (do 100 kg) ..

instalater*

ra 252- já se obhajuji tím , že na zimu se každý živočich obaluje tuky aby přežil a na jaře to půjde dolů samo. Teda aspoň doufám ... Tak vyžranej ( moje babička by řekla tak pěknej , udělanej ) jsem ještě nikdy nebyl. *smich*

mrkev*
hodnocení

2x

Po operaci jsem dostal v nemocnici jídelníček včetně syrové mrkve. Z toho usuzuji, že není zdraví škodlivá, když jí doporučují i v nemocnici.

Samozřejmě, ale nějak upravenou. Třeba nastrouhanou jako salát a ten byl ochucený. Určitě Vám nestrčili do ruky celou syrovou mrkev, abyste ji v posteli kousal. Já mám pocit, že lidé neumí číst. A nakonec co mi je do toho. Klidně si jezte co chcete a jak chcete. Moje zdraví to není.

mrkev*

Čtěte - po operaci jsem dostal jídelníček ( papír domů), v posteli v nemocnici jsem dostával jídlo:),

V jídelníčku byla doporučená syrová mrkev, bez jakékoliv úpravy.

Tak ji jezte.

junkers*
hodnocení

Mé zkušenosti se syrovou mrkví nejsou zcela dobré. Jednak mě (rozkousaná :-D) dusí v krku, a strávit jí taky není zcela jednoduché. Dušená (vařená) mrkev, nebo najemno strouhlá s jablkem a kapkou oleje už je o něčem jiném.;)

Junkers a přesně tohle jsem měla na mysli, když jsem napsala, že schroustaná syrová mrkev je zdraví škodlivá. A dodala jsem přece, jak by to bylo lepší. V té chvíli mne ani ve snu nenapadlo, co z toho vznikne. Dobře, mohla jsem napsat místo slova "je", "může". Ale mám podezření, že by to nepomohlo a stejně by došlo k tomu, že bych se musela jednomu člověku kolem dokola ospravedlňovat. *alene* :-D

72mona3*

Ale samozřejmě Suzy. Mrkev je škodlivá.

Stejně jako třeba cvičení. Nebo pohyb venku vůbec. Nebo jablko. Nebo kedlubna. Nebo brambory. Rýže. Celer. Plavání. Sauna. Chov zvířat. Sýry. Nošení ortopedických pantoflí. Samozřejmě bílá mouka. Sója. Mléko. Káva. Alkohol. Citrony. Ano, i česnek. A pozor hlavně na vodu! Bylinné čaje. Med. Světlo. Ořechy.

Můžeme vyjmenovat vlastně vše. Protože vše je pro někoho škodlivé. *cteni*

culdabulda1*

život je vůbec celej škodlivej ...

floro*
hodnocení

2x

Než krátit porce, zaměřit se na to co jíte a jak je to po nutriční stránce kvalitní. Až zhubnete těch 5 kg, tak co , zase se vrátíte zpátky k normálním porcím? To je nesmysl. Jen si zaděláváte na jo-jo efekt s tím, že pak budete mít ještě větší váhu.

junkers*
hodnocení

floro: no já měl před loňskejma vánocema 89 kg, a pak jsem se prožral až na nynějších 94. Nepříznivý vývoj jsem se snažil zvrátit dvěma celodenníma hladovkama, ale po každé jako kdybych kilo přibral.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, počkat alespoň 20 až 30 minut - informace ze žaludku, že je plný, přichází do mozku se zpožděním, tak vydržet (funguje to). Zdravím!

doplněno 17.03.18 18:43:

junkers - tak si vařte menší porce (menší množství), vše dojídejte a nic Vás nebude lákat. Jinak po jídle to není hlad, ale chuť na něco (a to je třeba potlačit silnou vůlí).

doplněno 19.03.18 21:40:

Možná i mrkev (při troše fantazie) může mít povzbuzující účinky .

bleskove.cz/...

junkers*
hodnocení

Ano, skutečně to funguje. Informace přijde, ale nelze říct, že by mě hrnec s chladnoucí omáčkou pak nechával v klidu ..

peda
hodnocení

0x

Žena mě vždy říká nech to sednout! Pomáhá to. Dám si panáka slivky a zaspím to.

hodnocení

0x

No tak si dejte třeba jablko, nebo kedlub, ten je lepší, protože ten není sladký a déle se chroupe a víc člověka "zaplácne". *smich* Já to mám zase jinak. Vůbec nemám hlad, stačí mi malé porce, ale honí mne "mlsná" a nevím co bych si vymyslela. Tak si zajdu na YouTube a tam začnu sledovat všelijaká videa s vařením a pečením a u toho si říkám, tak tohle si udělám a tohle a tamto a nakonec neudělám nic, protože najednou je večer a už se mi do ničeho nechce. Už aby bylo jaro a člověk, mohl ven na zahradu.

junkers*
hodnocení

Kedlubny teď měli pěkný, čerstvý, házel jsem to do sebe, ale právě po nich jsem kilo přibral ..

Videa vydržím sledovat tak 15 - 20 minut, pak vstanu a začnu slídit ..

Jéžišmarjá, po kedlubnách jste přibral *alene*. Tak to už ničemu nerozumím. A nemáte je ještě v sobě? :-D To přece není normální. A nebylo k těm kedlubnám ještě něco navíc? A co teda okurka hadovka, te je plná vody.

A člověk může ven, na zahradu. Koukám, že píši jako negramot.

junkers*
hodnocení

suzymon: vokurky hadovky si strouhám do jogurtu. To mi poradil kolega. Akorát já k tomu sním ještě 3 krajíce chleba, no. *nevi*

iz*

Ty tři krajíce sníte i k těm kedlubnám? Nenapadá mne, jak byste po nich mohl přibrat. Snad jen ze slazeného "kedlubnového zelí"...

Bílého jogurtu a okurky snězte více a krajíček (slabý) jenom jeden.

Nojóó, tak tady je skrytý háček. To jsou ty krajíce chleba. A asi i něčím namazané ;), divila bych se, kdyby chlap loutal suchý chleba.

Já Vám poradím jak to udělat. Omytou mrkev 2ks, oloupaný dedluben velký, nebo 2 malé, okurku hadovku půlku, když je dlouhá, červenou řepu, teď všude koupíte už předvařenou, 2 kousky, většinou bývají malé, 2 vajíčka uvařená na tvrdo. Tak. Všechnu zeleninu ručně nastrouháte na struhadle na těch větších "slzičkách". Strouháte každou zeleninu zvláště na talířky. Pak si vezmete velký, mělký talíř. Ten největší, co doma máte. Tu zeleninu si srovnáte do úhledných hromádek, jeden kopeček vedle druhého. Doprostřed dáte na dílky nakrájená vajíčka. Pak si připravíte zálivku. Do hrníčku dáte lžičku francouzské hořčice, ale opravdu té francouzské, ne tu naši obyčejnou. Přidáte špetku soli a trochu cukru, zamícháte vidličkou, přilete tak 2 lžíce jablečného octa a zamícháte, pak přidáte asi 3 až 4 lžíce olivového oleje a znova mícháte, až vznikne taková vláčná emulze. Ochutnáte a popřípadě přisolíte, nebo přisladíte. Můžete přimíchat mletý pepř. Také můžete trochu naředit přidáním trochy vody. To uvidíte a odhadnete sám. Touto zálivkou přelijete všechnu tu zeleninu, včetně vajec, co máte na tom velkém talíři. Příprava Vám bude trvat nějakou tu chvíli, při které budete zaneprázdněn a nebudete mít čas slídit v lednici. Pak si sednete a budete jíst pomalu a bez chleba. Maximálně si můžete dát 2 tenké krajíčky, ale napřed si ho ogrilujte na sucho v tom přístroji na topinky. Takto velkou porci budete jíst určitě víc jak půlhodinu. Neměla by chybět voda, která se popíjí při jídle. Ne před jídlem, a ne po jídle. Ale při jídle. Vím, že se u nás traduje při jídle nepít žádné tekutiny, ale je to hloupost a nevím jak to u nás vzniklo a kde se to vzalo. Ale jednou to nějaký "mudrc" někde napsal a od té doby se toho chytili další "mudrcové" až tomu spousta lidí uvěřila. Ale je to fakt hloupost. uvědomte si, že každá jídelní "tabule" byla odjakživa upravována se sklenicemi, jednak na vodu a pak na víno červené, nebo bílé. A to patří už od pradávna ke správnému stolování. Na stole prostě nesmí chybět sklenice na vodu, nebo víno. A tohl věděli už naši předkové a jejich předkové. Jenom ti naši novodobí rádoby všeznalci a nutriční poradci, kteří u nás vyrostli jako houby po dešti a ti se dali do hromadného boření starých a osvědčených tradic na základě nějakých pofidérních znalostí, které si cucají z prstů.

No a když si tohle budete dělat pokaždé, když se propadnete do nudy a začnete vymýšlet co kde sbaštit, tak než se k tomu jídlu opravdu dostanete, tak uběhne víc jak hodina času a zaměstnáte mozek, ruce, a nakonec si i zaplníte žaludek něčím, po čem nemůžete ztloustnout.

junkers*

suzymon: určitě vyzkouším. Řepu mám rád, i ty další ingredience.Bude to mít psychologický efekt "velkého talíře", i když si myslím, že přece jen by byla lepší "hluboká miska".

Junkers, na tuhle baštu ne. To byste to tak pěkně nenaaranžoval. ;) Nezapomeňte, že také jíme očima, pak se připojí i čich a nakonec jazyk. Proto jsou také v některých obchodech uměle vytvářeny vůňě jídel, člověka to hned pošimrá v nose, to následně probudí chutě a už jsme lapeni v pasti a uháníme jako fretky a hledáme, odkud to přichází...*smich* Z toho důvodu se také radí, aby člověk chodil na nákup nasycený. Jinak podlehne úplně všemu co je k "sežrání" a nakoupí i to, co vlastně vůbec nechtěl.

hodnocení

0x

Modelovou situaci bych řešil tak, že bych jedl podle chuti, ale odpoledne bych zašel na bazén nebo vytáhl kolo.

junkers*
hodnocení

Jethro: Ve veřejném bazénu plovají breberky. *stop* Na kole jezdím, i teď přes zimu, když je tepleji, jenomže o to větší mám pak chuť žrát.

pb®
Jaké přesně breberky? Víte latinský název, ať se můžem zorientovat? Voda v bazénu je natolik chlorovaná, že případné plavající breberky jsou mrtvé a tudíž neškodné.

breberky myslíte ty ženské, co se tam cachtají?

hodnocení

0x

Zkuste si po jídle dát kousek sladkého - čtvereček čokolády, bonbón, lžičku medu a podobně.

Ne, nezbláznila jsem se - menší porce (tedy vlastně "nedostatek") jídla může i u zdravého člověka způsobit mírnou hypoglykémii a "rychlé cukry" by mohly zabrat. Jen dodávám, že na pouhou rozpapanost to nezabírá *smich*

junkers*
hodnocení

No na sladký jsem měl chuť jako prase, ale tu jsem právě zvládl silnou vůlí, jak doporučoval ben. Možná jsem si měl kousek čokoládky ..

Jenže já jí pak zbaštím celou, to je nějakejch ...

1000 kCal.

junkers*
hodnocení

Tak jo. A nějaké zkušenosti s tabletkami pro nechutenství nemáte?

doplněno 17.03.18 22:36:

instalatér: no, já se s tím taky moc "nese..u". A zrovna nedávno jsem zjistil, že kilo něčeho chutného není až tak nějak moc .. Když člověk není línej se pořádně nažrat, tak na dva - tři zátahy to dá. *zmateny*

instalater*

Ty tabletky ,to snad ani není , ale tak jak píše 72mona 3 ,,jest pomale a hodně žvýkat" na tom asi něco bude a musím to vyzkoušet. Já všechno vždycky hned zhltnu. Jsem z chudé rodiny a tam se muselo jíst rychle , aby ti to nikdo nesebral. *smich*

O francouzích se říká, že mají dvouhodinové obědy. Do mne to padá jak němci do krytu. Není problém na večeři kilo klobásek , nebo 16 kynutých knedlíků s meruňkama. Se švestkama si jich dávám přes 40. V hospodě není problém si dát dvě komplet meníčka a potom utopence. Zatím to zkusím s tou vodou a zpomalit při jídle. Tobě držím palce a díky že jsi sem dal ten dotaz. Jsem rád , že v tom nejsem sám. .

72mona3*

Si pište, že na tom něco bude! :-D Vím, o čem mluvím. Dá se říci, že jsem závislá na jídle (opět genetika) a dokud mi metabolismus fungoval jak měl, mohla jsem jíst porce jak pro dřevorubce. Už nemůžu, ale mozek to stále nepochopil... Jíst pomalu a vychutnávat si každé sousto, to je jediná rada, která dokáže mozek oblafnout a pocit nasycení (nikoliv přežrání) se dostaví i po menší porci.

Co bych teď dala za svíčkovou *zed*

jidlo
hodnocení

0x

Ještě dodám k předchozím radám. Před každým jídlem vypít sklenici vody. Zdá se to divné, ale ošálíte žaludek, tím sníte menší porci. Po jídle opět sklenici vody a to je přesně těch 20 minut než mozku dojde, že máte dost*smich*

liska5
hodnocení

0x

Konečně někdo napsal o vodě. Mezi jídly pít čistou vodu. Nebo chroupat mrkvičku, okurek či kedluben.

Slivovici určitě ne, ta je vysoce kalorická. Ze stejného důvodu nejíst sladkosti ani čokoládu, jak někdo navrhuje.

Chce to pryč z kuchyně a něčím se zaměstnat, Nejlépe sportem. Časem si zvyknete na menší porce a povzbudí Vás to, když půjdou první kila dolů.

Chroupat syrovou mrkev určitě ne. Je to zdraví škodlivé. Mrkev musí být před požitím buďto tepelně upravená, nebo nastrouhaná a přelitá nějakou zálivkou, ve které je obsažen olej.

72mona3*

Syrová mrkev je zdraví škodlivá? A od kdy?

Odjakživa. Jenom jste se o to nezajímala. Píšu samozřejmě o mrkvi, požívané tím jednoduchým chroupáním, jak je zde doporučováno. Teda vzít si celou mrkev do ruky chroupat a polykat ji tak jak je. Na syrovou mrkev samozřejmě neumřete, ale není to tak zdravé, jak se mnozí domnívají. Spíše to škodí.

72mona3*

Opravdu? Teď se zajímám. Poučte mě.

ben®

72mona3 - ona se obecně syrová zelenina špatně tráví a prý to značně zatěžuje slinivku břišní (viz moudrý internet) .

Mono, to přece nemyslíte vážně, že ne? Kdyby Vás zajímalo tohle, tak si to lehce najdete sama. Vy se se mnou chcete jenom dohadovat a chcete, abych Vám něco dokazovala a Vy pak budete přesvědčovat mne, že to tak není a tak dál. Jenomže na to nemám náladu, vím kam míříte. A navíc, Vy máte názor, já mám názor. Nemusím nikoho přesvědčovat. To mne jaksi nebaví. Já jsem také četla Vaše jiné odpovědi v tomto vlákně a mám k nim výhrady, ale ani jednou jsem k nim nepřidala svůj komentář, kterým bych po Vás chtěla, abyste mi to vysvětlila, nebo abych napsala, že to tak není a že se mýlíte. Je to Vaše věc, co si myslíte.

72mona3*

Suzy, v klidu. Přestaňte číst myšlenky. Není to osobní, zeptala bych se kohokoliv, takže žádná paranoia, ano? Zadala jsem si do vyhledávače: škodlivost syrové mrkve. A? Nic. To, že se hůře tráví nepovažuji za škodlivé.

72mona3*

@ben - a co kedlubna? Ta taky?

Mona, tak já samozřejmě soudím podle sebe a na tohle bych se v tomto případě neptala. Na počítači jsem teda úplně pitomá, ale umím si dát do vyhledávače to, co mne zajímá. A předpokládám, že tohle umíte udělat lépe než já. Tak se nedivte, že jsem podezřívavá. A s kedlubnou to samozřejmě není to samé. Jedná se výhradně o mrkev. A za tu dobu jste si to mohla ověřit a už musíte vědět, o čem jsem mluvila. Teda s trochou dobré vůle.

No, řekl bych, že dnes pěstované mrkve škodlivé nejsou ani za syrova chroustané. Jenom je taková mrkev špatně stravitelná a zbytečně velké procento projde bez užitku.

Už jsem z toho celá unavená. Pokud chceme využít všechno dobré, co v mrkvi je, bez vedlejších účinků, je lepší ji tepelně upravit, nebo nastrouhat a zalít zálivkou, ve které je olej. Já syrovou mrkev miluji a jím ji běžně. Také si ji vařím a jím ji jako přílohu. mrkev pěstuji na zahrádce a vůbec proti ní nic nemám, naopak. Ale prostě ji nejím jen tak, syrovou, protože tak mi za prvé nechutná a pak, vím, že mi může, ale samozřejmě nemusí, způsobit jenom trávicí problémy a víc nic. Takže nebudu nikomu doporučovat, aby si zvykl chroustat syrovou mrkev, protože to není dobrá rada. Jednou za čas to nevadí, ale pokud se to stane zvykem, tak už je to jiná. A už vůbec ne tu kupovanou, která je plná hnojiv. Tady si něco o tom pořečtěte. A dělejte si co chcete. A jsou i jiné články, kde se píše o tom, že některým jedincům může za syrova požívaná mrkev způsobit i zdravotní problémy. Tak kruci proč tomu nepředejít, když to vím a je to tak jednoduché. Tak ji povařím, nebo nastrouhám a zaliji tou zálivkou s trochou oleje a je to.

72mona3*

Suzy, už jsem také unavená. Zaprvé proto, že jsem courala dvě hodiny po venku. A za druhé, že po letech strávených jako člen zdejší poradny se musím doprošovat o odkaz na nějakou informaci (víte, že i v pravidlech se o tom píše?). Takže jsem další část dne strávila vyhledáváním o škodlivosti mrkve, přestože jednodušší by bylo hodit sem odkaz. A znovu opakuji, nic jsem neobjevila. Kromě tohoto: blog.kaloricketabulky.cz/... a několika dalších článků, kde se hovoří pouze o předávkování, což se při běžné konzumaci nikdy nestane. Nebo snad někdo dlouhodobě pije 2-3 litry mrkvové šťávy denně? Asi ne. Pokud je to tedy informace, která neni jen hoax, proč se všude vyzdvihuje její blahodárný vliv s nulovým "ale"? Tak je škodlivá? Nebo je slovo škodlivá jen nevhodně použito a lépe by to vystihlo: vhodnější je konzumace mrkve upravené...

Mono, že Vás to baví. Odkaz jsem dala, ale kdybych sem měla dávat všechny odkazy, co na toto téma najdu, tak to bude nekonečný příběh. Ale jestli Vám jde o to, že jsem se špatně vyjádřila, tak klidně. Ano, špatně jsem se vyjádřila. Jezte syrovou mrkev, je to zdravé. *uf* :-D A teď už jdu spát. *ticho*

72mona3*

Suzy, nejde mi o to. Jde mi o pravdivé informace (nebo aspoň ty, co by se za pravdu daly považovat). Ani v tom vašem odkazu neni nic o škodlivosti. *nevi*

A která z nás má patent na pravdu? Já teda určitě ne. Už včera jsem Vám napsala tuto větu: "Ano, špatně jsem se vyjádřila". A ani to Vám nestačí? Tak co ode mne chcete slyšet? *uf*

Navíc jsem reagovala na radu, aby dotyčný chroupal v případě hladu, syrovou mrkev. A to by mu opravdu uškodit mohlo. Protože k zahnání hladu, by jich musel sníst víc a pak by mohl mít trávicí a střevní problémy. To píši dokonce z vlastní zkušenosti. Já ji sice v tomto stavu nejedla proto, abych zahnala hlad, ale protože mi chutnala. Ale pak mi bylo těžko a to se opakovalo. Tak jsem se začala o tu mrkev zajímat, neboť jsem byla také přesvědčená, že syrová mrkev je zdravá. Ano, je, ale záleží na úpravě. A o to mi šlo. Vy jste začala bazírovat na jednom slově a nejste ochotná nic připustit. Ještě bych to pochopila, kdybych odpovídala Vám. Ale tak to nebylo. Ale i přesto jsem Vám odpověděla. Předpokládala jsem, že když Vás to tak zajímá, že si to dokážete vyhledat sama. Na internetu je toho dost. Ale o to Vám ve skutečnosti ani nešlo a to je ten zádrhel. Chcete mít pravdu? Tak dobře, mně je to přece jedno. Máte pravdu Vy, ve všem! Já se spletla. Stačí?

A pro ostatní, pokud by je to zajímalo: vylecime.cz/...

72mona3*

Suzy, Suzy. Vy nezklamete. Nebazíruju na detailech, ale pokud někdo napíše, že mrkev je škodlivá, tak prostě hledám, kde je pravda. Ne moje pravda, ne vaše. A ano, napsala jste, že jste se špatně vyjádřila. Jenže přesné znění je toto: Ale jestli Vám jde o to, že jsem se špatně vyjádřila, tak klidně. Ano, špatně jsem se vyjádřila.

A to mi připomíná hlášku ze Saturnina:dědeček: Saturnine, proboha, proč jste nepozdravil tetu Kateřinu?!Saturnin: Jasně si vzpomínám, že jsem řekl milostivé paní "Má úcta".teta Kateřina: Ne! Jakmile mě uviděl, ušklíbl se a řekl "No, maucta".

Takže znovu opakuji, o to mi nejde. Mrkev prostě škodlivá není. Jestli je určitému procentu lidí po ní těžko, nebo ji hltají po kilech, to je jiná. Ale nelze mluvit o škodlivosti. A divím se, že to nezaujalo i někoho jiného. Takové dohadování mi fakt přijde dost pod úroveň.

ben®

72mona3 - mě to zaujalo silně, ale nebudu "strkat hlavu mezi nárazníky rozjetých lokomotiv".

Navíc vidím, že i z prdu lze vytvořit kuličku . Děvčata, už klídek!

19.03.18 11:17
72mona3*

Bene, přesně tohle je špatně. Na stejném principu funguje i šikana. Všichni jen přihlíží.

junkers*

No přesně z tohodle důvodu jsem to dal do diskuse. Aby se dalo o problematice volně diskutovat. Nechť mozky bojují! Je to zajímavé sledovat a lidé se dozvědí něco o mrkvi. A po syrový mrkvi fakt bolí břuch, proto já to moc nejím, i když chuť by někdy byla. Někdo to zas má po česneku a že je česnek zdravej "vo tom ani potom", že.

72mona3*

Junkers, jsem ráda, že jste spokojený. Tak to už jsou minimálně dvě osoby.

hodnocení

0x

Voda před jídlem
Když se před jídlem napijete, vaše tělo se trochu zasytí a vy sníte méně. Váš žaludek je částečně naplněn vodou a proto již nemusíte tak hodně sníst. Nejlepší však je, když vypijete čistou vodu nebo minerálku. Nedoporučuje se pít slazené nápoje a ani příliš studené či horké nápoje.

peda

Voda je blbost. Roztáhne žaludek a odchází pryč. Je to v hlavě! Slivka je sice kalorická ale lepší jak pět klobásek.

Voda těsně před jídlem není dobrá, naředí se žaludeční štávy a trávení je pak narušeno. Leda, že by to byl záměr, aby trávení klempírovalo.

Kdysi me zlobil žlučník, celý mesíc jsem jedla suché staré rohlíky a suché brambory. Shodila jsem 5 kg.

junkers*

Ještě k tý vodě, mám k tomu takovej anekdotickej příběh:

Jednou jsem si koupil jitrnice a ohřál si je se zelim a tak. Dostal jsem žížu, ale neměl pivo, tak jsem tam za tou jitrnicí poslal vodu. Byla to jedna z blbostí, které jsem ve svém životě udělal, už nikdy více! Já to prostě nemohl strávit, celej jsem se rozklepal, kdybych byl stroj tak ze mě lítali šroubky.

Druhý den jsem to zalil pivem a v pohodě.*andel*

culdabulda1*

@junkers

- já ale myslím vodu místo jídla !

hodnocení

0x

Po jídle si před sebe dejte pořádnou porci zeleniny, i když toho sníte dost, nepřiberete po tom a pocit plnosti se za chvíli dostaví. Asi máte zatím roztažený žaledek. Ale zase to s těmi malými porcemi nepřehánějte, to na Vás nebude působit dobře. Radši to doplňte velkým množství zeleniny.

culdabulda1*
hodnocení

0x

pít vodu ... žaludek si postupně zvykne na méně jídla- chce to tak 10 dní

doplněno 19.03.18 00:30:

taky je dobrý nevečeřet - poslední jídlo tak ve 4 - max. 5 hodin odpoledne. Ze začátku je to krušné - ale pomůžou třeba rajčata, nebo okurky bez jakékoliv úpravy, nebo ta voda. Výhodou je, že nemusím držet diety a jím si podle chuti - no a večer nic.

junkers*
hodnocení

culdabulda1: jo, to koreluje s mejma zkušenostma. Večer nic - vono se pak i líp spí. Akorát ten večer pak stojí tak ňák "za houby", protože tělo "řve" po nějaký dobrotě.

pb®
Poslední jídlo kolem 17:00 je už dávno překonané. Leda když člověk chodí spát ve 20:00. Chodím spát o půlnoci, to bych byla skoro 8 hodin bez jídla, přitom v největší aktivitě. Já se musím navečeřet ve 20:00, abych usnula těsně před tím, než dostanu hlad. Hladová neusnu. Jíst se má 3-4 hodiny před ulehnutím.
culdabulda1*

@pb

- možná je to překonané - ale mně to funguje pořád. Chodím spát po půlnoci a večer popíjím heřmánkový čaj neslazený. Pokud mám vlčí hlad - vezmu si rajčata, nebo okurky - syrové a bez úprav - okurky navíc mají utišující vliv na žaludek. .

Ale tělo i mysl si zvykne, chce to vydržet prvních pár dní - je to holt jako s odvykáním jiných závislostí, jako je třeba kouření, nebo alkohol. A jak říkám - výhoda je v tom, že si můžu přes den jíst co chci (pokud se ovšem nenacpu na dva dny předem !)

culdabulda1*
hodnocení

0x

proč je syrová mrkev škodlivá? - leda by vám při chroupání vypadaly zuby, ne?

Můj partner jí nastrouhanou mrkev 2-3 krát denně v podstatě často i jako hlavní jídlo - a žádné potíže nemá - naopak se mu zlepšil zrak a má pěknou barvu kůže. Syrová mrkev obsahuje taky více vitaminů, ne?

doplněno 19.03.18 20:47:

Jéžiš ! *ee* - já jsem nechtěla provokovat ! - mne jenom zaujalo, že by mohla být syrová mrkev škodlivá, protože ten můj mužskej je mrkví doslova "prolezlej" ! a nedá na ni dopustit.

Vaše dohady a diskuze nesleduju, protože mrkev nijak zvlášť nejím a ani mne nezajímá, co je zdravé a co ne, protože jím to, na co mám chuť. Tak se omlouvám, pokud jsem se někoho dotkla.

72mona3*

Čuldo, prosím, neprovokujte. A vyhledejte si to na internetu. Je toho tam plno *smich2*

No tak teď vidím tu úroveň, kterou jste zmiňovala vy, "mono", dnes v 11 hodin. A proč chce zrovna "culda" provokovat, to nevím. Asi se nachází ve stejné úrovni. A ano, je toho o mrkvi napsáno už dost. A nejenom na internetu. Dokonce už i tady, na poradně. Takže klid děvčata, nohy do tepla a zapomeňte na tu "suzy", která vám "pije krev". :-D a věnujte se něčemu užitečnějšímu.

72mona3*

Co zde může být užitečnějšího, než vyvracení dezinformací... *cteni*

A pořád nespokojená? :-D Tak vyvracejte. Ale jestli si myslíte, že se vám podaří nějak "vyvrátit" mne, tak jste vedle jak ta jedle. Možná ještě na začátku této absurdní diskuze, ale teď mi už jenom zpestřujete večer. Už jsem totiž pochopila, kde je ten "zakopaný pejsek" ;). No nic. Také se mějte hezky. *zdravi*

P.S. A víte že bychom mohly být dobré kamarádky?

72mona3*

Pejsek? Ne. Minimálně slon. A hned zítra začnu obcházet obchoďáky a věšet tam varovné tabule: NEBEZPEČÍ! ŠKODLIVÁ MRKEV! *smich2*

Aha, tak nemohly. Škoda. A napište jak to dopadlo. Já bych do toho ale nešla. No uvidíte, držím palce.

72mona3*

Aha! Teď si hrajeme, kdo bude mít poslední slovo? ;)

Zase špatně. Proto jsem psala o tom zakopaném psu. Že teda vím kde je zakopaný. Vůbec mi nejde o to poslední slovo a proto nemůžeme být kamarádky. Slibuji, že až teď odpovíte, tak já už budu mlčet, abyste měla poslední slovo vy. Přísahám! *ticho*

marf*
hodnocení

0x

Je to v hlavě. Má rada zní: Jezte. Jezte co nejvícekrát deně, aby váš žaludek nikdy nevyslal: "mám hlad". Ještě 20 minut po jídle "nevíte", že jste syt. Trávíte. Takže svačinky, klidně i pozdní večerní, ale malé. Obědy co nejlehčí, i s polévkou / předkrmem, ale malé. Zobat. Zeleninu či ovoce, nejste-li zvyklý, cokoli. Dobrotky. Ale malé porce - a zmenšovat. Je to v síle zvyku a soustředění na nepřejídání, myslete na to, co jíte. A k tomu pohyb.;)

aj
hodnocení

0x

Třeba máte moc žal.kyselin.Pomůže lék na snížení vylučování kyseliny v žaludku.Helicid,Pantoprazol...Ne antacida,ty jen snižují už vyloučenou kyselinu v žaludku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]