Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uprimnoast je dar alebo proc nam nedaji pokoj

Od: cipike1* odpovědí: 30 změna:

Dobry den Je mi 30 a mám otázočku Máte Rádi Úprimnost nadovšetko a nezmeníte sa jen proto aby vás nepomlouvali nedelali vam naschváli atd... I za cenu že budete sami alebo sa radši podvolite Lharúm a budete nasledovat stado Pre mna osobne je uprimnost a dovera Top Nikdy som sa neznizil na uroven Tych co ma nenavidia idem si svoje usmev na tvari a stale ma to bavi byt Original

Ako To Máte vy Tak schválne Kolik nás bude A|lebo Budem zase stát sám Proti Zbabelcom *smich2**palec2*

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

8x

Podle položené otázky a Vašeho náhledu na upřímnost, bych Vás spíše označila za egoistu, který v zájmu své pravdy - upřímnosti za každou cenu - nekouká okolo sebe, jestli někomu ublíží. Také se tomu říká neomalenost.

Ve společnosti lidé, i když se jedná o nejbližší osoby, dodržují určité normy chování a je právě na každém jedinci, jestli upřednostní svoje osobní zájmy /ego/ před nekonfliktním, společenským zájmem.

Pokud někomu řeknete něco nepříjemného, zraňujícího a ještě k tomu s úsměvem na tváři a myslíte si, jaký jste king, tak možná nejste ve společnosti moc oblíbený a nemáte moc přátel. Z toho pramení, že ostatní podceňujete, nedůvěřujete jim, označujete je za lháře, pomlouvače, stádo, zbabělce.

Dostáváte se často do konfliktu s ostatními lidmi? Možná, že je někdy chyba i u Vás.

Jste jiný, chcete být jiný, považujete se za lepšího. Možná to je jenom obranný reflex, právě proto, že jste sám, že jste se v zájmu své pravdy vyčlenil. Povýšil jste svoje krédo říkat jen pravdu, byť by ublížila, na nejvyšší, nejlepší hodnotu. Milujete jenom sám sebe a zatím vám to stačí. Nemusí to tak být vždycky.

--------------------------------------------

Je dobré, když se člověk naučí trochu diplomacie a rétoriky. A nepříjemné věci dokáže říci s určitou noblesou a slušností. Můžete být upřímný, ale nesmíte zraňovat.

--------------------------------------------

Z takových jako Vy, se později stávají nepříjemní a nepřející starci, nenávidějící celý svět.

doplněno 17.03.18 18:32:

Když upřímnost, tak upřímnost podle Vás -- Váš písemný projev je příšerný.

cipike1*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @inzinyrka z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

8x
Odo mňa jedna drsná a krutá pravda. Do očí, aj keď na papieri...
Úprimnosť nadovšetko. Tvoje heslo.
.
Najskôr ťa upozorním na pravidlá tejto poradne, keď už nedodržiavaš pravidlá slušného vyjadrovania v spoločnosti.
Je zakázáné:
Pravidlo - Z2 - písať vulgárne, napádať, urážať užívateľa, používať urážlivý nick.
.
Viacerí z nás súdia človeka nie podľa toho, čo počuli, ale podľa toho, čo s ním zažili. Tvoja zásada.
Tvoje vyjadrovanie, tvoj prístup k písaniu, celý obsah otázky a komentárov, to bol pre mňa dostatočný zážitok.
.
Ľutujem tvoju ženu, tvoje deti!
cipike1*
hodnocení

Moja žena je so mnou 11 let a je spokojená a moje deti sú spokojené vysmáté A že nadávam aspon sa nehrám na svatého ale som taký aký som ja som nikoho neurážal /** zavri držku ///*** to je urážka Tak PREPÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁČČČČČČ Že Nemám Masku na ksichte aspon mám Profil s Menom a Fotkou a Neskrývam sa za trápne obrázky a tie aliasy úprimne mám v ...*srdce*

instalater*
hodnocení

7x

Zdravím, Trošku si to pletete . Slušnost a ohleduplnost není a nikdy nemůže být zbabělost. Kolikrát to vyžaduje daleko větší sílu a odvahu než jak to vypadá. Upřimnost nadevše jak píšete se u nás toleruje pouze malým dětem a tam bych i řekl , že je to milé, ale jak člověk stárne a nabývá rozumu tak zjišťuje , že jsou i jiné pojmy jako je skromnost, slušnost , ohleduplnost,... ale to vy jistě také časem až dospějete poznáte. Přeji pěkný den.

ben®
hodnocení

5x

zalezi na situaci

Dobrý den, já si tu upřímnost vyzkouším - pokud jste Slovák, tak pište klidně slovensky, ale správně. Snad i ve slovenštině se píší velká písmena u slov podobně jako v češtině. Ovšem, možná píšete z mobilu nebo tabletu a ta slova se nabízejí - potom si text opravte dodatečně (takto je to hrůza). Zdravím!

cipike1*
hodnocení

slovák som ale páči sa mi čeština úprimne ja neriešim malé velké pismena a kde sa aké piše i/í/y/ý/ robím to schválne samozrejme že poznám gramatiku mám 2 deti ktoré budú chodit do školy a učit sa česky tak musim trénovat Bene že jo*cteni*

hodnocení

5x

zalezi na situaci

Tak, jak otázku stavíte, dáváte na výběr pouze dvě vyhrocené možnosti. Losnu nebo Mažňáka? (pamětníci vědí). Život však není černobílý a ve značné většině je prostor k určitému manévrování a k diplomacii. Možná to považujete za zbabělost a mně je to opravdu úplně jedno. Nechápu, jak se diplomatickým a slušným jednáním podvoluji lhářům. Když nemusím, s někým, koho považuji za lháře, se vůbec nestýkám. A moje osobní zkušenost - se slušností a asertivitou dojdu mnohem dál (vyřeším mnohem více nepříjemných situací ve svůj prospěch) než kdybych arogantnímu hulvátovi, který na mě přjde řvát do kanceláře, řekla upřímně, co si o něm myslím a kam může s tou svojí sprostotou jít.

hodnocení

4x

zalezi na situaci

Ona ta upřímnost někdy je ubližující. Nemůžete říct člověku, že vypadá sešle , že určitě velmi brzo zemře, i když to tak třeba je, neměl byste lidi urážet , ponižovat, jen proto, že si to tak myslíte a je možné, že se mýlíte. Pokud cítíte,že ohleduplnost je pro vás obtěžující, zkuste žít někde na samotě, kde nikoho nebudete vidět a hlavně nikdo nebude vás vidět, potkávat se s vámi. Přece pokud žijete ve společnosti, která by měla mít i vevztazích nějaká pravidla, měl byste se přizpůsobit. Upřímnost za každou cenu a vždy může velmi ublížit a konečném důsledku hlavně vám.

hodnocení

4x

Odpověď máte jasnou v jedné reklamě. Potkají se na procházce přátelé. Maminka tlačí kočárek s dítětem a je z něho pochopitelně unešená. Je to její dítě, je krásné. S pýchou ho ukazuje dvěma kamarádům a ptá se jich, jak se líbí dítě jim. Ti jí ale řeknou pravdu. Jsou upřímní a poví jí to, co oni vidí, ale ona ne. Jak to dopadlo? Maminka se urazí, přejede kočárkem nohu svého kamaráda a strašně naštvaně odchází. A je vidět, že tam teda už kamarádství skončilo. Tak snad jsem Vám trochu pomohla v rozhodování.

cipike1*
hodnocení

Kamarád je človek ktorí ta upozorní ked urobíš chybu a znesie akukolvek kritiku nech je akákolvek krutá Dovera je ten dovod prečo ostat mám vo svojom živote 3 ludí ktorí mi povedia aj to čo sa mi líbit nebude Takže dakujem ale ja radšej ostanem taký aký som

zalezi na situaci

@cipike1 Zůstaňte si jaký chcete, ale nechtějte po ostatních, aby s Vámi souhlasili. Ta Vaše proklamace upřímnosti (což je jistě ušlechtilá vlastnost) za každou cenu je podle mě spíš projev nevychovanosti. Snesete tento můj upřímný názor důstojně, nebo se proti němu postavíte?

hodnocení

4x

@cipike1 - Nikdy som sa neznizil na uroven Tych co ma nenavidia idem si svoje usmev na tvari a stale ma to bavi byt Original
"Kyselé hrozny" se tomu taky někdy říká - pokud něco neumím, nemám nebo na to nedosáhnu, udělám si pózu z toho, že o to vlastně "originálně" nestojím (i když bych to měl moc rád).

cipike1*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @inzinyrka z důvodu porušení pravidel poradny. ]

iz*
hodnocení

4x

Já jsem za upřímnost vždy, všude, vůči všem a za jakýchkoliv okolností. To ale neznamená, že bych byla za hulvátství, nevychovanost či bezohlednost. I upřímnost má svá pravidla a vždy je potřeba brát ohled na toho, s kým člověk mluví. Upřímnost vyžaduje i notnou dávku empatie.

Píšete, že Vás lidi nenávidí. To zcela určitě nebude kvůli upřímnosti. Spíše bych si nenávist uměla představit kvůli způsobu, jakým člověk s tůznými lidmi jedná.

cipike1*
hodnocení

Problém bude v tom že sa s ludmi nebavím pouze požúvam o čem sa baví a pokud ma to zaujíma pridám sa no riadim sa zásadou nesud človeka podla toho čo si o nom počul ale podla toho čo si sním zažil Ja nemám problém s ludmi ale ludia so mnou a to není moj problém Mám Prácu ktorú milujem šéfa ktorí si ma váži a ja si vážim jeho a doveru To mi stači

Potiž je v tom že vždy pomožem každému *hledam*

pt®
hodnocení

3x

Vždy máte dvě možnosti, jak použít svůj jazyk: "V moci jazyka je život i smrt, kdo ho rád používá, nají se jeho plodů." (Přísloví 18:21) Takže úpřimnost ano, ale spolu s moudrostí...

cipike1*
07.04.18 20:18
hodnocení

Suhlasím ;)

culdabulda1*
hodnocení

3x

- no jen, abyste tu "upřímnost" snesl s takovým nadhledem i od jiných ! ...

cipike1*
hodnocení

Nemám Problém Prijat Kritiku ani priznat chybu Pravdu do papule vždy a všude

Rozprávat o niekom v jeho neprítomnosti je nechutné a úbohé Pomluvi šíria iba Nuly*slunce*

Každý ma na výber ako bude žit

culdabulda1*

- nikdo nemá moc na výběr - každý musí žít s tím, co mu "osud" nadělí !

72mona3*

Mluvit o někom v jeho nepřítomnosti je nechutné... *alene*

zalezi na situaci

@72mona3: pán asi myslel mluvit o někom v jeho nepřítomnosti upřímně je nechutné ;)

culdabulda1*
hodnocení

1x

a proč se na to vůbec ptáte? - to nevypadá, že byste se svou "upřímností" udělal nějak zvlášť dobrou zkušenost, ne?

man*
hodnocení

0x
Taky me napadla ta reklama s kočárkem jako priklad :) Ale na druhou stranu to mohlo zaslepenou matku nakopnout, aby to sve dite nechala lečit zavčas, takze neomalenost muze nekdy pomoct postrcit *jasne*

zalezi na situaci

Vždy se ale dá i nepříjemný názor říct ohleduplně, aby neurazil,nezranil.

Lenulakr, to dá. To je jasné, ale jak třeba opravdu šetrně říct, že já vidím, že to dítě šilhá? To přece nejde. Přece nebudu říkat, že to dítě má nějaký divný pohled, ;). Schválně jsem uvedla tento příklad, protože tady to jinak vyjádřit nejde. A takové případy v životě jsou. Pokud byste chtěl říci pravdu a být upřímný, musíte do toho prostě opravdu "dloubnout". Nebo raději mlčet. Ze své zkušenosti ale vím, že ve většině případech je lepší mlčet, nebo odvést řeč jinam. Podle mne to ten dotyčný stejně ví, ale nechce si to připustit a hlavně to nechce slyšet. Už jsem se mnohokrát setkala i s tím, že jsem byla přímo vyzvána, abych tu pravdu řekla. Ale pak bylo evidentní, že to tak vůbec není. Když se Vás někdo zeptá na tu pravdu, tak většinou ví o co jde a jenom doufá, že Vy mu to budete vyvracet, ne že ho v tom utvrdíte. To se z 99% neočekává. A když mu vlastně potvrdíte jeho vnitřní obavy, tak se jaksi naštve. A ten, který by Vaši upřímnost přijal v klidu, tak ten se Vás na nic ptát nebude, protože to ví sám, je totiž soudný. Maximálně bude chtít o tom, či onom mluvit s někým z "venku", aby získal názor člověka, který není přímo aktérem v té situaci. A vůbec. Ani na tuhle otázku se nedá jednoznačně a dobře odpovědět.

cipike1*
hodnocení

Ja mám rád Ked mi dotyční povie pravdu nikdy som sa neurazil iba blbec sa urazí za pravdu to je moj názor.

Ja tiež robím chyby nie som dokonalý no občas je pravda drsná a krutá ale klamat niekomu a pritom mu pozerat do očí to neviem či sa dá ked s niekím rozprávam pozerám mu do očí

cipike1*
hodnocení

Dakujem za Úprimné Názory velmi si toho vázim *srdce*

Dakujem aj za Hejtyyy aspon som sa dozvedel novinku že som Egoista *slunce*

zalezi na situaci

Když uznáváte, že taky děláte chyby, snažíte se je napravit, nebo na to upřímně kašlete a děláte je dál? To taky o něčem vypovídá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]