Nejste přihlášen/a.
Nejčastěji nakupuji v Lidlu. Ještě nedávno se mi tam nakupovalo docela příjemně. Nebo přinejmenším normálně. Ale v posledních týdnech a vlastně i měsících se začala situace výrazně měnit k horšímu. V každé uličce stojí a zavazí nejméně jeden sloup nevybaleného zboží. Lidé s vozíky se snaží si navzájem vyhýbat, ale moc se to nedaří. Nevybaleného zboží si nikdo se zaměstnanců nevšímá, naopak se vozí další a další palety. Nejedná se o zboží v akci, ale normální mléko, sušenky, konzervy. Přitom v regálech je tohoto zboží dostatek. Zákazník nemá šanci se zastavit a chvíli porozmýšlet, jestli si vezme celer malý nebo větší, jestli kuře nebo rybu... Atmosféra je tam divná až nepřátelská, zákazníci mezi sebou komunikují pouze slovy: Pardon, dovolte, omlouvám se, můžete maličko popojet, nechtěla jsem do vás vrazit...
Je to teď nějaká inovace prodeje jen u nás, nebo to znáte i z jiných prodejen Lidlu?
Musím dát bimbam za pravdu. U nás překopali LIdl minulý týden a dneska jsem tam šla poprvé. Hodně lidí, i když bylo dopoledne, regály překopané, nic nebylo na svém místě. Ale to chápu, je to jejich poliltika, aby lidi hledali, než najdou a přitom nakoupili i co nepotřebují.
Personal dostal na hlavy soupravy se sluchátky a pokladní se furt drbali na hlavě, protože jim to asi vadí. Celkově se mě zdáli i prodávající nějak otrávení, když vysvětloval vybalovač paní akci 2+1, tak jeho ton nebyl zrovna příjemný.
Mezi regály byly palety se zbožím a horkotěžko se tam projíždělo. Byla jsem docela znechucená. Odpoledne slyším kolegu, že říká, že byl taky v LIdlu a naposledy, že je to tam hrozné
zrovna jsem dnes v Lídlu nakupovala, a ničeho podobného jsem si nevšimla.
Ale já vždy, pokud nemohu projet, nechám vozík někde stát a obcházím regály pěšky, protože někdy se nějakému přesunu, či vybalování zboží v supermarketech nevyhnete. Ale třeba u vás probíhá zrovna nějaká reorganizace - všimla jsem si, že je zboží v regálech přestěhováno .
U nás ve městě(všechny mám do 15min.chůze)takže díkybohu mám výběr:
-LIDL- nejlepší,pohoda,čisto ,příjemné a stálé prodavačky,taky ted poslední dobou mají palety se zbožím a palety s kartony,ale jde to.Takže souhlasím něco je jinak.Ovšem s výběrem zboží jsem nadmíru spokojená,takže mi to nevadí.
-Penny-tragedie,nejsme bohatí,ale tam si připadám skoro jako u kontejneru a i skladba lidí odpovídá popisu.Nerada tam chodím ,nadneseně"bojím se tam o pěněženku"nepříjemné prostředí,prodavačky zanedbané,často se mění,očividně stálice na ÚP
-Kaufland-celkem to jde,ovšem jen některé dny.Čtvrtky jsou šílené a je mi smutno jak vidím ty seniory co sotva chodí,jak se tam sotva pohybují a předhánějí se a na pohled vypadají,že bude po nich než dojdou na poladnu.Asi je to výhodné,když jim to stojí za to
-Tesco-je nejlepší co se týče prostoru,to je příjemné (hlavně teď s dětma)a obrážím tam slevové koutky,ty se vyplatí.Zaměstnanci v poho a většinou stálí,čisto,klid.
-Hruška-to jsou vesměs menší prodejny,hodně "nasysleného"zboží,někdy se špatně hledá,ale katastrofa,prodavačky stálé,ale už mocněkteré tam seděly už před 30lety.Takže je pěkné,že udržují stálé zaměstnance,ale na zpruzenou starou bábu,taky nemám moc nervy.Bohužel mám takovou hned u baráku,takže si raději zajdu jinde.Jo ,nemají vejce z volného chovu,což je taky mínus a plnotučné mlíko jen někdy
Albert- taky v poho,klid,čisto,jen ty pokladny nezvládají,pořád fronty,ale to je i o lidech.Jak tam brigádničily holky z Alberta(hypermárketu) tak to šlapalo,nečekalo se.
- no teda ! - kde to žijete?! - už jste to psala, ale zapomněla jsem. I u nás mám na dosah Kaufland, Lídl, Penny, Tesco, Billa, ale všude je mi příjemně - vybírám si supermarket podle momentálních cen - ale nikde jsem si nevšimla zástupů belhajících se stařečků se smrtí v očích a s jazykem na vestě !
Netrpíte Vy syndromem "rozjuchaného", sebestředného mládí, že všude ty "nenažrané" kmety vidíte?! - už jsem si toho všimla víckrát - a jako "kmeta" mne takový náhled docela zaujal...
@culdabulda - jestli chcete vidět to, co jste ještě neviděla, tak opravdu mohu doporučit návštěvu Kauflandu ve čtvrtek ráno. Kdo má aspoň zbytek pudu sebezáchovy, ten se tomu raději dobrovolně vyhne.
@mona
- ve čtvrtek nebo v pátek do Kaufíku taky chodím, ale až později - po poledni.
Ale je fakt, že já nákupy, nebo fronty nijak neřeším, protože celkem nic nepotřebuju, takže si nějakých "soubojů" kolem sebe asi moc nevšímám. Jen si tam tak chodím ... a zvláště teď v zimě, když je venku slota-psota.
Důchodci mají sice výhodu, že mají času dost, ale na druhou stranu jsou staří - a "budoucnost je černočerná díra" (ta hláška se mi líbí čímdál víc ) - takže : co je lepší?
Dobrý den, dlouho jsem v Lidlu nebyl, ale vždy tam bylo příjemné to, že tam nehraje hudba. Problém nevybaleného zboží v uličkách znám i z jiných prodejen (nejen Lidl), ale ono záleží i na čase, kdy tam člověk nakupuje (dopoledne to je asi horší, ale večer je tam už volněji). Možná jde i o to, že sklad není nafukovací a když přivezou nové zboží, tak to starší musí vyvézt na prodejnu. Ten "slalom" s košíkem je někdy nepříjemný, ale zase je tam kontakt s jiným nakupujícím . Zdravím!
Chodívám dopoledne i odpoledne, skoro každý den. Nemám auto, tak vždy beru nákup tak kolem 5 kg. V jedné ruce nákup, v druhé psa na vodítku. Už několik let. Ta změna v prodejně je relativně nová. Dnes jsem přišla domů tak otřískaná cizími vozíky a psychicky unavená, že jsem se rozhodla se zeptat vás, ostatních rádců.
Musím říct, že zákazník se psem na prodejně by mi vadil víc, než nevybalená paleta v uličce (tedy pokud ten váš pes není asistenční).
Pes čeká samozřejmě před prodejnou. Zmínila jsem ho jen proto, aby mi někdo neporadil chodit nakupovat méně často a nosit dalších 5 kg nákupu v druhé ruce .
Já tam byla v sobotu odpoledne, sice nehrála hudba, zato příšerně houkala pec. Co jsem pochopila, byly tam tři prodavačky, jedna byla zřejmě na pauze a dvě prodavačky seděly na pokladně, po chvíli houkání se ta jedna zvedla a říká, promiňte, musím si jít vyndat z pece. A odkráčela fronta, nefronta. Takže si myslím, že co jim přidali na platu, ubrali na personálu. Ale žádné palety v uličkách nestály.
Dobrý den. My máme Lidl na konci ulice, tak tam chodím často. Loni v létě ho úplně předělali, byl asi 2 měsíce zavřený.Před chvílí jsem se zrovna odtud vrátil. Také tam zrovna doplňovali zboží, ale zase tam nebylo tolik lidí, tak to moc nevadilo. Někdy to ale problém je. Hodně lidí, doplňuje se zboží a pohyb je dost omezený. Ale to je i v jiných řetězcích. Máme tady i Tesco, takový ten menší hypermarket nebo jak se tomu říká. Je ale pěšky dost daleko, ale hlavně s tím doplňováním to je opravdu katastrofa. Ať jsem tam byl v kteroukoli hodinu, tak pořád se doplňovalo. V každé uličce plno prázdných krabic na zemi, paleťáky, mnohdy nešlo projet a musel jsem se vrátit. Ale moc tam nechodím. Ale musím říct, že v Lidlu je moc příjemný personál. Alespoň v našem určitě.
Dávám za pravdu, něco se děje. Je tam větší chaos. Byla jsem během čtrnácti dní v Lidlu třikrát (dvě prodejny) a opravdu to vypadá, že pořád mají (v každé uličce!) vystrčené palety a ty modré velké boxy. Je tam plno, i když tam moc lidí není. Také jsem zvyklá někde zaparkovat vozík a obíhat to, ale i bez vozíku to je o nervy. A to tedy neslyším žádné "pardon", "dovolte"...a už vůbec ne "omlouvám se". Většinou rovnou schytám ránu vozíkem. Chodit tam nepřestanu, jde mi o sortiment. A doufám, že je to přechodné. M.
Děkuji za všechny odpovědi. Věřte, že pár palet mezi regály mě nikdy nevyvedlo z míry. Něco se děje, příležitostně se na to zeptám někoho ze zaměstnanců. Svým způsobem jsem i ráda, že to, dle vašich odpovědí, není zcela běžné. Tedy lze očekávat změnu k lepšímu.
Všem přeji příjemné a pohodové nakupování kdekoli!
- jenže Kaufland mi připadá nejlevnější, tam nakupuju ráda - ale je fakt, že mi nevadí čekání, času mám (bohužel) už dost ..
Děkuji i za další postřehy. Dnes ubylo nakupujících, zato ještě přibylo palet v uličkách. Dokonce už dnes, v pátek, s nápisem "pondělní akce". Důvodem té přemíry zboží může být, že oproti době někdy před 10 - 15 lety (nevím, kdy přesně se prodejna stavěla) se výrazně zvýšil počet zákazníků a malý sklad kapacitně nestačí.
Dovolím si ve volné diskusi přidat jiný zážitek týkající se této prodejny. Na podzim se pod vozíky začali objevovat vrabci. Nejprve jen několik plachých, ale přes zimu jejich počet rostl a plachosti ubývalo. Ještě před pár dny jich nahoře na vozíčcích posedávalo jistě dvacet. Bez bázně se čepýřili a vesele čimačarykovali. A asi do vozíků káleli a asi zasáhla hygiena. Pár dnů visí nad vozíky plastová vrána a z amplionku se ozývají varovné zvuky. Předevčírem - ani jeden vrabec v dohledu. Dnes už zase asi pět plachých odvážlivců dole pod vozíky. Beru si z toho poučení i já - nikdy není nic tak dokonalé, jak bychom si přáli .
Bimbam, souhlasím s Vámi. Ale jen v jedné prodejně jsem se toho všimla. Znám více Lidlů, ale na tu jednu ten Váš popis sedí.
U nás nedávno Lidl přestavovali a jak se říká, každá změna je k horšímu. Přidali zbytečně moc regálů na maso, teď jsou poloprázdné. Tím pádem je méně místa pro voz
íky, dnes jsem si dala tu práci a dívala jsem se pozorně. Všude palety s nevybaleným zbožím, vozíky s pečivem na rozpečení, což před rekonstrukcí mnoho let nebyl. Co mě nejvíce upoutalo? Na hromadě pytlů se substrátem byl textil.Pro informaci, prodejna je v Libereckém kraji.
"bimbam", v prvé řadě je mně těch ženských moc líto. Tam by měli dělat chlapi, to není práce, to je otročina, jako vždy v krámě byla, nikdy to nebyl žádný med. Ty ženské mají také rodiny a pak musí fungovat ještě doma. Já nakupuju ráda v každém marketu, protože tam mám "vše pod jednou střechou" a za to jsem ráda. Už nechci aby se vrátily staré časy, kdy jsem s kočárkem obrážela jeden obchod po druhém zvlášť. Zvlášť, masna, drogerie, zelenina, pekárna, potraviny a všude vystát frontu, protože prdku bylo, chleba odpoledne už nebyl a dítě mně zmrzalo venku v kočárku. Já jsem spokojena a že chvíli počkám pod střechou, než si popojedou se zbožím mně nevadí, hlavně, že děti v kočárku nejsou na dešti a na mrazu nebo ve vedru a to přeju všem mladým maminkám. Nějak rychle se zapomíná a jen se hudruje...tak se nezlobte, ale to je moje životní zkušenost...pt
Pt - nemyslím, že jsem hudrovala. Nebo rozhodně ne moc. A jen na nerozbalené zboží v uličkách. K zaměstnancům negativní připomínky nemám, spíše naopak. A chlapi v tom mém Lidlu pracují. Teď si jen tak z hlavy vybavím čtyři tváře.
Bimbam, tohle s tím velkokapacitním doplňováním zboží během dne, je povoleno asi jenom u nás. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala za 25 let života v cizině a vžádném supermarketu, ani jiném obchodě. Tam je zákazník důležitý a nesmí mu být bráněno ve výběru zboží. Nikdy jsem se nikde nesetkala s takovou neochotou, nebo dokonce drzostí zaměstnaců vůči zákazníkovi, jako tomu je u nás. Už tady žiji 11 let, ale vzpomínám si, jak mne právě tohle tady šokovalo a překvapilo. Já se s tím teda poprvé setkala v Penny marketu a myslela si, že to je vina zaměstnanců a vedoucího prodejny. Ozvala jsem se tenkrát a zeptala se, jak je to možné. A ta holka začala povykovat, že co si myslím, že jak asi mají doplňovat zboží. Když jsem jí odvětila, že mimo otevírací dobu, tak se začala hlasitě smát a byla drzá. No a tak jsem začala pátrat a zjistila jsem, že u nás je to běžný postup. Tak jsem si na to musela zvyknout, protože to bych musela úplně přestat chodit nakupovat. Ale můžu Vám říci, že mi to stále strašně vadí. Obchod který jmenujete moc neznám, protože ho nemám poblíž. Ale znám Tesco a tam je to teda rozhodně daleko lepší, než v tom Penny. Jenomže bohužel ten je pro dost daleko a tak musím vzít za vděk Penny marketem. Nemám kam jinam chodit, leda do Jednoty a tam toho také moc nemají a je to malý obchod. A ještě Albert, ale tam se mi nezamlouvá zboží. A tam občas nějaká ta paleta stojí, ale rozhodně ne tak, aby opravdu vadila zákazníkům. A rychle ji vyprázdní a odklidí. Ale opět, nemluvím o hypermarketu, tady jsou jen ty malé pobočky. Takže určitě nejste jediná, která tuto podivnou politiku, namířenou proti zákazníkům, špatně snáší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.